streetfoodplank

Goed gevulde streetfood plank

Goed gevulde streetfood plank

Lekkere hapjes. Wie is er niet gek op? Een heerlijke goed gevulde streetfood plank om samen van te genieten. Allemaal op elkaar afgestemde hapjes die je samen deelt met een goed glas wijn erbij. Bowls&Dishes zorgt ervoor dat dit niet alleen maar kan als je uit eten gaat maar ook gewoon thuis. Zij verkopen deze super stoere houten planken met een verschillend aantal vakjes zodat je lekker uitgebreid kunt genieten van allerlei lekkers.

En het leuke is natuurlijk dat je deze plank op zoveel verschillende manieren kunt vullen met zoveel verschillende keukens. Een Mexicaanse plank, een Italiaanse plank, een sushi plank ga zo maar door. Ik vulde deze Goed gevulde streetfood plank met vijf vakjes met heerlijke borrelhapjes.

Vakje 1 : Tomaten-paprika roomsoep

Goed gevulde streetfood plank

Het eerste vakje vulde ik dus met en heerlijke verse soep. En deze heb je echt zo gemaakt!

  • 2 rode uien
  • 300 gram snoeptomaatjes
  • 2 puntpaprika’s
  • kookroom
  • verse pesto
  • 2 tenen knoflook
  • half blokje runderboullion

-Verwarm je oven voor op 200 graden en doe alle groenten gehakt en gesneden op een met bakpapier bekleed bakblik. Zet in de oven voor 30 minuten om de groenten zo lekker te grillen. Na die 30 minuten pak je een pan erbij en doe je de groenten hierin. Verkruimel het halve blokje bouillon erboven en vul aan het 300 ml water. Even laten doorkoken en daarna pureren met je staafmixer. Schep in leuke kopjes en schenk er wat room in en schep er wat verse pesto op.

Vakje 2 : Vrolijke soepstengel

Het tweede vakje is gevuld met heerlijke rozemarijn soepstengels met parmaham en rucola. Lekkere verse pesto erbij!

-Neem de soepstengels erbij, leg een plakje parmaham op een snijplank en leg er een aantal blaadjes rucola op. Vervolgens leg je de stengel erop en rol je hem stevig in het vlees. Zet ze in een mooi glas en doe er een bakje met verse pesto bij.

Vakje 3: paprika-geitenkaas carpacciowraps

  • 1 paprikawrap van Nofairytales
  • 1 pakje carpaccio
  • verse pesto
  • 2 plakjes geitenkaas
  • pijnboompitjes
  • verse rucola

-Deze mag niet op je goed gevulde streetfood plank ontbreken en moet je echt eens proberen! Zo lekker. Neem een paprika wrap van het merk Nofairytales erbij en besmeer deze met wat pesto. Vervolgens leg je er wat blaadjes rucola op. Daarna verdeel je 2 plakjes jonge geitenkaas erop en leg je daarbovenop de carpaccio. Rol de wraps strak op en strooi er wat pijnboompitjes overheen.

Vakje 4 : Chips!

Goed gevulde streetfood plank

-Voor vakje vier hoef je niet veel te doen maar is wel een héél lekker vakje! Neem een leuk bakje of mandje erbij en doe hierin de zeezout naturel chips van Boerderijchips!

Vakje 5 : Gekruide kippedrummetjes

-Alweer het laatste vakje van de Goed gevulde streetfood plank is ook een makkelijk vakje! Verwarm je oven voor op 200 graden en bak hierin deze drummetjes gaar en krokant. Leg een stukje bakpapier in het vakje om vetvlekken te vermijden op je mooie plank.

Goed gevulde streetfood plank

En zo zet je een super lekkere Goed gevulde streetfood plank op tafel waar je lekker met elkaar van kunt genieten: Heerlijk Happen!

De plank heb ik gekregen van Bowls&Dishes bij een bezoek aan het Spotlight Event.

Goed gevulde streetfood plank

Goed gevulde streetfood plank

Lekkere hapjes. Wie is er niet gek op? Een heerlijke goed gevulde streetfood plank om samen van te genieten.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 22 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Borrelhapje
Keuken: European
Trefwoord: streetfood
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 597kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

Vakje 1 : Tomaten-paprika roomsoep

  • 2 rode uien
  • 300 gram snoeptomaatjes
  • 2 puntpaprika’s
  • kookroom
  • verse pesto
  • 2 tenen knoflook
  • ½ blokje runderboullion

Vakje 2 : Vrolijke soepstengel

  • 4 soepstengels

Vakje 3: paprika-geitenkaas carpacciowraps

  • 1 paprikawrap - van Nofairytales
  • 1 pakje carpaccio
  • verse pesto
  • 2 plakjes geitenkaas
  • pijnboompitjes
  • verse rucola

Vakje 4 : Chips!Goed gevulde streetfood plank

  • 1 zak chips - van Boerderijchips!

Vakje 5 : Gekruide kippedrummetjes

  • 8 kippendrums

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

Vakje 1 : Tomaten-paprika roomsoep

  • Het eerste vakje vulde ik dus met en heerlijke verse soep. En deze heb je echt zo gemaakt!
  • Verwarm je oven voor op 200 graden en doe alle groenten gehakt en gesneden op een met bakpapier bekleed bakblik. Zet in de oven voor 30 minuten om de groenten zo lekker te grillen. Na die 30 minuten pak je een pan erbij en doe je de groenten hierin. Verkruimel het halve blokje bouillon erboven en vul aan het 300 ml water. Even laten doorkoken en daarna pureren met je staafmixer. Schep in leuke kopjes en schenk er wat room in en schep er wat verse pesto op.

Vakje 2 : Vrolijke soepstengel

  • Het tweede vakje is gevuld met heerlijke rozemarijn soepstengels met parmaham en rucola. Lekkere verse pesto erbij!
  • Neem de soepstengels erbij, leg een plakje parmaham op een snijplank en leg er een aantal blaadjes rucola op. Vervolgens leg je de stengel erop en rol je hem stevig in het vlees. Zet ze in een mooi glas en doe er een bakje met verse pesto bij.

Vakje 3: paprika-geitenkaas carpacciowraps

  • Deze mag niet op je goed gevulde streetfood plank ontbreken en moet je echt eens proberen! Zo lekker. Neem een paprika wrap van het merk Nofairytales erbij en besmeer deze met wat pesto. Vervolgens leg je er wat blaadjes rucola op. Daarna verdeel je 2 plakjes jonge geitenkaas erop en leg je daarbovenop de carpaccio. Rol de wraps strak op en strooi er wat pijnboompitjes overheen.

Vakje 4 : Chips!Goed gevulde streetfood plank

  • Voor vakje vier hoef je niet veel te doen maar is wel een héél lekker vakje! Neem een leuk bakje of mandje erbij en doe hierin de zeezout naturel chips van Boerderijchips!

Vakje 5 : Gekruide kippedrummetjes

  • Alweer het laatste vakje is ook een makkelijk vakje! Verwarm je oven voor op 200 graden en bak hierin deze drummetjes gaar en krokant. Leg een stukje bakpapier in het vakje om vetvlekken te vermijden op je mooie plank
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Meer recepten zoals deze goed gevulde streetfood plank? ~Probeer dan onderstaande recepten eens:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hapjes » Goed gevulde streetfood plank

4 gedachten over “Goed gevulde streetfood plank”

  1. Pingback: Peruaanse gefrituurde papa rellena - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Indische fruitsalade Roedjak Manis - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Fijne juicy kipfilets uit de oven met bacon - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept