Geschatte leestijd: 4 minuten
Een heel makkelijk recept met héél veel smaak. Op Pinterest zag ik een mooi plaatje van kippendijen in een pan.Het water liep me in de mond en ik dacht deze moet ik ook gaan maken. Natuurlijk omdat het tegen kersttijd aanloopt heb ik er zelf een Kerst sfeertje aan gegeven door ook cranberry’s te gebruiken. Dat vind ik het mooie aan het hebben van een kookblog, je ziet overal dingen om je heen raakt geïnspireerd en vervolgens maak je je eigen recepten. En daarom deze kippedijen in roomsaus met cranberry een lekker Kerst recept.
En zo maak je de kippedijen in roomsaus met cranberry:
-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
-Neem een koekenpan met dikke bodem erbij en bak hierin de spekjes. Ze hoeven niet helemaal uitgebakken te worden, ze mogen best nog een beetje zacht zijn. Laat het vet in de pan zitten en zet de spekjes apart.
-Bestrooi de kippendijen voor de Kippedijen in roomsaus met cranberry met zout en Provençaalse kruiden en wrijf ze goed in, leg ze vervolgens in de koekenpan met spekvet en bak ze aan beide zijdes mooi goudbruin. Pak een ovenschaal erbij en leg ze in de ovenschaal. Zet in je voor verwarmde oven voor 15/20 minuten tot ze gaar zijn.
-Ondertussen snij je de champignons in plakjes en bak je deze in de pan met kippen-en spekvet, doe dit op rustig vuur. Voeg ook de gehakte tenen knoflook en tijm toe en bak deze even mee, daarna voeg je het kookroom toe en laat je het op laag vuur sudderen.
-In een steelpannetje doe je de cranberry’s en voeg hier de kristal suiker aan toe. Ook 1 kaneel stokje en een steranijs en als laatste 100 ml water, zet dit op rustig vuur en laat de cranberry’s ploppen. Roer het af en toe even rustig door tot alle besjes open geplopt zijn en je een redelijk stevige saus hebt. Verwijder ten slotte de steranijs en het kaneelstokje uit de saus.
-Kook daarnaast de basmati rijst gaar in 10 minuten.
-Haal ten slotte de kippedijen uit de oven en voeg ze samen met de spekjes toe aan de koekenpan met champignons en mix het geheel door elkaar.
Kippendijen in roomsaus met cranberry
Pak de borden erbij en schep de rijst op het bord eventueel in een leuk vormpje. Schep de kippedijen en saus op het bord erbij en als laatste voeg je er wat van de cranberry saus aan toe. Niet te veel gewoon een beetje voor de smaak. Het restant van de saus kun je bewaren voor de andere Kerstdagen!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Kippedijen in roomsaus met cranberry
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 4 kippendij - met bot
- 1 zakje gerookte spekjes
- 1 doos champignons
- 2 tenen knoflook
- 100 gram basmati rijst
- verse tijm
- Provençaalse kruiden
- 200 ml kookroom
- 1 doosje cranberry’s 380 gram
- kristal suiker 150 gram
- 1 steranijs
- 1 kaneel stokje
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
- Neem een koekenpan met dikke bodem erbij en bak hierin de spekjes. Ze hoeven niet helemaal uitgebakken te worden, ze mogen best nog een beetje zacht zijn. Laat het vet in de pan zitten en zet de spekjes apart.
- Bestrooi de kippendijen met zout en Provençaalse kruiden en wrijf ze goed in, leg ze vervolgens in de koekenpan met spekvet en bak ze aan beide zijdes mooi goudbruin. Pak een ovenschaal erbij en leg ze in de ovenschaal. Zet in je voor verwarmde oven voor 15/20 minuten tot ze gaar zijn.
- Ondertussen snij je de champignons in plakjes en bak je deze in de pan met kippen-en spekvet, doe dit op rustig vuur. Voeg ook de gehakte tenen knoflook en tijm toe en bak deze even mee, daarna voeg je het kookroom toe en laat je het op laag vuur sudderen.
- In een steelpannetje doe je de cranberry’s en voeg hier de kristal suiker aan toe. Ook 1 kaneel stokje en een steranijs en als laatste 100 ml water, zet dit op rustig vuur en laat de cranberry’s ploppen. Roer het af en toe even rustig door tot alle besjes open geplopt zijn en je een redelijk stevige saus hebt. Verwijder ten slotte de steranijs en het kaneelstokje uit de saus.
- Kook daarnaast de basmati rijst gaar in 10 minuten.
- Haal ten slotte de kippedijen uit de oven en voeg ze samen met de spekjes toe aan de koekenpan met champignons en mix het geheel door elkaar.
Wil je meer recepten uitproberen zoals de Kippedijen in roomsaus met cranberry? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Kippedijen in roomsaus met cranberry
Kippedijen in roomsaus met cranberry
https://t.co/uFJXTe6TlC
Ee heerlijk recept. Ga ik vaker maken.
Wat erg prettig is: er zit geen bloem in.
Dank je wel.
Geen dank!