Gebakken rijst met kip en cashewnoten

Gebakken rijst met kip en cashewnoten

Een typisch Aziatisch gerecht, gebakken rijst. En ook een ideaal gerecht om heel wat groente in te doen, maar ook zachte stukjes kip. Deze gebakken rijst met kip en cashewnoten maakte ik op een doordeweekse dag. Vooral de dinsdag en de donderdag zijn bij ons redelijk hectisch vanwege het paardrijden van mijn dochter. Ze rijdt nèt voor etenstijd dus als we terug zijn wil ik geen uren meer in de keuken hoeven staan. Ik zoú natuurlijk beter kunnen plannen of alvast wat voorbereiden, maar vaak kom ik zelf ook net thuis van een event of afspraak en moeten we snel snel door. Maar dit gerechtje, gebakken rijst met kip en cashewnoten staat dus in no time op tafel en kunnen de hongerige magen gevuld worden!

Lekker een gebakken eitjes erop!

Gebakken rijst met kip en cashewnoten

Francine
Een makkelijke en gezonde maaltijd, lekker snel op tafel.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Equipment

  • koekenpan
  • pan

Ingrediënten
  

  • 300 gr zilvervliesrijst
  • 4 kipfilets in blokjes
  • 1 blik mini maiskolfjes
  • 1 rode paprika
  • 3 tenen knoflook
  • 4 eieren
  • 100 gram cashewnoten
  • 3 lente uitjes in ringetjes
  • 4 el gebakken uitjes ( uit potje )

Kruiden/specerijen/Ketjap

  • zout
  • peper
  • gemberpoeder
  • korianderpoeder
  • Ketjap
  • Sojasaus
  • paprikapoeder

Instructies
 

  • Kook de zilvervliesrijst in een pan, volg de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de paprika in kleine reepjes. De maiskolfjes in stukjes. Snipper de knoflook en snijd de kip in blokjes.
  • Doe de kip in een kom en breng naar eigen inzicht op smaak met bovenstaande kruiden en specerijen. Voeg 2 eetlepels sojasaus toe en laat even marineren.
  • Neem een wok erbij en doe hierin wat olie. Bak de kip en voeg de paprika en maiskolfjes toe. Bak tot de kip bijna gaar is.
  • Giet de rijst af en laat goed uitlekken. Voeg de knoflook aan de wok met de kip toe en schep de rijst er ook bij. Roerbak tot de rijst lekker knapperig is en de kip helemaal gaar.
  • In een andere koekenpan bak je de eitjes. Wil je net als ik mooie rondjes, bak ze dan in een serveerring.
  • Schep de rijst op de borden en giet er een beetje ketjap overheen. Leg het eitje erop en maak af met de uienringetjes, gebakken uitjes, cashewnoten en eventueel wat zwarte sesamzaadjes.
  • Heerlijk Happen!
Trefwoord cashewnoten, ei, maiskolfjes, paprika, rijst
Gebakken rijst met kip en cashewnoten
Druppel wat Ketjap op het bord erbij, en over het eitje voor een zoete smaak erbij.

Gebakken rijst met kip en cashewnoten

In de Aziatische keuken wordt heel veel gebruik gemaakt van gember. Helaas ben ik één van die mensen die het dus ècht niet lekker vind. En dat terwijl gember toch heel veel heilzame werkingen heeft. Zo helpt gember bij reisziekte en misselijkheid. Je moet er overigens wel vrij veel van eten wil dat effect hebben. Maar het werkt ook als een ontstekingsremmer. Zeker handig als jij daar dus last van hebt, met elke dag een gembershot kun je daar dus zeker baat bij hebben. En last but not least het is ook goed voor je hersenen, zeker voor het geheugen. Ik probeer dus steeds een beetje meer gemberpoeder toe te voegen aan mijn Aziatische gerechten, maar een fan zal ik er wel nooit van worden….

Zin in iets anders met rijst dan gebakken rijst met kip en cashewnoten? Check dan eens één van onderstaande gerechten. Allemaal heel lekker.

Gebakken rijst met kip en cashewnoten
Een smaakvol gerecht vrij snel gemaakt, en volop genieten.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *