Spruitjes in Parmezaan roomsaus

Spruitjes in Parmezaan roomsaus

Geschatte leestijd: 3 minuten

Zelf ben ik al sinds ik een klein meisje was dol op spruiten. Toch zijn er zat mensen die ervan gruwelen en er niks van moeten weten. Dit recept kan misschien zelfs de grootste spruitjes-haters overhalen, want we serveren ze in een heerlijke roomsaus. Deze spruitjes in Parmezaan roomsaus staat in no-time op tafel en is een recept afgeleid van mijn kip in roomsaus. Dat is al jaren een topper op de site, deze keer zetten we dus de spruit in de hoofdrol.

Spruitjes in Parmezaan roomsaus

Spruitjes in Parmezaan roomsaus

het jezelf echt gemakkelijk maken en besparen op je boodschappen? Dan koop je schoongemaakte spruiten. Maar wist je dat je ze ook zelf kunt schoonmaken? Het kost wat extra moeite, maar het kan je al snel 2 tot 3 euro besparen. Dus waarom niet een beetje extra tijd investeren en genieten van verse spruiten én van het geld dat je bespaart?

erde bij deze verrukkelijke spruitjes in een romige Parmezaansaus gebakken aardappeltjes als bijgerecht. De toevoeging van spek zorgt voor een smaakvolle twist. Als je geen varkensvlees eet, kun je ervoor kiezen om het spek weg te laten of te vervangen door “kalkoen spek”. Deze hartige combinatie is een heerlijke maaltijd op zich, zonder de noodzaak van extra vlees.

Spruitjes in Parmezaan roomsaus

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Spruitjes in Parmezaan roomsaus

Spruitjes in Parmezaan roomsaus

Lustte je ze al dan ga je zeker smullen van deze spruitjes, geen fan? Dan ga je het nu worden.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 107 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: kookroom, Parmezaanse kaas, spek, spruiten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 605kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 600 gram spruiten - gehalveerd
  • 200 gram zuurkoolspek - in blokjes gesneden
  • 250 ml kookroom
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 150 ml witte wijn - ( of groentebouillon )
  • 2 sjalotten - gesnipperd
  • 3 knoflooktenen - fijngehakt
  • 1 tl nootmuskaatpoeder

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Maak de spruiten schoon en halveer ze. Blancheer ze voor een minuut of 4 in kokend water en laat dan uitlekken in een vergiet.
  • Verhit je hapjes of stoofpan goed en doe er een scheutje olijfolie in.
  • Bak de spekblokjes tot ze krokant zijn en schep ze dan uit de pan, zet het vuur wat zachter en bak de knoflook en sjalot in een beetje overgebleven vet in de pan.
  • Schep het spek en de spruiten in de pan en roerbak een paar minuten.
  • Blus af met de witte wijn en schenk de room erbij, breng het gehad aan de kook en laat dan rustig pruttelen tot de spruitjes bijna zacht zijn.
  • Strooi de kaas erbij en laat het smelten in de saus.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Ook zo gek op spruitjes? Hier heb ik nog een aantal andere lekkere spruitjes-recepten voor je:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Spruitjes in Parmezaan roomsaus

1 gedachte over “Spruitjes in Parmezaan roomsaus”

  1. Pingback: Honing mosterd Kerst spruitjes met amandelen - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept