Spruitjes in Parmezaan roomsaus

Spruitjes in Parmezaan roomsaus

Geschatte leestijd: 3 minuten

Zelf ben ik al sinds ik een klein meisje was dol op spruiten. Toch zijn er zat mensen die ervan gruwelen en er niks van moeten weten. Dit recept kan misschien zelfs de grootste spruitjes-haters overhalen, want we serveren ze in een heerlijke roomsaus. Deze spruitjes in Parmezaan roomsaus staat in no-time op tafel en is een recept afgeleid van mijn kip in roomsaus. Dat is al jaren een topper op de site, deze keer zetten we dus de spruit in de hoofdrol.

Spruitjes in Parmezaan roomsaus

Spruitjes in Parmezaan roomsaus

Wil je het jezelf gemakkelijk maken? Dan koop je schoongemaakte spruiten, maar heel veel goedkoper is het als je ze even zelf schoonmaakt. Dat is natuurlijk wel net even wat meer werk, maar scheelt je toch al snel 2 tot 3 euro.

Ik serveerde bij deze spruitjes in Parmezaan roomsaus gebakken aardappeltjes. Je hoeft verder geen vlees erbij te bakken want er zit al spek in het gerecht. Eet je geen varkensvlees dan kun je deze of helemaal weglaten. Of vervang ze door “kalkoen spek”.

Spruitjes in Parmezaan roomsaus

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Spruitjes in Parmezaan roomsaus

Spruitjes in Parmezaan roomsaus

Lustte je ze al dan ga je zeker smullen van deze spruitjes, geen fan? Dan ga je het nu worden.
4.9 van 28 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: kookroom, Parmezaanse kaas, spek, spruiten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 605kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 600 gram spruiten - gehalveerd
  • 200 gram zuurkoolspek - in blokjes gesneden
  • 250 ml kookroom
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 150 ml witte wijn - ( of groentebouillon )
  • 2 sjalotten - gesnipperd
  • 3 knoflooktenen - fijngehakt
  • 1 tl nootmuskaatpoeder

En zo maak je het:

  • Maak de spruiten schoon en halveer ze. Blancheer ze voor een minuut of 4 in kokend water en laat dan uitlekken in een vergiet.
  • Verhit je hapjes of stoofpan goed en doe er een scheutje olijfolie in.
  • Bak de spekblokjes tot ze krokant zijn en schep ze dan uit de pan, zet het vuur wat zachter en bak de knoflook en sjalot in een beetje overgebleven vet in de pan.
  • Schep het spek en de spruiten in de pan en roerbak een paar minuten.
  • Blus af met de witte wijn en schenk de room erbij, breng het gehad aan de kook en laat dan rustig pruttelen tot de spruitjes bijna zacht zijn.
  • Strooi de kaas erbij en laat het smelten in de saus.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Ook zo gek op spruitjes? Hier heb ik nog een aantal andere lekkere spruitjes-recepten voor je:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Spruitjes in Parmezaan roomsaus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept