Geschatte leestijd: 4 minuten
Parmezaanse kaas kent een eeuwenlange historie. Al in de 13e eeuw had hij dezelfde vorm die hij hedendaags nog heeft. Zo zijn er een aantal familiebedrijven die deze kazen maken in de paar regio’s in Italië die de naam parmezaan mogen dragen. De kaas wordt opgeslagen in zogeheten ” kaaskluizen” bij de Credem Bank om daar verder te rijpen. Dat is een langdurig proces wat wel tot 32 maanden kan duren. Om de boeren zekerheid te geven dat ze voldoende cashflow hebben worden deze kazen als onderpand voor leningen gebruikt. In dit recept met kip in room met parmezaan aardappeltjes gebruiken we dus ook deze heerlijke parmezaanse kaas. parmezaan aardappeltjes oven
Italiaanse kruiden zoals gebruikt in dit gerecht zijn een mix van kruiden die veel gebruikt worden in de Italiaanse keuken. Hieronder staan een aantal van de meest gebruikte kruiden in Italiaanse kruidenmixen:
- Basilicum – geeft een kruidige, zoete smaak.
- Oregano – geeft een kruidige, bittere smaak.
- Thijm – geeft een kruidige, kamferachtige smaak.
- Rozemarijn – geeft een kruidige smaak.
- Knoflook – geeft een pittige, knoflookachtige smaak.
- Peterselie – geeft een frisse, groene smaak.
- Marjolein – geeft een kruidige, zoete smaak.
Deze kruiden kunnen in verschillende verhoudingen worden gebruikt en samengevoegd om een unieke smaak te creëren. Italiaanse kruiden kunnen worden gebruikt om pasta’s, pizzas, stoofschotels en andere gerechten te verrijken.
En zo maken we het:
-Verwarm eerst de oven voor op 190 graden.
-Was de aardappelen maar laat de schil er omheen zitten. Snij dan de aardappeltjes in 2 of 3 stukken. Bestrooi ze met peper, zout, en Italiaanse kruiden en 75 gram geraspte parmezaanse kaas. Bedruppel ze daarna met wat olijfolie en mix het geheel goed door elkaar zodat er overal kaas op zit. Leg ze op een bakplaat en bak ze gaar in ongeveer 35 tot 40 minuten.
-Terwijl de aardappeltjes in de oven staan gaan we aan de slag met de kipfilets. Bestrooi deze met zout en peper en doe wat olijfolie in een koekenpan. Bak ze vervolgens aan beide zijdes mooi bruin. Snij de knoflooktenen fijn en bak deze even mee tot ze lichtbruin zijn.
-Blus de kipfilets af met de wijn en voeg daarna de bouillon en de room toe. Roer het geheel door elkaar en laat de kipfilets rustig stoven.
-Snij de zwarte olijven in ringetjes en de tomaatjes in reepjes en voeg deze op het laatst toe.
-Strooi de rest van de parmezaanse kaas over de kipfilets en laat deze rustig smelten. Wanneer je saus niet genoeg gebonden is voeg je gewoon even een papje toe van wat maizena met water.
Kip in room met parmezaan aardappeltjes
Wanneer de aardappeltjes ten slotte klaar zijn schep je deze op de borden met de kipfilet en garneer het met wat verse basilicumblaadjes
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Kip in room met parmezaan aardappeltjes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 4 kipfiletsKip in room met parmezaan aardappeltjes
- 4 eetlepels zwarte olijven
- 10 zongedroogde tomaatjes
- 100 ml kookroom
- 50 ml witte wijn
- 50 ml tuinkruidenboullion
- olijfolie
- zout
- peper
- Italiaanse kruiden
- 16 rode aardappelen
- 150 gram geraspte parmezaanse kaas - zelf raspen thuis
- 3 knoflooktenen
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm eerst de oven voor op 190 graden.
- Was de aardappelen maar laat de schil er omheen zitten. Snij dan de aardappeltjes in 2 of 3 stukken. Bestrooi ze met peper, zout, en Italiaanse kruiden en 75 gram geraspte parmezaanse kaas. Bedruppel ze daarna met wat olijfolie en mix het geheel goed door elkaar zodat er overal kaas op zit. Leg ze op een bakplaat en bak ze gaar in ongeveer 35 tot 40 minuten.
- Terwijl de aardappeltjes in de oven staan gaan we aan de slag met de kipfilets. Bestrooi deze met zout en peper en doe wat olijfolie in een koekenpan. Bak ze vervolgens aan beide zijdes mooi bruin. Snij de knoflooktenen fijn en bak deze even mee tot ze lichtbruin zijn.
- Blus de kipfilets af met de wijn en voeg daarna de bouillon en de room toe. Roer het geheel door elkaar en laat de kipfilets rustig stoven.Kip in room met parmezaan aardappeltjes
- Snij de zwarte olijven in ringetjes en de tomaatjes in reepjes en voeg deze op het laatst toe.
- Strooi de rest van de parmezaanse kaas over de kipfilets en laat deze rustig smelten. Wanneer je saus niet genoeg gebonden is voeg je gewoon even een papje toe van wat maizena met water.
- Wanneer de aardappeltjes ten slotte klaar zijn schep je deze op de borden met de kipfilet en garneer het met wat verse basilicumblaadjes
Wil je meer recepten uitproberen zoals Kip in room met parmezaan aardappeltjes? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
parmezaan aardappeltjes oven
Heerlijke aardappeltjes