Romige Kippedij Ovenschotel met Fuet en Verse Tijm

🕒 Bereidingstijd: 50 minuten  👨‍🍳 Moeilijkheid: ★★★☆☆

Deze kippedij met fuet in wijnsaus combineert de authentieke smaken van Spaanse fuet met een romige wijnsaus en verse tijm. Een hartige ovenschotel die in 50 minuten op tafel staat en perfect is voor een gezellige avondmaaltijd. Het geheim zit in de gedroogde worst die zijn kruidige smaak afgeeft aan de kip

Kippedij met fuet in wijnsaus Kip in witte wijnsaus

Ik hou van ovenschotels. Ze zijn makkelijk te maken en vol van smaak. Zoals deze kippendij met fuet in romige wijnsaus en verse tijm. Een heerlijke maaltijd met een Spaans tintje dat je in een handomdraai op tafel zet. Fuet is een lange gedroogde worst die ‘zweep’ betekent in het Spaans. Deze smaakvolle worst is gekruid met zwarte peper, knoflook, kruidnagel, zout, suiker en koriander. Deze rijke smaken geven de kip een heerlijk aroma dat je gegarandeerd doet watertanden wanneer je het de oven in schuift.

Kippedij recept met fuet in wijnsaus kippendij

Waarom Deze Kippedij Ovenschotel Zo Bijzonder Is

De wijnsaus wordt lekker romig door de roomkaas en de verse tijm voegt een vleugje frisheid toe dat het helemaal afmaakt. Dit recept is een echte aanrader voor iedereen die van koken houdt. Serveer het met aardappelpuree, rijst of zelfs pasta en geniet volop van deze smaakexplosie. Kippendij zelf bereiden is eenvoudig en leuk, terwijl Kip in witte wijnsaus een verfijnde touch geeft aan je diner.

Kippedij recept met fuet in wijnsaus Kip in witte wijnsaus

Stap-voor-stap Bereiding van het recept

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Kippedij met fuet in wijnsaus

Spaanse Kippedij Ovenschotel met Fuet en Romige Wijnsaus

Een hartige ovenschotel waarin kippedijen worden gecombineerd met Spaanse fuet in een romige wijnsaus. De gedroogde worst geeft het gerecht een unieke smaak, terwijl verse tijm en pijnboompitjes voor de finishing touch zorgen.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 40 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: kippendij
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Servings: 4 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 8 kippendij
  • 150 gram fuet
  • 100 gram spekjes
  • 1 bakje creme fraiche
  • 50 gram pijnboompitjes
  • een paar takjes verse tijm
  • 2 witte uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blokje kippenboullion
  • 300 ml chardonnay

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst je oven voor op 200 graden
  • Neem een koekenpan met dikke bodem erbij en doe hier wat olijfolie in. Bak de kippendijen mooi goudbruin rondom en leg ze dan in je ovenschaal.Kippedij met fuet in wijnsaus
  • Snipper vervolgens de uien en de knoflooktenen. Haal het velletje van de fuet en snij deze in kleine blokjes. Doe deze in de koekenpan en bak het geheel tot de fuet wat zachter wordt en zijn vet afgeeft. Voeg hier de spekjes aan toe en laat het geheel nog heel even bakken. Schep het dan op de kippendijen in de ovenschaal. Kippedij met fuet in wijnsaus
  • Giet de wijn in de ovenschaal en verkruimel het bouillonblokje erboven. Je kunt eventueel nog wat watervrij toevoegen zodat de dijen mooi onderwater staan. Breng op smaak met wat zout en voeg de verse takjes tijm toe.
  • Zet in de oven voor ongeveer 25 minuten en voeg daarna de crème fraîche toe. Deze roer je door de ovenschotel heen zodat het een mooie gladde saus wordt. Laat daarna nog even 5 minuten in de oven staan.
  • In een schone koekenpan bak je heel kort de pijnboompitjes tot ze mooi bruin zijn. Voeg deze als laatste aan de ovenschaal toe.
Fuet is een Spaanse gedroogde worst, verkrijgbaar bij delicatessenzaken of online
Nutrition Facts
Spaanse Kippedij Ovenschotel met Fuet en Romige Wijnsaus
Amount per Serving
Calories
522
% Daily Value*
Fat
 
63
g
97
%
Saturated Fat
 
15
g
94
%
Trans Fat
 
0.2
g
Polyunsaturated Fat
 
18
g
Monounsaturated Fat
 
24
g
Cholesterol
 
283
mg
94
%
Sodium
 
672
mg
29
%
Potassium
 
839
mg
24
%
Carbohydrates
 
16
g
5
%
Fiber
 
4
g
17
%
Sugar
 
4
g
4
%
Protein
 
57
g
114
%
Vitamin A
 
230
IU
5
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
71
mg
7
%
Iron
 
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Kippedij met fuet in wijnsaus? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Champignons in witte wijnsaus en knoflook

Kabeljauw in tomaten wijnsaus en basilicum

Kippedijen in roomsaus met cranberry

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

kippendij rode witte wijnsaus Kippendij met fuet in romige Kip in witte wijnsaus recept

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Romige Kippedij Ovenschotel met Fuet en Verse Tijm

Eén gedachte over “Romige Kippedij Ovenschotel met Fuet en Verse Tijm”

4.91 from 40 votes (39 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept