Insalata di patate tiepida con burratta

Insalata di patate tiepida con burratta

Sluit even je ogen, hoor de cipressen om je heen ruisen. De zonnestralen verdwijnen langzaam aan de horizon. Je gezicht gloeit van een heerlijke dag en je wangen worden rozig door de rode wijn die je hebt gedronken. Uit de keuken komen de geluiden van kletterend bestek en klingelende wijnglazen. “Tutti a tavola” wordt er geroepen en de lange tafel feestelijk gedekt met een boeren tafelkleed vormt het decor voor een heerlijk diner. Ja? Ben je er ook? Zie je het glooiende landschap voor je? Maak eens deze insalata di patate tiepida con burratta, neem een hap en wellicht proef je wat ik zojuist hierboven voor je heb beschreven. Een heerlijke Italiaanse maaltijd die je lekker met je familie kunt delen.

Heerlijk die burratta die overal in de salade loopt.
  • 1 zak aardappelschijfjes
  • een potje huisgemaakte pesto
  • een bol burratta
  • verse basilicumblaadjes
  • balsamicocreme
  • 1 pakje pancetta
  • 10 roma tomaatjes

En zo maak je de Ossobuco met gemolata:

Voor dit recept heb je een airfryer nodig of een oven om de aardappelschijfjes in klaar te maken. Ik heb mijn airfryer hiervoor gebruikt.

Snij eerst de tomaatjes door het midden en leg ze op een grote schaal die je gaat gebruiken om straks het eten mee te serveren. Schep hier vervolgens een paar eetlepels verse pesto op en hussel de tomaten.

Bak daarna in een koekenpan de pancetta uit tot de lekker krokant zijn en leg ze even op een keukendoekje om ze uit te laten lekken .

Ondertussen bak je de aardappeltjes gaar in de airfryer/oven met een beetje olijfolie.

Maak de salade af met de balsamicocreme.

Insalata di patate tiepida con burratta

Als de aardappeltjes klaar zijn schep je ze bij de tomaatjes, leg je de pancetta erbij en als laatste de burratta er bovenop. Maak af met wat balsamicocreme en verse basilicum. Steek de punt van je mes in de burratta en laat hem leeglopen over de salade en serveer: Heerlijk Happen!

En zo heb je een heerlijke lauw warme salade, serveer met een lekker glas rode wijn en geniet. Eenvoudig, pure smaken, geen opsmuk dat heeft dit gerecht verder helemaal niet nodig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.