Voortruffelijk lekkere Franse uiensoep

Voortruffelijk lekkere Franse uiensoep

Geschatte leestijd: 3 minuten

Ja jongens klassiekers, ik ben er dol op! Lekkere recepten waarvan je van te voren al kunt gaan watertanden omdat je weet hoe het hoort te smaken en wat je ervan kunt verwachten. Eigenlijk moet je dus ook niet teveel aan dit soort recepten gaan rommelen want veelal wordt het er daar niet beter van. Waarom heb ik dat nu toch wel gedaan? Omdat ik een lekker soepje wilde maken als tussengerecht bij het kerstmenu. ( Overigens ook het hele jaar rond te maken hoor.) Om deze soep een beetje een extra luxe tintje te geven ging ik aan de slag met truffel… en zo ontstond deze voortruffelijk lekkere Franse uiensoep. Maak hem zelf maar en oordeel of hij niet minstens zo lekker is als het origineel. uiensoep gezond

Voortruffelijk lekkere Franse uiensoep
Leuk extraatje bij de soep is de eetbare bladerdeeg lepel.

Voortruffelijk lekkere Franse uiensoep

In dit recept Voortruffelijk lekkere Franse uiensoep maak ik dus gebruik van truffelolie om de uien in te bakken en gedroogde truffel om te strooien op de bladerdeeg-lepels. De truffelolie in de winkels bevatten meestal geen echte truffels omdat dit hysterisch duur is. De smaak aan de olie ontstaat door synthetische stoffen te maken van stofjes die ook in de echte truffel voorkomen, hierdoor heeft de olie wel het aroma van een truffel.

Voortruffelijk lekkere Franse uiensoep
Maak wat moois van je Kerst tafel voor dat extra luxe kerstgevoel.

Wel heb ik gebruik gemaakt van stukjes gedroogde truffel, deze kun je in een speciaalzaak of bij de groothandel kopen. Of ga eens naar een leuke Italiaanse traiteur, deze zal het ook wel verkopen. Gebruik er niet te veel van, want anders gaat die smaak echt overheersen.

Voor een extra smaaksensatie kun je ook experimenteren met andere delicatessen, zoals verfijnde olijfolie of fijngehakte kruiden. Deze ingrediënten voegen nog meer diepgang toe aan het gerecht. Het is belangrijk om de truffel spaarzaam te gebruiken, zodat de unieke smaak niet de overhand krijgt. Geniet van een heerlijke culinaire ervaring met deze bijzondere truffelcreaties.

Van een flinke pan hou je natuurlijk genoeg over, super lekker voor een no-waste 3e kerstdag.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Voortruffelijk lekkere Franse uiensoep

Voortruffelijk lekkere Franse uiensoep

Een heerlijk soepje, te gebruiken als tussengang bij je Kerstdiner.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 27 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Soep
Keuken: European
Trefwoord: basterdsuiker, roomboter, runderbouillon, truffel, ui
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Porties: 1 pan
calorieën: 227kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

Voor de bladerdeeglepels:

  • 4 velletjes bladerdeeg
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • gedroogde zwarte truffel - gemalen

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
  • Verhit de koekenpan en doe hier de truffelolie in. Bak de uien op middelhoge temperatuur al omscheppend tot ze mooi bruin worden. Voeg dan de basterdsuiker toe en laat ze op een laag pitje nog een minuutje of 10 karameliseren. Breng op smaak met wat zwarte peper.
  • Schep alles in de soeppan en voeg de bouillon, jeneverbessen en de laurier toe en laat lekker rustig pruttelen voor een uurtje.
  • In de tussentijd bakken we de bladerdeeglepels.
  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Snijd lepels uit de ontdooide velletjes bladerdeeg en leg ze op een bakblik met bakpapier bekleed. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en wat versgemalen zwarte gedroogde truffel. Bak voor 15 minuutjes tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Schep de soep in de kommen, en serveer met de bladerdeeg lepel.
  • Heerlijk Happen!
Wil je gemakkelijk de jeneverbessen en de laurier eruit vissen? Doe ze dan in een thee-ei wat je in de pan laat meekoken met de soep. 
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Nog meer lekkere soepjes zoals Voortruffelijk lekkere Franse uiensoep? Nou daar heb ik er genoeg van! Probeer maar eens één van deze soepjes:

Of deze heerlijke venkelsoep met prei.

Deze lekkere paprika soep met pancetta.

Maar ook deze noedelsoep met edamame boontjes.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

uiensoep recept uiensoep gezond

Start » Recepten » Soep » Voortruffelijk lekkere Franse uiensoep

8 gedachten over “Voortruffelijk lekkere Franse uiensoep”

    1. Hi Anita, ik heb een potje gedroogde truffels gekocht bij de Sligro, maar je kunt het ook heel makkelijk online bestellen. Als je even zoekt op zwarte truffel komen er zat webwinkels als optie tevoorschijn. En anders even naar een delicatesse zaak bij je in de buurt die hebben het vaak ook wel. Gr Francine

  1. Pingback: Klassieke Franse uiensoep met Gruyère kaas - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Pappardelle met gamba en zwarte knoflook - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Cacao truffels met dadels - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Bloemkoolsoep met roze garnaaltjes - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Creamy groentesoep van drie groenten - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept