Geschatte leestijd: 4 minuten
Om maar even met de deur in huis te vallen: kipfilets zijn zwaar overrated. Negen van de tien keer als je ze bakt in een koekenpan komt er een uitgedroogd stukje ellende op je bord terecht. Nederlanders zijn er blijkbaar dol op want de filets zijn de meest verkochte delen van de kip. We transporteren de rest hopla naar het buitenland. Maar het is wel een fijn zacht stukje vlees als je ze op de juiste manier klaarmaakt. Et voilà jullie redding want ik maakte fijne juicy kipfilets uit de oven! Die toen ik ze aansneed totaal niet uitgedroogd waren. Het is dus heel goed mogelijk om te genieten van dit stukje vlees waar we dus met z’n allen al zo dol op zijn. Kipfilet uit de oven bakken
Fijne juicy kipfilets uit de oven
Kipfilet is een plakje van de kippenborst, meestal zonder bot en huid. Het wordt veel gebruikt in verschillende keukens voor verschillende gerechten en is een populaire en veelzijdige vleeskeuze. Het kan worden gegrild, gebakken, gebakken of gefrituurd en wordt vaak gebruikt in gerechten zoals kip Parmesan, stir-fry, fajitas en salades.
We importeren en exporteren er lekker op los in Europa. Veel van onze kip gaat naar Afrika zoals naar Ghana, maar ook volop naar de Fillipijnen. Maar gek genoeg importeren we dus ook een flinke hoeveelheid kippen. Dat is onderdelen van kip. Zoals ik hierboven beschreef hier zijn we dol op de filets terwijl ze elders gek zijn op de poten. Beetje gek eigenlijk als je daar overna denkt.
De recente uitbraak van varkenspest in China heeft een aanzienlijke invloed op de veeteelt en de wereldwijde vleesmarkt gehad. Als gevolg hiervan is er momenteel een opmerkelijke toename in de vraag naar kippenvlees in China. Consumenten wenden zich namelijk massaal tot alternatieve vleesbronnen, waardoor kip een populair substituut is geworden.
Overigens is dit ook deel te verklaren door onze haven in Rotterdam. Deze verwerkt namelijk een enorme hoeveelheid per jaar.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Fijne juicy kipfilets uit de oven
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 3 kipfilet
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 bakje roomkaas naturel
- 150 gr geraspte cheddar kaas
- 5 plakken dikke bacon
- verse gehakte peterselie
- olijfolie
Kruiden en specerijen
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Kruid de kipfilets aan beide zijdes met de kipkruiden. Schenk wat olijfolie in een ovenschaal en leg de kipfilets erop.
- Snijd de paprika's in reepjes.
- Besmeer de kipfilets met de roomkaas. Zorg dat er overal en laagje op de kip zit. Leg daarna dakpansgewijs de reepjes paprika op de roomkaas.
- Strooi de cheddarkaas over de paprika en zet de schaal daarna in een voorverwarmde oven ( op 200gr). Bak de kip gaar in ongeveer 30 minuutjes.
- Bak ondertussen in een koekenpan de bacon crispy en hak ze in fijne stukjes.
- Haal de schaal uit de oven en strooi de bacon erop, maak af met wat verse peterselie.
- Heerlijk Happen!
Nóg meer fijne kip gerechtjes zoals Fijne juicy kipfilets uit de oven met bacon? Ja hoor ik heb er nog wel een paar voor je, check deze maar eens:
Deze kippendijen met champignonroomsaus, té lekker.
Een heerlijke mediterraanse orzo met honingkip.
Of dit fijne Libanese brood met pikante kip.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
kipfilet uit de oven kipfilet bakken
Ik ben dol op kip. Deze ook maar eens maken.
Echt heeeeerlijk!!!! Makkelijk gauw klaar top recept weet al dat ik volgende keer twee schalen moet maken voor m’n Kids…..
Deze lust ik wel elke week!