Huisgemaakt kokos slagroomijs

Huisgemaakt kokos slagroomijs

Estimated reading time: 4 minuten

Dit romige huisgemaakte kokos slagroomijs met knapperige kokosrasp is de perfecte zomerse verkoeling die je in slechts 40 minuten bereidt! Met een ijsmachine maak je dit luxe roomijs dat de authentieke kokossmaak combineert met een fluweelzachte textuur. Dankzij de toevoeging van natuurlijke guargom krijg je een perfecte consistentie zonder ijskristallen. Dit recept is ideaal voor liefhebbers van ambachtelijk ijs die thuis willen genieten van een zelfgemaakt kokosijs dat minstens zo goed smaakt als bij de beste ijssalon

Als er iets is waar mijn man wel dol op is, dan is het ijs. Hij is dus een stevige criticaster als het op ijs aankomt. Even een receptje in elkaar flansen was er dus niet bij. Dit moest perfect zijn. Laatst kreeg ik een prachtige ijs-machine van KoRo en die hebben we in gebruik genomen. Al met al heb ik in een kleine 40 minuutjes ijs met deze machine. Op dat moment zit het een beetje tussen licht gesmolten ijs en een milkshake in, het moest dus nog wel even de vriezer in daarna. Hoe maak je slagroomijs met kokos? Hier is een eenvoudig kokosijs recept om zelf heerlijk slagroomijskokosijs te maken.

kokosijs recept

Dit kokosijs recept maken we dus met een ijsmachine, wellicht kun je het zo los gemixt ook invriezen in een ijsbeker, maar dat zou je dan zelf even moeten proberen. Aan de slag met dit huisgemaakt kokos slagroomijs. De kokosrasp en het bindmiddel voor het ijs komen natuurlijk bij Van Beekum vandaan.

Romig Huisgemaakt Kokos Slagroomijs – Eenvoudig Recept met IJsmachine

Guar-watte?? Guargom is een natuurlijk product dat wordt gemaakt van de zaden van de guarplant. Deze plant komt oorspronkelijk uit India en Pakistan, waar hij al eeuwenlang wordt verbouwd. Guargom is een fijn, witgeel poeder dat geen geur of smaak heeft. Het heeft de eigenschap dat het water kan binden en zo een gel kan vormen. Daarom wordt het gebruikt als verdikkingsmiddel, emulgator, bindmiddel en vulmiddel in veel voedingsmiddelen en andere producten.

kokosijs recept

Guargom heeft ook een aantal gezondheidsvoordelen. Het kan bijvoorbeeld helpen om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren, de darmfunctie te verbeteren en het cholesterolgehalte te verlagen. Guargom is een veilig en veelzijdig ingrediënt dat je misschien wel vaker tegenkomt dan je denkt. Het staat ook wel bekend als E412 op de verpakking.Ideaal voor dit kokosijs recept dus! De kokosrasp doen we door het ijs maar ook kun je er nog wat extra van óver het ijsje heen strooien.

De guargom is een bindmiddel om mooi ijs te vormen.

Stap-voor-Stap: Zelf Romig Kokos Slagroomijs Maken

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Huisgemaakt kokos slagroomijs

Romig Huisgemaakt Kokos Slagroomijs met Chocoladesaus

Dit romige zelfgemaakte kokos slagroomijs combineert de zachte textuur van roomijs met de tropische smaak van kokosrasp. Met een ijsmachine maak je dit luxe dessert dat perfect is voor warme dagen of als afsluiter van een diner

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 10 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: dessert
Keuken: European
Trefwoord: ijs met ijsmachine, kokosijs recept, kokosrasp, melk, romig slagroomijs, slagroom, suiker, zelf ijs maken
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 4 uur 40 minuten
Totale tijd: 4 uur 45 minuten
Servings: 4 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

ijsmachine

Ingrediënten:

  • 200 ml slagroom - 35% vet voor de romigste smaak
  • 200 ml volle melk
  • 80 gram suiker
  • 2 gram guargom
  • ¼ tl zout
  • 75 gram kokosrasp
  • chocoladesaus - ter decoratie

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Breng de melk in een pannetje aan de kook en voeg de suiker toe en laat deze door de melk opnemen.
  • Zet de ijsmachine aan en schenk de melk in de ijsbeker. Voeg de slagroom, het zout, de guargom, en kokosrasp toe en laat de machine een 40 minuten draaien tot het ijs klaar is.
  • Schep in een ijsbeker en zet een paar uur in de vriezer.
  • Serveer het ijs met wat chocoladesaus en strooi nog wat kokosrasp erop.
  • Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Romig Huisgemaakt Kokos Slagroomijs met Chocoladesaus
Amount per Serving
Calories
403
% Daily Value*
Fat
 
32
g
49
%
Saturated Fat
 
23
g
144
%
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
5
g
Cholesterol
 
63
mg
21
%
Sodium
 
65
mg
3
%
Potassium
 
227
mg
6
%
Carbohydrates
 
28
g
9
%
Fiber
 
3
g
13
%
Sugar
 
25
g
28
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
823
IU
16
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
102
mg
10
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Andere lekkere toetjes of nagerechten? Probeer deze dan maar eens:

Zonder ijsmachine maak je dit Italiaanse pistache ijs.

Of wat dacht je van dit cheesecake taartje in een glaasje?

Maar ook deze romige chocolademousse is top.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Nagerechten » Huisgemaakt kokos slagroomijs

Eén gedachte over “Huisgemaakt kokos slagroomijs”

4.91 from 10 votes (9 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept