Geschatte leestijd: 2 minuten
Er is een ontzettend lekker product op de markt gekomen en dat zijn de pizzabodems van Magioni. Deze zijn op basis van bloemkool en dat maakt ze een stuk gezonder en volgens mijn dochter ook veel lekkerder…Ik maakte er een Homemade rode pesto Magionipizza mee, deze pesto maak je zelf want die moet je zeker niet in een potje kopen. In een handomdraai is de pizza gemaakt en zet je een pizza met echte smaak op tafel.
Eigenlijk is dit dus een twee-in-één recept, pesto èn pizza!
En zo maak je het:
-Verwarm allereerst de oven voor op 220 graden
-In een keukenmachine doe je alle ingrediënten uit het lijstje behalve de olijfolie en daarna mix deze tot een goede smeuïge massa, vervolgens voeg je de olijfolie toe en mix je dit nog even. Door de sjalot heeft deze pesto een pittige ondertoon. De overgebleven pesto kun je in de koelkast nog ongeveer een weekje bewaren, zodat je hem later nog een keer kunt gebruiken.
Vervolgens beginnen we met het maken van de pizza.
-Neem de #Magioni pizzabodems en smeer hier een lekkere laag rode pesto op, strooi er vervolgens de geraspte kaas op.
-Snij de mozzarella bol in kleine stukjes en verdeel deze op de 2 bodems, bovenop de geraspte kaas, zet ze dan 12 minuten in de oven.
-Als ze klaar zijn beleg je ze daarna nog met een mini caprese salade: tomaat, mini-mozzarellabolletjes en de grote kappers, en als laatste de prosciutto plakken.
Homemade rode pesto Magionipizza
Neem tot slot een lekker groot bord, pak je pizzasnijder erbij!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Homemade rode pesto pizza
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- 1 eetlepel Persillade (kruidenmix)
- 2 eetlepels parmezaanse kaas
- 2 tenen knoflook
- 180 gram gedroogde tomaatjes
- 4 blaadjes basilicum
- 2 theelepels kappertjes
- 1/2 gesnipperde sjalot
- 50 ml olijfolie extra vergine
- 1 verpakking pizzabodems
- 1 bol mozzarella
- 150 gram geraspte kaas
- 2 kleine tomaten
- 6 bolletjes mini mozzarella
- 4 grote kappers
- 4 plakken procuitto
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm allereerst de oven voor op 220 graden
- In een keukenmachine doe je alle ingrediënten uit het lijstje behalve de olijfolie en daarna mix deze tot een goede smeuïge massa, vervolgens voeg je de olijfolie toe en mix je dit nog even. Door de sjalot heeft deze pesto een pittige ondertoon. De overgebleven pesto kun je in de koelkast nog ongeveer een weekje bewaren, zodat je hem later nog een keer kunt gebruiken.
- Vervolgens beginnen we met het maken van de pizza.
- Neem de #Magioni pizzabodems en smeer hier een lekkere laag rode pesto op, strooi er vervolgens de geraspte kaas op.
- Snij de mozzarella bol in kleine stukjes en verdeel deze op de 2 bodems, bovenop de geraspte kaas, zet ze dan 12 minuten in de oven.
- Als ze klaar zijn beleg je ze daarna nog met een mini caprese salade: tomaat, mini-mozzarellabolletjes en de grote kappers, en als laatste de prosciutto plakken.
Wil je meer recepten uitproberen zoals de Homemade rode pesto Magionipizza? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Wil je het recept van Homemade rode pesto #Magionipizza? Kijk dan op Heerlijke Happen – https://t.co/jLNEpjb19R
Hee… https://t.co/5DG8qFQybn
Hij was weer lekker!
Wil je het recept van Homemade rode pesto Magionipizza? Kijk dan op Heerlijke Happen … – https://t.co/jLNEpjb19R… https://t.co/rCqQA5ubeD
RT @HeerlijkeHappen: Wil je het recept van Homemade rode pesto Magionipizza? Kijk dan op Heerlijke Happen … – https://t.co/jCddTNvu9s
Hee…
Altijd lekker