Geschatte leestijd: 3 minuten
Gaf ik jullie hier al eerder de recepten voor een hele kalkoen uit de oven en de lekkerste cranberrysaus, zo kom ik nu met een lekker recept om de restjes van deze twee heerlijkheden samen te voegen en hier een lunch mee te maken. Want geloof me deze kalkoen sandwich met cranberrysaus zal je doen watertanden. Hiermee kun je dus mooi je restjes van de kerstdagen verwerken en komt er niets in de prullenbak terecht. Omdat ik dagelijks met voedsel bezig ben, en op allerlei manieren probeer weer nieuwe recepten te verzinnen vind ik het belangrijk om zo min mogelijk weg te gooien. Heel soms gaat er wel iets over de datum maar dat is niet vaak. En dan vaak is hetgeen wat je wil weggooien nog heel goed te eten. De THT datum op veel verpakkingen is wat mij betreft wel heel streng aangegeven. Nu aan de slag met het recept voor de kalkoen sandwich.
Kalkoen sandwich met cranberrysaus
Wil jij nog meer goede ideetjes hebben om verspilling tegen te gaan? Dat kan ik heb een paar tips voor je die je zou kunnen gebruiken om verspilling tegen te gaan: Je kunt bijvoorbeeld overwegen om voedselresten te gebruiken in nieuwe maaltijden, of om producten te recyclen in creatieve projecten. Daarnaast is bewustwording van je consumptiepatroon ook essentieel.
Maak een weekmenu en boodschappenlijst zoals ik al jaren doe. Dat scheelt een hoop losse aankopen die uiteindelijk in de prullenbak terecht komen.
Spit aan het einde van de maand je vriezer en voorraadkast eens uit. Zie maar eens hoeveel dagen je daar al mee gevuld weet te krijgen!
Zet je koelkast net wat kouder, het liefst op 4 graden hier mee blijft eten veel langer goed! Zelf heb ik een koelkast met een 0-graden vak, hierdoor blijft groente soms wel tot een maand na aankoop gewoon goed.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Kalkoen sandwich met cranberrysaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 afbak ciabatta
- 6 plakken geitenkaas
- handvol spinazieblaadjes
- cranberrysaus
- 300 gram kalkoen (filet)
- mosterd-mayonaise
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We maken eerst de mosterdmayonaise dit kun je doen door het recept van mijn website te maken. Of je neemt een kom en doet hier 5 el mayonaise in en 1 el mosterd en klopt dit tot alles goed gemengd is.
- Snijd de left-over kalkoen in dunne plakken.
- Verwarm je oven voor op 210 graden en bak de ciabatta mooi goudbruin in 10-12 minuutjes. Snij hem daarna in de lengte open.
- Smeer de onderste laag in met de mosterd-mayo en leg hier een laagje spinazie op.
- Leg hier vervolgens een laag met de geitenkaas op en besmeer deze met cranberrysaus.
- Leg hier een laagje kalkoen-plakjes op en bouw vervolgens de sandwich nog een keer op met deze laagjes.
- Leg de bovenkant op het broodje en snijd hem in 3 of 4 stukken, prik er een sateprikker in en serveer.
- Heerlijk Happen!
Nog meer lekkere broodjes zoals deze kalkoen sandwich met cranberrysaus? Maak deze dan eens, krijg je geen spijt van!
Deze klassieker BLT ( Bacon Lettuce Tomaat) met twist.
Of deze goed gevulde ciabatta DeLuxe.
Zelf een frikandelbroodje maken is zeker een goed idee.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Dit is echt een aanrader!