Geschatte leestijd: 3 minuten
Heerlijke Happen gaat mee in het minder vlees en meer vegetarisch eten. En als we dat dan doen moet het natuurlijk wel lekker zijn. En dat is deze Indiaase curry gekruide paneer saté zeker! Voor de mensen die denken hé paneer dat is toch wat je gebruikt voor een krokant laagje, dat is het dus niet. Dat is paneermeel, paneer is een soort kaas. Dit woord is een afgeleide van het Perzische woord panīr, wat kaas betekent. Deze kaas is geheel vegetarisch want er wordt geen gebruik gemaakt van dierlijk stremsel. Een paneer satay, sateh recept aan de slag!
Door het gebruik van azijn of citroensap gaat de volle melk stremmen. Het voordeel van deze kaas is dat hij stevig is en niet smelt als je hem grilt. Ideaal dus om er deze lekkere sateetjes mee te maken. De kaas zelf vind ik overigens niet persé veel smaak hebben. Dat zul je net als bij tofu echt zelf moeten toevoegen. Een paneer satay, aan de slag!
Indiaase curry gekruide paneer saté
Deze paneer satay heb ik gemaakt met paneer gekocht bij Crisp. Zij hebben een zeer uitgebreid assortiment met kaas, waar ik als kaasliefhebber mijn hart bij kan ophalen. Zelf ben ik steeds meer en meer gewend aan het raken van gekruid eten. Dat komt door het gebruik van kokosmelk bij de currypasta, waardoor het toch een redelijk milde smaak heeft. Wat betreft de sausjes waar je deze saté in zou kunnen dippen, daar kun je ook alle kanten mee op. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een pindasaus, een chilisaus of een zoetzure saus.
Een fijn knoflooksausje, een klassieke satésaus maar bijvoorbeeld ook een ketjapsausje. Laat je fantasie de vrije loop en ga er lekker mee aan de slag.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Indiaase curry gekruide paneer saté
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 400 gram paneer
Voor de marinade:
- 150 ml kokosmelk
- 70 gram rode currypasta - ( Fairtrade verpakking)
- ½ sap van ½ citroen
- 4 eetlepels wokolie
Als topping:
- sesamzaadjes
- 2 lente uitjes - in ringetjes
- 1 rood pepertje - in ringetjes
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Neem een schaal erbij en doe hier alle ingrediënten van de marinade in. Met een garde klop je het tot een gladde saus.
- Snijd de plakken paneer in reepjes van een 1.5cm breed. Leg ze in de marinade en laat een nacht in de koelkast marineren.
- Haal een half uurtje voor bereiden de schaal uit de oven. Steek de paneer op satéprikkers en duw voorzichtig door tot ze twee derde in de paneer geduwd zijn.
- Verhit een grillpan maar voeg er verder geen olie meer aan toe.
- Grill de satéstokjes en draai het stokje een paar keer.
- Leg op een schaal en strooi er wat sesamzaad, lenteuitjes en rode eper ringetjes op.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere curry’s of gekruide gerechtjes? Check dan deze eens:
Probeer eens deze Zeeuwse mosselen in currysaus met huisgemaakte boemboe.
Of anders een rode curry met Udon noodles en kip.
En helemaal vegan is deze pesto paddestoelen bloemkoolrijst lunch.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
sateh recept
Wat een leuk idee
Dit is echt geweldig!