Kippendij in champignon roomsaus

Kippendij in champignon roomsaus

Geschatte leestijd: 6 minuten

Kip het meest veelzijdige stukje vlees…. wedden dat dat liedje van die slogan nu in je hoofd zit! Mooi hè dat soort dingen blijven je gewoon bij. Maar het is wel waar, want je kunt kip op werkelijk zo ongelofelijk veel manieren bereiden met verschillende onderdelen van de kip zoals in dit recept voor ” kippendij in champignon roomsaus . Een heerlijk recept recepten van kippendijen in een romige saus.

“Het “biefstukje” van de kip is toch wel de kippendij. Lekker met een vetrandje en ook met het bot erin heel goed te bereiden. Toch liggen er heel wat meer filets in de schappen, of bij de slager dan de dij. Terwijl die filets vrij makkelijk uitdrogen met het bakken, in tegenstelling tot de dij die lekker juicy en mals blijft.

Hoe het ook zij, maak deze kippendij in champignon roomsaus maar eens en vertel me daarna wat je ervan vond, ik weet zeker dat je een positieve reactie hier onder het recept zult achter laten! We gaan aan de slag met dit recept voor kippendijen in romige saus.

Neem wel een lekkere grote koekenpan zodat alles er goed in past.

Kippendij in champignon roomsaus

Het eten van vlees, zoals de kip in dit recept, staat steeds meer ter discussie in onze samenleving. Er zijn namelijk veel nadelen verbonden aan de vleesproductie en -consumptie. Niet alleen is het slecht voor het milieu, door de stikstofuitstoot van de boeren en de ontbossing voor de veeteelt, maar ook voor het dierenwelzijn, door de slechte leefomstandigheden en het massale slachten van de dieren.

Zelf ben ik een vleeseter en kan ik genieten van deze kippendij in champignon roomsaus en dat zal niet any time soon anders gaan worden. Wel kun je bewustere keuzes maken. Waar koop je je vlees, hoeveel eet je het, kies je voor biologisch en wélke stukken vlees eet je?

Bak de kip aan beide zijdes mooi goudbruin, ik heb deze keer voor kippendij met het bot er nog in gekozen, maar het mogen ook kippendij-filets zijn hoor.

Zoals hierboven al beschreven, eten we eigenlijk niet zo veel kippendij, maar kiezen we meestal voor de filets of de pootjes. Dat is jammer, want kippendij is veel malser en sappiger dan andere delen van de kip. Wat mij betreft, kopen we alle onderdelen, want hiermee maak je dus de lekkerste gerechten, zoals deze kippendij in champignon roomsaus.

Dit is werkelijk een fantastisch recept dat je gegarandeerd in no-time op tafel zet Natuurlijk is het goed om bewust stil te staan bij de frequentie van het eten van kip om zowel persoonlijke gezondheidsredenen als milieuoverwegingen. Maar zo nu en dan is het gewoon heerlijk om te genieten van een lekker stukje kip zoals kippendijen in een romige saus.

We maken dit recept met Parmezaanse kaas. Parmezaanse kaas, ook wel bekend als Parmezaanse reggiano. Dat is een Italiaanse harde kaas gemaakt van rauwe koemelk. De kaas wordt gemaakt in de regio Emilia-Romagna en staat bekend om zijn nootachtige smaak. De kaas wordt gebruikt in recepten voor pasta, risotto, salade. Ook kun je hem bakken als Parmezaanse kaas topping. Meestal wordt hij geraspt over gerechten als pizza, pasta en lasagne en natuurlijkook in dit recept kippendij in champignon roomsaus

recept kippendijen in romige saus
De heerlijke zachte roomsaus maakt echt het gerecht. Doop er wat brood in of eet dit gerecht met een lekkere pasta.

Inmiddels benieuwd naar het recept kippendij in champignon roomsaus, dan vindt je hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

De vijf lekkerste kippendij recepten

Kippendij in champignon roomsaus

Een zachte, gare kippendij in een romige champignonsaus.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.8 van 690 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: champignons, kippendij, kookroom, peterselie
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 kg kippendij - (mag met bot)
  • 400 gr champignons
  • 250 ml kookroom - 35% vet
  • 150 gr Parmezaanse kaas - geraspte
  • 3 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • peterselie - verse

Kruiden en specerijen

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Pers het sap van de citroen uit. Neem een kom erbij en doe hier de kippendijen in. Bestrooi met peper en zout en masseer het vlees in. Giet het citroensap erop en schep de persillade erbij en laat een 15tal minuutjes intrekken.
  • Snijd ondertussen de champignons in plakken en pers de knoflooktenen uit.
  • Verhit een grote koekenpan en doe er een scheut olijfolie in. Bak de kippendijen aan beide zijdes mooi goudbruin. (dit betekent gaar! dus dat duurt een minuutje of 15 op middelhoog vuur) Haal ze vervolgens uit de pan en leg op een bord opzij.
  • Voeg de champignons en de knoflook toe aan de pan en bak deze tot ze lekker zacht beginnen te worden.
  • Voeg de kookroom toe en roer het geheel, daarna de Parmezaanse kaas en laat deze helemaal smelten, de saus zal hierdoor wat dikker worden, en echt lekker creamy eruit zien.
  • Doe de kippendijen terug in de pan en laat even warm worden in de saus. Maak af met de vers gehakte peterselie en serveer.
  • Heerlijk Happen!
Je kunt er pasta bij serveren, maar rijst is ook een lekkere optie. 
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Ben je op zoek naar lekkere en makkelijke recepten met kippendijen? Dan ben je op mijn website aan het juiste adres. Ik heb namelijk veel verschillende recepten met kippendijen verzameld en uitgeprobeerd. Ik laat je zien hoe je de kippendij op diverse manieren kunt bereiden, zoals bakken, grillen, marineren, stoven of in de oven doen. Je kunt ze combineren met verschillende kruiden, sauzen, groenten of rijst. Zo maak je er een heerlijke maaltijd van voor elke dag of voor een speciale gelegenheid.

Om je alvast een voorproefje te geven, heb ik een blog geschreven over de vijf lekkerste kippendij recepten die ik heb gevonden. Daarin vind je onder andere kippendij in champignon roomsaus, kippendijfilet gestoofd in port vijgensaus en kippendij gestoofd in Italiaanse kruiden. Dit zijn stuk voor stuk smaakvolle gerechten die je makkelijk kunt maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Ik weet zeker dat je hiermee jezelf en je gasten zult verrassen en verwennen.

Ik hoop dat je net zo veel plezier hebt in het koken en eten van mijn gerechten als ik. Laat me weten wat je ervan vindt en deel je foto’s met me op mijn Instagram pagina. Ik vind het leuk om te zien hoe jullie genieten van mijn recepten. Eet smakelijk!

Ook zo dol op kippendij in roomsaus? Het is toch het biefstukje van de kip zeg maar…Maak eens deze gerechtjes:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Kippendij in champignon roomsaus

Kippendij in champignon roomsaus recept kippendijen in romige saus

52 gedachten over “Kippendij in champignon roomsaus”

    1. Hi Carla, in dit geval de kruidenmix. ( ik ontwikkelde er zelf 1 , deze is te koop bij Van Beekum online) , maar zelf mijn mix maken kan ook! Zoek op mijn site naar persillade en dan vind je daar een blog over. Succes met koken, dit is een topper, gr Francine

  1. 4 sterren
    Erg lekker recept. Ik heb 1 kilo kipdijen gebruikt en wat verse tijm zonder het recept verder wezenlijk te veranderen. Voor de “ kleur” heb ik wel wortel en diepvries doperwtjes toegevoegd. Alles ging in één keer op! Bedankt

  2. 4 sterren
    Hoelang moet de kip verder garen in de saus ? (Als ik recept lees krijg ik de indruk dat de kip nog rauw is binnenin)

    1. Hi, nee logischerwijs is de kip gaar voordat hij in de saus gaat om daar nog even verder in te stoven! Rauwe kip eten is gevaarlijk. Bak de kip op niet al te hoog vuur 10 minuutjes per zijde. En check het anders even door het vlees in te snijden. Kippendij is niet heel erg dik vlees dus het garen duurt ook niet heel erg lang. Het nastoven in de saus zorgt ervoor dat het zeker 100% gaar is. Gr Francine

    1. Hi, ik heb geen idee, dat bereken ik niet , en kijk ik eigenlijk nooit naar maar het is zéker geen light meal dit door de hoeveelheid room die erin zit. Gr Francine

  3. 4 sterren
    Lijkt mij zeer smaakvol, hoe lang vak je die Kippendijen.
    Een hele citroen bij een kilo Kippendijen, wordt het dan niet erg zuur.

    Hartelijk groet Annemiek

    1. Hi Annemiek, dat verschilt per persoon, ik ben wel fan van een zuurtje, maar als jij dat niet bent voeg dan het sap van een halve citroen toe. Begin daar eens mee en kijk hoe het je bevalt. Gr Francine

  4. 5 sterren
    Ziet er heerlijk uit en sla het beslist op op mijn Pinterest om het binnenkort eens te maken.
    Maar heb ik nog wel een vraag aan jou….
    Je schrijft; Bak de kippendijen aan beide zijdes mooi goudbruin
    Maar ik neem aan dat je het niet rauw hebt gegeten.
    Kun je misschien vertellen hoe en hoe lang je dit meebakt of dat je het laat sudderen in de saus?

    1. Hi Corry, nee logischerwijs eet ik geen rauwe kip. De kip is ongeveer een minuut of 10 per kant gebakken. Niet op te hoog vuur natuurlijk anders brandt het aan. Daarna laat je de kip dus ook nog een minuutje of 10 stoven in de saus. Al met al genoeg om geen rauwe kip te eten. Ben je niet zeker van je zaak, snijd dan een stuk kip open met een mes en check de garing voordat je hem in de saus mee laat stoven. Eet smakelijk! Groetjes Francine.

  5. Heel lekker en makkelijk te maken. En het zag er super mooi uit! Voor de persillade nam ik bij de Jumbo de slakkenkruiden. Die zijn precies hetzelfde.

  6. 4 sterren
    Het ziet er heerlijk uit en staat binnenkort op het menu. Ik zag geen kookroom met 35% vet in de supermarkt, wel crème fresh. Krijg ik daarmee hetzelfde effect of zal ik toch even verder moeten kijken? En er staat “schep de kip uit de pan”. Als je kippendijfilet gebruikt komt er best veel vet vrij van het bakken. Laat ik het vet in de pan of laat ik het met de kip uitlekken zodat er geen vocht meer in de pan zit? Alvast bedankt!

  7. 5 sterren
    Oooowh dit ziet er smakelijk uit . Ik ga t nu maken en heb zelf maar n mix gemaakt van die persillade en stiekem nog wat bieslook erdoor gemixt. En had nt niet zoveel champignons in huis , dus dan maar gedroogde paddestoelen laten weken en dan maar dat erbij doen. En ik ga stiekem wat Madeira er bij toevoegen. Je gaat t horen van me….t water loopt nu al in m’n mond…..nu op naar de keuken!. Oeps en heb pecorini met parmezaan gemixt want had nt niet genoeg parmezaan.

    1. 5 sterren
      Was heerlijk dit ga ik opslaan…maar dan wel met verse champignons en geen gedroogde zoals ik net heb gebruikt. Dank je wel voor t recept.

  8. 5 sterren
    Super lekker resultaat!! Dank je wel.
    De persillade zelf gemaakt, slagroom ipv kookroom toegevoegd (35%vet)
    . Gegeten met rijst.
    Pan ging hier helemaal leeg:-))
    Volgende keer ga ik rijst met kleine stukjes paprika en ui bakken en deze erbij serveren.

  9. 4 sterren
    2e keer kip champignon room saus gemaakt omdat dit gerecht heerlijk is.de

    deze keer twee uien met de champignons gebakken heerlijk

  10. 5 sterren
    Het is een heerlijk recept als mijn vriendin komt zegt ze altijd kan je dat nog eens maken dan zeg ik wat moet ik maken ja dat met die kip zeg ik kippendij met champignonsaus ja ja die die vindt ik zo lekker en dan moeten we heel hard lachen .

  11. 5 sterren
    Een heerlijk recept mijn vriendin uit Brabant die vraagt altijd ga dat recept nog eens maken dan zeg ik welk recept en dan zegt ze die met die kip en champignons dan zeg ik weer oh dat recept kippendij
    champignons roomsaus ja ja die en moeten we heel hard lachen dank je wel

  12. 5 sterren
    Bedankt voor het lekkere recept. Het was een groot succes! Mijn kinderen zijn erg kritisch met eten maar hebben genoten van dit recept. Ik heb de kippendijen wel besmeerd met zoete mosterd naast het mengsel van citroen en peterselie. Ook heb ik slagroom toegevoegd naast de room

    1. Persillade is een kruidenmix, mijn eigen kruidenmix kun je online kopen bij Van Beekum kruiden en specerijen. In de receptkaart kun je op het woordje klikken en dan kom je bij de juiste pagina terecht. Gr Francine

  13. 5 sterren
    Was erg lekker en makkelijk

4.83 from 690 votes (655 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept