Geschatte leestijd: 3 minuten
Italiaanse pollo alla cacciatora/cacciatore : kip van de jager! We gaan een heerlijk Italiaans stoofpotje met kip maken. Hiervoor reizen we af naar het prachtige Toscane. Toscane is eigenlijk een regio in Italië die alles heeft: prachtige stranden, oude middeleeuwse steden, bergen, glooiende landschappen gevuld met wijnvelden noem het maar op! Het is ook dan niet zonder reden dat deze regio bekent staat om haar bourgondische keuken. Een jagersstoof van kip.

Italiaanse pollo alla cacciatora
Deze Toscaanse jagerskip is dan ook een echte klassieker. Het is een heerlijk simpel te maken eenpansgerecht, waarbij de kip wordt gestoofd in rode wijn en tomatensaus samen met wortel, bleekselderij ui en kruiden. De geur alleen al doet je watertanden!

Omdat het kippenvlees is hoeft deze stoof niet uren en uren te stoven. Binnen het uur ben je klaar met dit gerecht. Je kunt het ook in de oven of zelfs op de bbq stoven als je dat wilt.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Italiaanse pollo alla cacciatora
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 700 gram kippendrums
- 2 uien - gesnipperd
- 1 stengel bleekselderij
- 1 wortel
- 2 tenen knoflook
- 500 ml rode wijn
- 800 gram tomatenblokjes
- 2 takjes peterselie
- 3 takjes rozemarijn
- peper
- zout
- olijfolie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Pureer de gepelde tomatenblokjes met de staafmixer.
- Snijd de bleekselderij, uien en wortel fijn.
- Pak de stoofpan/hapjespan erbij en verhit de olijfolie samen met twee uitgeperste teentjes knoflook. Voeg de kippenpoten toe en bak deze goudbruin.
- Voeg de bleekselderij, uien en wortel toe en bak deze kort mee. Blus vervolgens met de rode wijn. Laat de wijn inkoken voor een paar minuten.
- Voeg de takjes rozemarijn en de gepelde tomatenblokjes toe. Roer goed door, breng op smaak met peper en zout en doe een deksel op de pan.
- Laat dit geheel voor ongeveer een 45 minuten sudderen, tot alles is ingedikt. Voeg op het einde nog de verse peterselie toe.
- Heerlijk Happen!
Deze blog “Italiaanse pollo alla cacciatora ” is een bijdrage van Tim van La Cucina Di Tim. We crossen virtueel met hem door Italië en hebben al heel wat mooie plekjes bezocht. En heel fijn om te weten: de reis is nog lang niet afgelopen! De komende tijd gaan we dus nog veel meer mooie Italiaanse klassiekers ontdekken. Een paar highlights waar we al gestopt zijn:
- We maakten een Italiaanse crema al caffé.
- En ook huisgemaakte ricotta, dat is heel eenvoudig.
- Iets ingewikkelder maar de moeite waard zijn cannoli’s!
- Zo maak je de perfecte pasta.
- En pesto is ook niet weg te denken uit de Italiaanse keuken.
Next stop? Kijk snel weer hier op de blog…

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
pollo alla jagersstoof van kip cacciatore
Pingback: Italiaanse parmigiana di melanzane  - Heerlijke Happen