Het favoriete recept van Culinea nl

Het favoriete recept van Culinea nl

Geschatte leestijd: 4 minuten

Niets leukers dan kletsen met foodies en recepten met elkaar delen. Allemaal mensen met passie voor lekker eten en mooie producten. In deze rubriek ga ik op visite bij de mensen thuis en koken zij voor mij hun favoriete recept. En die deel ik dan hier met jullie. Zo kom ik in contact met de leukste foodies van Nederland en kunnen jullie ook eens een kijkje op hun website nemen voor nog veel meer mooie en lekkere recepten! Deze keer :het favoriete recept van culinea nl een salade met kip, , Hanneke van Culinea.nl

Het recept voor Salade met kip, rode biet, linzen en bloedsinaasappel:

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • Een zakje gemengde sla
  • 1 gekookte rode biet
  • 1/2 rode ui
  • 2 kippedijfilets
  • 2 bloedsinaasappels
  • 1 blikje linzen
  • 6 eetlepels rodewijnazijn
  • 1 eetlepel granaatappelmelasse
  • 1 eetlepel honing
  • peper/zout
  • olijfolie
  • 1 theelepel picadillo kruiden

Granaatappelmelasse is een zoetzure stroperige siroop die gemaakt wordt van ingekookt granaatappelsap. Het is een populair ingrediënt in de keuken van het Midden-Oosten, waar het gebruikt wordt om gerechten te verrijken met smaak en kleur. Je kunt granaatappelmelasse gebruiken in dressings, marinades, sauzen, siropen, ijs, gebak en fruit1. Het is ook lekker om te drinken als je het mengt met water of maakt er een cocktail van. Je kunt granaatappelmelasse kopen in Turkse winkels of online bestellen, of zelf maken door granaatappelsap te koken met suiker en eventueel citroensap.

Voor de dressing heb je nodig:

het favoriete recept van culinea nl
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel granaatappelmelasse
  • peper/zout

En zo maak je de salade:

-We beginnen met de biet. Snij deze eerst in dunne  plakjes. Schil de rode ui en snijd deze in hele fijne ringen. Pak een lege weckpot ( of als je die niet hebt een lege jampot) en meng hierin de rode wijnazijn, de granaatappelmelasse, en de honing. Breng op smaak met peper en zout. Doe dan hier de biet en ui in en laat minimaal een uur marineren. De avond ervoor is nog beter natuurlijk.

-Neem dan de kippedijfilets er bij en sla deze nog wat extra plat. Doe dit door ze tussen een laagje vershoudfolie te leggen. Breng ze op smaak met de picadillo kruiden en bak ze daarna gaar in een koekenpan met wat olijfolie.

-Maak de bloedsinaasappels schoon. Snij met een mes de boven en onderkant eraf en zet hem dan op een snijplank. Snij met een ronde beweging de schil en het wit er vanaf. Vervolgens snij je ze in mooie plakken. Leg twee plakken apart om het sap te gebruiken voor de dressing.

-Neem een potje of kommetje erbij en doe hierin alle ingrediënten van de dressing en schud het goed door elkaar. Het sap van de sinaasappel komt doordat je de plakken bloedsinaasappel uitknijpt boven het kommetje.

-Maak dan het blikje linzen open, doe ze in een vergiet en spoel ze af met koud water, laat ze daarna goed uitlekken.

Het recept voor Salade met kip, rode biet, linzen en bloedsinaasappel

Het favoriete recept van culinea nl

Pak als laatste de borden erbij en doe hier eerst wat sla op, daarna de linzen en de kip. Garneer je salade met wat plakjes biet en ui en druppel er wat dressing over: Heerlijk Happen!

het favoriete recept van culinea nl salade met kip

Dank Hanneke voor je deelname, ik weet dat je het super eng vond om voor de camera te staan maar je hebt het super goed gedaan! We hebben heerlijk gekletst en je salade was ook heerlijk!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Salade met kip, rode biet, linzen en bloedsinaasappel

Het recpt voor een heerlijke Salade met kip, rode biet, linzen en bloedsinaasappel

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 14 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: bloedsinaasappel
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 286kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 gekookte rode biet
  • 1/2 rode ui
  • 2 kippendij
  • 2 bloedsinaasappels
  • 1 blikje linzen
  • 6 eetlepels rodewijnazijn
  • 1 eetlepel granaatappelmelasse
  • 1 eetlepel honing
  • peper
  • olijfolie
  • 1 theelepel picadillo kruiden
  • zout

Voor de dressing heb je nodig:

  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel granaatappelmelasse
  • peper
  • zout

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We beginnen met de biet. Snij deze eerst in dunne plakjes. Schil de rode ui en snijd deze in hele fijne ringen. Pak een lege weckpot ( of als je die niet hebt een lege jampot) en meng hierin de rode wijnazijn, de granaatappelmelasse, en de honing. Breng op smaak met peper en zout. Doe dan hier de biet en ui in en laat minimaal een uur marineren. De avond ervoor is nog beter natuurlijk.
  • Neem dan de kippedijfilets er bij en sla deze nog wat extra plat. Doe dit door ze tussen een laagje vershoudfolie te leggen. Breng ze op smaak met de picadillo kruiden en bak ze daarna gaar in een koekenpan met wat olijfolie.
  • Maak de bloedsinaasappels schoon. Snij met een mes de boven en onderkant eraf en zet hem dan op een snijplank. Snij met een ronde beweging de schil en het wit er vanaf. Vervolgens snij je ze in mooie plakken. Leg twee plakken apart om het sap te gebruiken voor de dressing.
  • Neem een potje of kommetje erbij en doe hierin alle ingrediënten van de dressing en schud het goed door elkaar. Het sap van de sinaasappel komt doordat je de plakken bloedsinaasappel uitknijpt boven het kommetje.
  • Maak dan het blikje linzen open, doe ze in een vergiet en spoel ze af met koud water, laat ze daarna goed uitlekken.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Ben jij nou ook een foodie met een leuk Foodblog en wil jij ook een keer jouw favoriete recept met mij delen? Vindt jij het leuk dat ik naar jou toe kom? Laat dan een berichtje achter en wie weet sta ik binnenkort bij jou in de keuken!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Het favoriete recept van Culinea nl? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Het favoriete recept van » Het favoriete recept van Culinea nl

3 gedachten over “Het favoriete recept van Culinea nl”

  1. Pingback: Bloedsinaasappel kip uit de römertopf - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Fittergy de vegan switch challenge - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept