🕒 Bereidingstijd: 45 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆
Italiaanse gevulde aubergine rolletjes zijn een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht dat vol zit met mediterrane smaken! Deze knapperige aubergine rolletjes worden gevuld met ricotta, mozzarella en Parmezaanse kaas, gepaneerd en gebakken tot goudbruin. Perfect als gezonde pasta-vervanger en ideaal voor vegetariërs die op zoek zijn naar een voedzame maaltijd. Het recept is klaar in 45 minuten en bevat slechts 20 calorieën per 100 gram aubergine.
Hoe vaak loop jij langs het groenteschap bij de groenteboer of supermarkt en denk je bij de aubergines:”Hummmm”?! Wat zal of wat kan ik hier eigenlijk mee maken? Ondanks dat we in Nederland tonnen aan aubergines kweken in de kassen eten we ze zelf niet zo veel. Wat natuurlijk super jammer is want het is een zeer veelzijdige groente. Je kunt hem echt op tal van manieren bereiden. Vandaar dat ik je ook deze keer weer inspireer met een fijn receptje. We maken Italiaanse gevulde aubergine rolletjes. Dit is een 100% vegetarisch gerecht want we gebruiken verder geen vlees. aubergine recept oven

Waarom Aubergine de Perfecte Keuze is voor Dit Recept
Laat ik je eerst nog eens kort vertellen wáárom je nou moet kiezen voor deze groente.
- Hij past sowieso in een een koolhydraatarm dieet want hij bevat maar 7,5gram koolhydraten per 100 gram. Dat is alvast mooi meegenomen.
- Daarbij ook nog eens laag in calorieën. Slechts 20 calorieën per 100 gram.
- Dan zitten ze ook vol met vitamines, mineralen, magnesium en foliumzuur.
- Aubergines zijn erg vezelrijk. Ze bevatten 12,5 gram vezels per 100 kcal. Hierdoor ben je sneller verzadigd en heb je wellicht minder behoefte om te snacken.
- Vervang pasta eens door aubergine, je kunt de aubergine in plakken snijden zo bijvoorbeeld de lasagnevellen vervangen voor aubergine. Daarmee wordt je gerecht glutenvrij.

Aubergines zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ook ontzettend lekker en veelzijdig. Je kunt ze grillen, bakken, vullen, pureren en nog veel meer. Al met al reden genoeg om die mooie paarse rakkers eens wat vaker in je karretje te leggen. Ze passen uitstekend in een gezonde lifestyle en zijn een aanvulling op je dieet. Ze bevatten veel vezels, antioxidanten en vitamines die goed zijn voor je lichaam en geest.

Wil je nog meer weten over deze fantastische groente? Kijk dan eens op aubergine.nl voor nog veel meer recepten en informatie. Daar vind je allerlei tips en tricks om de lekkerste gerechten met aubergine te maken. Laat je inspireren en verras jezelf en je gasten met de heerlijke smaak van aubergine!
Aubergine Rolletjes met Ricotta en Mozzarella – Authentiek Italiaans Recept
Wij gaan aan de slag met deze Italiaanse gevulde aubergine rolletjes. Het is absoluut geen ingewikkeld recept en je tovert er een heerlijke maaltijd mee op tafel.

Stap-voor-Stap Bereidingswijze
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Vegetarische Italiaanse Aubergine Rolletjes met Drie Kaassoorten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 1 aubergine
Voor de korst:
- 2 eieren
- 100 gram paneermeel
- 3 el Italiaanse kruiden
Voor de vulling van de rolletjes:
- 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 200 gram ricotta
- 100 gram geraspte mozzarella
- verse blaadjes basilcum
- 1 el knoflookpoeder
Voor de saus:
- 400 ml Mutti tomatenpulp
- 2 el Italiaanse kruiden
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Schil de aubergine met een dunschiller. Snijd hem daarna in dunne plakken van een halve cm. ( Niet te dik ander kunnen we ze namelijk niet oprollen. )
- Neem twee schalen erbij. In de ene kluts je de twee eieren. In de andere doe je het paneermeel dat je op smaak brengt met de kruiden.
- Haal de plakken aubergine eerst door het ei en dan door het paneermeel. Zorg dat beide zijdes zijn bekleed.
- Verhit een koekenpan met een laagje olijfolie erin en bak om en om de plakken aubergine en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
- Neem een nieuwe kom erbij en doe hierin de ricotta. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix tot een saus. Smeer op de plakken aubergine en rol op.
- Mix de Mutti tomatenpulp met de kruiden en schep een laag op de bodem van een ovenschaal. Leg de rolletjes met opgerolde kant naar beneden in de schaal.
- Schenk de rest van de saus erover en top af met nog wat mozzarella.
- Zet in de oven voor 25-30 minuutjes en serveer direct.
- Heerlijk met een frisse rucola salade en een glas Italiaanse witte wijn.
Variatie: Voeg gehakte zongedroogde tomaten toe aan de vulling voor extra smaak.
Bewaren: Restjes kunnen 2-3 dagen in de koelkast en worden opgewarmd in de oven op 180°C.
Voorbereiden: De rolletjes kunnen een dag van tevoren gemaakt en in de koelkast bewaard worden voor het bakken.
Glutenvrij maken: Vervang paneermeel door glutenvrije variant of fijngemalen amandelen.
Lijkt je dit lekker? Dat geloof ik graag, maar om jullie te inspireren heb ik hier nog een lijstje met hele fijne aubergine gerechtjes zodat jij er lekker mee aan de slag kunt gaan.
Gezonde aubergine pizza met Parmaham.
Aubergine burger met baba Ganoesh-saus.
Aubergine sushirolletjes met tahinisaus.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Een heerlijke manier om aubergine te eten!