Estimated reading time: 3 minuten
Je kip een paar uurtjes of een nachtje laten marineren doet wonderen voor de smaak. Zeker als je lekkere intense kruiden gebruikt zoals garam masala. En natuurlijk ook voor de kleur van je gerecht, heerlijk toch wat kleur op tafel? Deze kip viel hier goed in de smaak en het is ook een gerecht waar je dus lekker mee kunt variëren. Al met al deze In yoghurt gemarineerde kip curry zal echt nog wel eens op tafel komen, al dan niet met andere kruiden en specerijen.
In yoghurt gemarineerde kip curry
Wat serveer je dan zoal bij deze in yoghurt gemarineerde kip curry? Nou rijst is sowieso een goed idee, lekkere papadums, zoet zure groente, naan en gestoofde kruidige groente zijn ook top. Voordeel van een curry als deze, als er wat overblijft kun je het prima invriezen. Altijd fijn om een restje in je vriezer te hebben liggen voor die drukke dagen. Laat je me in de reacties weten hoe het jou gesmaakt heeft?
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
In yoghurt gemarineerde kip curry
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 300 gram kippendij
- 150 ml Griekse yoghurt
- 1 el garam masala
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl zout
- 1 tl peper
- 2 tenen knoflook - geperst
- 1 limoen - uitgeperst
Voor de curry saus:
- 250 ml passata
- 50 gram butter chicken boemboe
- 100 ml water
- 1 ui - fijn gesnipperd
- 1 teen knoflook - uitgeperst
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd de kippendij in blokjes.
- Neem je schaal erbij en doe hierin de yoghurt meng dit met het limoensap, en de rest van de kruiden en specerijen. Voeg de kip toe en meng het geheel goed. Laat een uur of 3 marineren in de koelkast.
- In een koekenpan verhit je wat olie en bak hierin de fijn gesnipperde ui met de uitperste knoflook en voeg de boemboe toe. Met een houten lepel mix je alles goed en laat je het even op laag vuur sudderen. Voeg de passaat en het water toe en laat de curry saus op laag vuur staan.
- In een andere koekenpan bak je de stukjes gemarineerde kip tot ze een mooie bruine buitenkant hebben, mag zelfs een beetje zwartgeblakerd zijn.
- Voeg de kip daarna toe aan de curry saus en laat nog heel even sudderen.
- Serveer met wat bosui en bijvoorbeeld rijst, heerlijk happen!
Op zoek naar andere lekkere gerechten met kip? Dan heb ik hier nog een aantal hele fijne gerechtjes voor je. Lekker kruidig en allemaal gemakkelijk gemaakt zoals je van me gewend bent.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
In yoghurt gemarineerde kip curry