Estimated reading time: 3 minuten
Zin in een verrassende Italiaanse aardappelsalade? Deze lauwwarme Insalata di patate tiepida con burratta combineert romige burrata met kruidige aardappels en frisse groenten. Ontdek hoe je dit smaakvolle en makkelijke recept zelf maakt – ideaal als lunch, bijgerecht of lichte maaltijd!
Sluit even je ogen, hoor de cipressen om je heen ruisen. De zonnestralen verdwijnen langzaam aan de horizon. Je gezicht gloeit van een heerlijke dag en je wangen worden rozig door de rode wijn die je hebt gedronken. Uit de keuken komen de geluiden van kletterend bestek en klingelende wijnglazen. “Tutti a tavola” wordt er geroepen en de lange tafel feestelijk gedekt met een boeren tafelkleed vormt het decor voor een heerlijk diner. Ja? Ben je er ook? We maken een pasta burrata salade recept, insalata di patate tiepida con burratta.

Lauwwarme Italiaanse aardappelsalade met burrata (Insalata di patate tiepida con burrata)
Zie je het glooiende landschap voor je? Maak eens deze insalata di patate tiepida con burrata, neem een hap en wellicht proef je wat ik zojuist hierboven voor je heb beschreven. Een heerlijke Italiaanse maaltijd die je lekker met je familie kunt delen.

Lauwwarme aardappelsalade met burrata stap voor stap
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Insalata di patate tiepida con burratta
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 zak aardappelschijfjes
- 1 potje huisgemaakte pesto
- 1 bol burratta
- verse basilicumblaadjes
- balsamicocreme
- 1 pakje pancetta
- 10 roma tomaatjes
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snij eerst de tomaatjes door het midden en leg ze op een grote schaal die je gaat gebruiken om straks het eten mee te serveren. Schep hier vervolgens een paar eetlepels verse pesto op en hussel de tomaten.
- Bak daarna in een koekenpan de pancetta uit tot de lekker krokant zijn en leg ze even op een keukendoekje om ze uit te laten lekken .
- Ondertussen bak je de aardappeltjes gaar in de airfryer/oven met een beetje olijfolie.
- Maak de salade af met de balsamicocreme.
- Als de aardappeltjes klaar zijn schep je ze bij de tomaatjes, leg je de pancetta erbij en als laatste de burratta er bovenop. Maak af met wat balsamicocreme en verse basilicum. Steek de punt van je mes in de burratta en laat hem leeglopen over de salade
Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:
Risotto ai frutti di mare met arborio rijst
Chili con carne taco’s met gehakt
Spicy pompoen chili con carne met rundergehakt
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Heerlijk Italiaans eten!