Fijne juicy kipfilets uit de oven

Fijne juicy kipfilets uit de oven

Om maar even met de deur in huis te vallen: kipfilets zijn zwaar overrated. Negen van de tien keer als je ze bakt in een koekenpan komt er een uitgedroogd stukje ellende op je bord terecht. Nederlanders zijn er blijkbaar dol op want de filets zijn de meest verkochte delen van de kip. We transporteren de rest hopla naar het buitenland. Maar het is wel een fijn zacht stukje vlees als je ze op de juiste manier klaarmaakt. Et voilà jullie redding want ik maakte fijne juicy kipfilets uit de oven! Die toen ik ze aansneed totaal niet uitgedroogd waren. Het is dus heel goed mogelijk om te genieten van dit stukje vlees waar we dus met z’n allen al zo dol op zijn.

Fijne juicy kipfilets uit de oven

Fijne juicy kipfilets uit de oven

Een heerlijk sappig stukje kip uit de oven.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: kip, kipfilet, paprika, roomkaas
Porties: 3 personen
Auteur: Francine

Equipment

  • oven
  • koekenpan

Ingrediënten

  • 3 kipfilets
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 bakje roomkaas naturel
  • 150 gr geraspte cheddar kaas
  • 5 plakken dikke bacon
  • kipkruiden
  • verse peterselie
  • olijfolie

Instructies

  • Kruid de kipfilets aan beide zijdes met de kipkruiden. Schenk wat olijfolie in een ovenschaal en leg de kipfilets erop.
  • Snijd de paprika's in reepjes.
  • Besmeer de kipfilets met de roomkaas. Zorg dat er overal en laagje op de kip zit. Leg daarna dakpansgewijs de reepjes paprika op de roomkaas.
  • Strooi de cheddarkaas over de paprika en zet de schaal daarna in een voorverwarmde oven ( op 200gr). Bak de kip gaar in ongeveer 30 minuutjes.
  • Bak ondertussen in een koekenpan de bacon crispy en hak ze in fijne stukjes.
  • Haal de schaal uit de oven en strooi de bacon erop, maak af met wat verse peterselie.
  • Heerlijk Happen!
Fijne juicy kipfilets uit de oven
Een flinke laag roomkaas óp de filets.

Fijne juicy kipfilets uit de oven

We importeren en exporteren er lekker op los in Europa. Veel van onze kip gaat naar Afrika zoals naar Ghana, maar ook volop naar de Fillipijnen. Maar gek genoeg importeren we dus ook een flinke hoeveelheid kippen. Dat is onderdelen van kip. Zoals ik hierboven beschreef hier zijn we dol op de filets terwijl ze elders gek zijn op de poten. Beetje gek eigenlijk als je daar overna denkt. Maar ook het uitbreken van de varkenspest in China heeft invloed op deze markt want hierdoor is de vraag naar kip in China ineens weer veel groter. Overigens is dit ook deel te verklaren door onze haven in Rotterdam. Deze verwerkt namelijk een enorme hoeveelheid per jaar.

Nóg meer fijne kip gerechtjes? Ja hoor ik heb er nog wel een paar voor je, check deze maar eens:

Fijne juicy kipfilets uit de oven
En dan nog die krokante bacon erop…. om te smullen!
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *