Huisgemaakte zoete appelmoes

Huisgemaakte zoete appelmoes

“Wij willen kip, patat en appelmoes…..” dit zinnetje uit een liedje van Kinderen voor Kinderen staat me nog zo bij! Gek genoeg lijkt het hoe ouder ik word hoe minder appelmoes ik eet. Het is toch iets wat veelal aan kleine kinderen wordt gegeven. Of mensen die heel slecht eten en dan overal maar appelmoes bij scheppen. Eigenlijk best zonde want een huisgemaakte zoete appelmoes met fijne specerijen is heerlijk. Dus haal je potjes maar uit de voorraadkast, we gaan een lekker appelmoes recept maken.

Huisgemaakte zoete appelmoes
Kaneel en honing geven hem zijn smaak.

Huisgemaakte zoete appelmoes

Het leuke aan zelf maken is dat je ook zélf bepaalt wat erin komt. Zo koos ik niet voor suiker deze keer maar voor honing om de moes zoet te maken. En naast kaneel ook nog 2 steranijs erbij. Zoals je in het recept zult zien is het ook nog eens zo gemaakt. Het meeste werk zit hem in het schillen van de appels.

Huisgemaakte zoete appelmoes

Je kunt de appelmoes een paar weken in de koelkast bewaren. Waar kun je het bij eten? Wel ik zou zeggen kip, patat en appelmoes haha! Maar ook te gebruiken in allerlei baksels, bij een aardappeltje met hachee, en bij een wat saaie groente zoals bloemkool of broccoli. Zeker gezonder dan een flinke schep jus of een kaassaus.

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Huisgemaakte zoete appelmoes

Huisgemaakte zoete appelmoes

We maken een lekkere zoete en kruidige appelmoes.
4.8 van 12 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: basis product
Keuken: European
Trefwoord: appels, citroen, kaneel, steranijs
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 3 potjes
calorieën: 182kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

3 glazen potjes

Ingrediënten:

  • 1 kg appels - geschild
  • 2 el kruiden honing
  • 100 ml water
  • ½ citroen - uitgeperst

kruiden en specerijen

En zo maak je het:

  • Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in stukjes.
  • Pak een pannetje erbij en doe hier de stukjes appel, honing, kaneel, steranijs, het sap van de citroen, en het water in en breng aan de kook.
  • Laat rustig pruttelen tot de appeltjes zacht zijn en verwijder dan de steranijs .
  • Met je staafmixer pureer je tot je een mooie zachte moes hebt.
  • Schep in de potjes en laat afkoelen.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Andere basis gerechten die je heel gemakkelijk zelf kunt maken zijn bijvoorbeeld ook:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » De basis » Huisgemaakte zoete appelmoes

appelmoes recept

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept