Geschatte leestijd: 3 minuten
Het leven hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. En dat geldt ook voor deze kippendij gestoofd in Italiaanse kruiden. Een super makkelijk recept maar met zoveel smaak, en daar kan ik dan heel erg van genieten. Veelal heb je voor een stoof flink wat tijd nodig, bij dit recept stoof je het vlees in maximaal een uurtje lekker gaar. Omdat kippendijen wat vetter zijn dan de filets droogt het vlees niet uit en krijg je als eindresultaat heerlijk zacht vlees en geurt je keuken alsof je bij een Italiaanse Nonna aan tafel mag schuiven. Ideaal gerecht dus om met een lekkere pasta te serveren. Gestoofde kip kippendijen oven
Kippendij gestoofd in Italiaanse kruiden
De kruiden die we gebruiken voor de kippendij gestoofd zijn “Italiaanse kruiden” maar stiekem zijn ze dat niet helemaal. Want deze kruiden groeien natuurlijk op veel meer plekken dan alleen in Italië. De meeste kruidenmixen die verkocht worden met de gedroogde kruiden zijn een mix van basilicum, oregano, rozemarijn, salie en tijm. Maar peterselie wordt ook wel vaak gebruikt. Veelal herken je gelijk aan de geur of je een Italiaanse mix of bijvoorbeeld een Provençaalse mix te pakken hebt.
Wat je misschien niet wist over basilicum is dat het oorspronkelijk uit India komt. Het is een kruid dat al heel lang wordt gebruikt in de Indiase keuken. Maar in de loop der tijd zijn we dat een beetje kwijtgeraakt en denken we meestal dat basilicum typisch bij de Italiaanse keuken hoort. Het is ook het belangrijkste ingrediënt in een lekkere pesto, die je heel gemakkelijk zelf kunt maken. Ik heb hier een recept voor je waarin ik laat zien hoe je dat doet!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Kippendij gestoofd in Italiaanse kruiden
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 400 gr kipfilet
- 4 rode uien
- 10 rijpe tomaten ( formaat tasty tom )
- 3 el kalamata olijven
- 250 ml passata
- 3 tenen knoflook
Kruiden en specerijen
- Italiaanse kruidenmix
- verse basilicum
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Begin de avond van te voren. Snijd de kippendijen in blokjes en kruid deze met zout, peper en flink wat Italiaanse kruiden, beetje olijfolie erbij en dan rustig laten marineren in de koelkast tot gebruik. ( Haal het vlees uit de koelkast voordat je gaat koken zodat het op temperatuur kan komen.)
- Maak de uien schoon en snijd ze daarna in kwarten. Was de tomaten, maar laat ze verder heel.
- Neem je stoofpan erbij en doe hier een scheut olijfolie in, bak vervolgens de kippendijblokjes tot ze lichtbruin kleuren. Voeg de gesnipperde knoflooktenen en uien toe en bak deze een minuut of 5 mee.
- Voeg de tomaten en de olijven toe en schenk de passata erbij. Zet het vuur wat lager en laat nu lekker stoven. De tomaten zullen langzaam openknappen en hun vocht afgeven aan de saus. Laat een uurtje pruttelen.
- Kook een pasta naar keuze erbij, serveer met wat verse blaadjes basilicum.
Kippendij is eigenlijk de biefstuk van de kip! Nog meer lekkere recepten zoals kippendijen gestoofd in Italiaanse kruiden? Dat kan probeer deze maar eens:
- Deze is echt een topper hier op de site: kippendij in champignonsaus
- Of deze gestoofd in port-vijgensaus.
Gemarineerde kippendij op geroosterde toast
- Maar ook op deze toast is hij erg lekker.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Gestoofde kip kippendijen oven
het was heel lekker om je vingers af te likken
Zo dat heb je snel gemaakt! Fijn dat het zo lekker was. Gr Francine
Heerlijk dit recept
Heerlijk!!
Dankje!
Super lekker! Een heel fijn recept kan niet anders zeggen.
Dank is groot!
Geen dank! Veel kookplezier.
Vorige week nog gegeten is echt heerlijk!
En weer een heerlijk kippendijen recept