Italiaanse pollo alla cacciatora

Pollo Alla Cacciatora Recept – Toscaanse Jagerskip met Rode Wijn

🕒 Bereidingstijd: 55 minuten 👨‍🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆

Pollo alla Cacciatora – letterlijk “jagerskip” – is dé klassieker uit Toscane! Dit eenpansgerecht combineert malse kippendrums met rode wijn, tomaten, wortel, bleekselderij en aromatische kruiden. In slechts 55 minuten maak je dit authentieke Italiaanse stoofpotje dat voelt als vakantie in Italië.

Over Pollo Alla Cacciatora: Toscaanse Jagerstradities

Italiaanse pollo alla cacciatora/cacciatore : kip van de jager! We gaan een heerlijk Italiaans stoofpotje met kip maken. Hiervoor reizen we af naar het prachtige Toscane. Toscane is eigenlijk een regio in Italië die alles heeft: prachtige stranden, oude middeleeuwse steden, bergen, glooiende landschappen gevuld met wijnvelden noem het maar op! Het is ook dan niet zonder reden dat deze regio bekent staat om haar bourgondische keuken. Een jagersstoof van kip.

Italiaanse pollo alla cacciatora

Italiaanse pollo alla cacciatora

Deze Toscaanse jagerskip is dan ook een echte klassieker. Het is een heerlijk simpel te maken eenpansgerecht, waarbij de kip wordt gestoofd in rode wijn en tomatensaus samen met wortel, bleekselderij ui en kruiden. De geur alleen al doet je watertanden!

Toscane met zijn welbekende cypressen-haag bij een landgoed.

Kip Aanbraden: De Basis

Kippenvlees staat bekend om zijn malse structuur en korte bereidingstijd, wat het een uitstekende keuze maakt voor een snelle stoofpot. Deze specifieke stoof vereist niet dat het vlees urenlang suddert; binnen slechts een uur heb je namelijk al een heerlijk gerecht op tafel staan. Je behoudt de flexibiliteit in kookmethodes, want je kunt ervoor kiezen om het gerecht te stoven in de oven of, voor een rokerige smaak, zelfs op de barbecue.

Italiaanse pollo alla cacciatora

Dit biedt een welkome afwisseling op de traditionele kookmethodes en kan een extra dimensie geven aan de toch al rijke smaken van de stoof. Zo creëer je met gemak en in korte tijd een onvergetelijke maaltijd voor vrienden en familie.

Hoe Maak Je Pollo Alla Cacciatora Stap-voor-Stap?

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Italiaanse pollo alla cacciatora

Italiaanse pollo alla cacciatora

Een heerlijke Italiaanse stoofpot die je keuken fantastisch laat geuren.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 76 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: bleekselderij, kip, knoflook, rozemarijn, wortel
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Servings: 4 personen
Author: Tim Harzing
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

hapjes pan

Ingrediënten:

  • 700 gram kippendrums
  • 2 uien - gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 wortel
  • 2 tenen knoflook
  • 500 ml rode wijn
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 2 takjes peterselie
  • 3 takjes rozemarijn
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Pureer de gepelde tomatenblokjes met de staafmixer. 
  • Snijd de bleekselderij, uien en wortel fijn.
  • Pak de stoofpan/hapjespan erbij en verhit de olijfolie samen met twee uitgeperste teentjes knoflook. Voeg de kippenpoten toe en bak deze goudbruin.
  • Voeg de bleekselderij, uien en wortel toe en bak deze kort mee. Blus vervolgens met de rode wijn. Laat de wijn inkoken voor een paar minuten. 
  • Voeg de takjes rozemarijn en de gepelde tomatenblokjes toe. Roer goed door, breng op smaak met peper en zout en doe een deksel op de pan. 
  • Laat dit geheel voor ongeveer een 45 minuten sudderen, tot alles is ingedikt. Voeg op het einde nog de verse peterselie toe.
  • Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Italiaanse pollo alla cacciatora
Amount per Serving
Calories
384
% Daily Value*
Fat
 
16
g
25
%
Saturated Fat
 
4
g
25
%
Trans Fat
 
0.1
g
Polyunsaturated Fat
 
3
g
Monounsaturated Fat
 
7
g
Cholesterol
 
93
mg
31
%
Sodium
 
124
mg
5
%
Potassium
 
846
mg
24
%
Carbohydrates
 
19
g
6
%
Fiber
 
4
g
17
%
Sugar
 
9
g
10
%
Protein
 
19
g
38
%
Vitamin A
 
2941
IU
59
%
Vitamin C
 
25
mg
30
%
Calcium
 
110
mg
11
%
Iron
 
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Deze blog “Italiaanse pollo alla cacciatora ” is een bijdrage van Tim van La Cucina Di Tim. We crossen virtueel met hem door Italië en hebben al heel wat mooie plekjes bezocht. En heel fijn om te weten: de reis is nog lang niet afgelopen! De komende tijd gaan we dus nog veel meer mooie Italiaanse klassiekers ontdekken. Een paar highlights waar we al gestopt zijn: 

Meer Italiaanse recepten van Heerlijke Happen proberen?

We maakten een Italiaanse crema al caffé. 

Basisrecept Italiaanse Pesto Genovese

Italiaanse Gnocchi alla Romana

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Pollo Alla Cacciatora Recept – Toscaanse Jagerskip met Rode Wijn

5 gedachten over “Pollo Alla Cacciatora Recept – Toscaanse Jagerskip met Rode Wijn”

  1. 4 sterren
    Mijn oma draait zich om in haar graf omdat je bij de tomatenblokjes Heinz zet. Waarom niet gewoon originele Italiaanse gepelde tomaatjes?

4.89 from 76 votes (71 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept