Oven wortels met Parmezaanse kaas

Oven wortels met Parmezaanse kaas

Alles wordt lekkerder met kaas toch? Deze fijne peentjes geven we extra veel smaak door Parmezaanse kaas en verse peterselie.
Oven wortels met Parmezaanse kaas

Wij zijn hier thuis dol op kaas, en daar maak ik maar weinig onderscheid in want we lusten het allemaal! Een veel gebruikte kaas is de Parmezaanse kaas. Die ligt standaard in de lade in de koelkast om te gebruiken bij allerhande gerechten. Natuurlijk top bij een pasta, of over je pizza maar dus ook een fijne smaakmaker bij groenten. Net zoals bij deze oven wortels met Parmezaanse kaas. De kaas smelt lekker over de wortels en krijgt een licht krokantje. Een heel fijn bijgerechtje bij bijvoorbeeld een stuk vis en wat puree of gebakken aardappeltjes. Je kunt ze verder kruiden zoals jij dat lekker vindt. Ga voor pikant en voeg wat chilipoeder toe, of voor een Oosters tintje met wat za’atar specerijenmix.

Oven wortels met Parmezaanse kaas
Serveer met lekkere verse peterselie en wat pijnboompitjes.
Oven wortels met Parmezaanse kaas

Oven wortels met Parmezaanse kaas

Alles wordt lekkerder met kaas toch? Deze fijne peentjes geven we extra veel smaak door Parmezaanse kaas en verse peterselie.
5 van 5 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: Parmezaanse kaas, persillade, peterselie, wortel
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

  • 1 bos peentjes
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • olijfolie
  • Persillade (kruidenmix)
  • aantal takjes verse peterselie

En zo maak je het:

  • Verhit je oven voor op 200 graden.
  • Schrap met een mesje de wortels schoon. Laat een klein stukje van het groen aan de wortels zitten. Snijd ze daarna in de lengte in kwarten.
  • Bekleed een bakblik met bakpapier, leg de wortels erop en druppel wat olijfolie erover. Bestrooi met wat persillade en de Parmezaanse kaas en zet in de oven.
  • Laat een 15 minuutjes bakken en hussel dan alles even goed en bak nog eens 10 minuutjes.
  • Rooster intussen in een koekenpan de pijnboompitjes en hak de verse peterselie fijn.
  • Haal de wortels uit de oven en leg op een schaal, bestrooi met de peterselie en pijnboompitjes en serveer.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
De Parmezaanse kaas smelt lekker over de wortels en geeft veel smaak.

Oven wortels met Parmezaanse kaas

Wortels zijn het jaar rond makkelijk te verkrijgen en dus kun je dit basis recept lekker vaak op tafel zetten. Wil je niks weggooien? Maak dan van het groene blad van de wortels een pesto. Dat gaat op precies dezelfde manier als een gewone pesto met basilicum. We gebruiken dan nu alleen de blaadjes van de wortels. En ook deze pesto maak je dan natuurlijk met Parmezaanse kaas! Deze pesto kun je ook heel goed serveren bij de oven wortels met Parmezaanse kaas. Smeer een beetje over de wortels en serveer met een lekker stokbroodje erbij.

Andere lekkere recepten met wortel erin? Yes ik heb deze ook nog voor je:

Een fijn bijgerecht bij een stukje vis bijvoorbeeld.

1 gedachte over “Oven wortels met Parmezaanse kaas”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept