het favoriete recept van culinea nl

Het favoriete recept van Culinea nl

Het favoriete recept van Culinea nl

Niets leukers dan kletsen met foodies en recepten met elkaar delen. Allemaal mensen met passie voor lekker eten en mooie producten. In deze rubriek ga ik op visite bij de mensen thuis en koken zij voor mij hun favoriete recept. En die deel ik dan hier met jullie. Zo kom ik in contact met de leukste foodies van Nederland en kunnen jullie ook eens een kijkje op hun website nemen voor nog veel meer mooie en lekkere recepten! Deze keer :het favoriete recept van culinea nl , Hanneke van Culinea.nl

Het recept voor Salade met kip, rode biet, linzen en bloedsinaasappel:

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • het favoriete recept van culinea nlEen zakje gemengde sla
  • 1 gekookte rode biet
  • 1/2 rode ui
  • 2 kippedijfilets
  • 2 bloedsinaasappels
  • 1 blikje linzen van Bonduelle
  • 6 eetlepels rodewijnazijn
  • 1 eetlepel granaatappelmelasse
  • 1 eetlepel honing
  • peper/zout
  • olijfolie
  • 1 theelepel picadillo kruiden

Voor de dressing heb je nodig:

  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel granaatappelmelasse
  • peper/zout

En zo maak je de salade:

-We beginnen met de biet. Snij deze eerst in dunne  plakjes. Schil de rode ui en snijd deze in hele fijne ringen. Pak een lege weckpot ( of als je die niet hebt een lege jampot) en meng hierin de rode wijnazijn, de granaatappelmelasse, en de honing. Breng op smaak met peper en zout. Doe dan hier de biet en ui in en laat minimaal een uur marineren. De avond ervoor is nog beter natuurlijk.

-Neem dan de kippedijfilets er bij en sla deze nog wat extra plat. Doe dit door ze tussen een laagje vershoudfolie te leggen. Breng ze op smaak met de picadillo kruiden en bak ze daarna gaar in een koekenpan met wat olijfolie.

-Maak de bloedsinaasappels schoon. Snij met een mes de boven en onderkant eraf en zet hem dan op een snijplank. Snij met een ronde beweging de schil en het wit er vanaf. Vervolgens snij je ze in mooie plakken. Leg twee plakken apart om het sap te gebruiken voor de dressing.

-Neem een potje of kommetje erbij en doe hierin alle ingrediënten van de dressing en schud het goed door elkaar. Het sap van de sinaasappel komt doordat je de plakken bloedsinaasappel uitknijpt boven het kommetje.

-Maak dan het blikje linzen open, doe ze in een vergiet en spoel ze af met koud water, laat ze daarna goed uitlekken.het favoriete recept van culinea nl

Het recept voor Salade met kip, rode biet, linzen en bloedsinaasappel

Het favoriete recept van culinea nl

Pak als laatste de borden erbij en doe hier eerst wat sla op, daarna de linzen en de kip. Garneer je salade met wat plakjes biet en ui en druppel er wat dressing over: Heerlijk Happen!

Dank Hanneke voor je deelname, ik weet dat je het super eng vond om voor de camera te staan maar je hebt het super goed gedaan! We hebben heerlijk gekletst en je salade was ook heerlijk!

 

Ben jij nou ook een foodie met een leuk Foodblog en wil jij ook een keer jouw favoriete recept met mij delen? Vindt jij het leuk dat ik naar jou toe kom? Laat dan een berichtje achter en wie weet sta ik binnenkort bij jou in de keuken!