Estimated reading time: 3 minuten
Een bijgerecht wat echt élk jaar bij mij op tafel staat met de kerst zijn spruitjes! De ene keer gewoon gekookt met spekjes erbij, de andere keer roerbak ik ze. Zo ook dit jaar met deze honing mosterd Kerst spruitjes. Want wat een fantastisch huwelijk is dat. Honing en mosterd, die smaken gaan zo goed samen en vullen elkaar zo goed aan. Het is ook zeker één van mijn favoriete smaken wat dressings voor salades betreft. Hier thuis zijn we dol op spruitjes, maar ik durf te zeggen dat zelf de grootste spruitjes-haters dit recept eens zouden moeten proberen. Logischerwijs gingen de handen hier op elkaar voor dit gerechtje en zal ik het zeker nog vaker gaan maken!
Honing mosterd Kerst spruitjes
Wist je dat er een specifiek gen is dat 25% van de mensheid mist waardoor zij niet de bittere smaak in een spruit proeven? En wanneer je tijdens het koken een scheutje citroensap toevoegt de lucht niet zo erg naar ” spruitjes” ruikt? Het kan dus prima zijn dat ik dat gen niet heb en daardoor zo gek op spruitjes ben. Wel grappig dat dat dan in de familie zit, want mijn man lust ze ook en onze dochter eet ze ook graag.
Overigens zijn spruitjes niet alleen heerlijk, maar ze vormen ook een fantastische bron van vitamine C. Slechts vier spruitjes per dag bieden al je dagelijkse behoefte aan deze vitamine. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook paarse spruitjes te vinden. Deze variant heeft een iets mildere en zoetere smaak, wat het een interessante keuze maakt voor spruitjesliefhebbers die graag willen variëren.
Experimenteer gerust met deze paarse spruitjes om je smaakpapillen te verrassen en te genieten van de vele gezondheidsvoordelen die spruitjes te bieden hebben.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Honing mosterd Kerst spruitjes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 500 gr spruiten
- 4 el gedroogde cranberry's
- 2 el gehakte amandelen
- 2 el gele mosterd
- 3 el acacia honing
- 1 tl zeezout
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Pel de spruiten en spoel ze even af, je kunt natuurlijk al schoongemaakte kopen. Halveer de spruiten.
- Doe een beetje olijfolie in de koekenpan en roerbak de spruiten een minuut of 5 al omscheppend zodat ze niet verbranden.
- Schep nu de mosterd en de acacia honing erbij en roer goed door de spruiten zodat er overal een laagje komt te zitten. Dek af met een deksel en laat op laag vuur rustig een beetje karameliseren.
- Haal na een paar minuten het deksel eraf en check of ze al beetgaar zijn. Voeg de cranberry's en amandelen toe en op hoog vuur bak je die nog een minuutje of 2 mee. Schep daarna in een kom en strooi er het zeezout overheen.
- Heerlijk Happen!
Nog meer lekkere gerechten met spruitjes maken zoals Honing mosterd Kerst spruitjes? Dat kan, ik heb er genoeg!
- Deze fantastische plaattaart met spruitjes en brie.
- Of deze spruitjesstamp met pompoen.
- Maar ook deze quiche met spek, spruitjes en geitenkaas is heerlijk!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
spruitjes recept
Ik kan niet wachten tot het kerst is
Zou je ook (ivm “tijdgebrek”) dit van tevoren kunnen maken en opwarmen?
Groet
Erna
Hi, ja hoor dat kan! Makkelijk met het kerstmenu, gr Francine