Geschatte leestijd: 3 minuten
Op vrijdag is het hier patat-dag, en deze mag natuurlijk niet overgeslagen worden… Sterker nog als het even niet uitkomt “moet” hij ècht ingehaald worden! Om het een beetje gezond te houden maakte ik er daarom deze keer een lekker stukje kipfilet met verse groenten bij. Super makkelijk deze kipwaaier met franse frietjes, zo klaar en bovendien heel smakelijk. Wie nou als eerste de friet maakte blijft wat onduidelijk, het blijft een vete tussen België en Frankrijk. Het verkopen van friet op straat begon op de pont Neuf in Parijs ergens halverwege de 19e eeuw. Deze gewoonte verspreidde zich al heel snel door heel Europa. In België de welbekende “friet-kot”. kip met friet
En zo maak je de Kipwaaier met franse frietjes:
-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
-Pak een bakblik erbij en bekleed deze met bakpapier en zet even opzij. Neem de kipfilets erbij en leg ze op een snijplank. Snij de kipfilets in maar niet helemaal door. Ongeveer een centimeter van elkaar.
-Was de groenten en snij ze in dunne reepjes, ook de salami. Vul nu elke snede op met een stukje groente of met de salami. Druppel er wat olijfolie overheen en bestrooi met het knoflookpoeder en de persillade.
-Leg voorzichtig de kipfilets op het bakblik en bestrooi ze met de geraspte kaas en de mozzarella blokjes.
-Schuif daarna het bakblik in de oven en bak de kipfilets mooi gaar in 20/25 minuutjes.
-Hou even de tijd in de gaten dan kun je ondertussen de frietjes mooi goudbruin bakken. Laat ze goed uitlekken en strooi er eventueel nog wat zout op.
Kipwaaier met Franse frietjes
Pak ten slotte je borden erbij en met een spatel schuif je voorzichtig de kipwaaier op de borden. Zelf heb ik van die leuke friet-mandjes waar je bijvoorbeeld de frietjes in kunt serveren. Lekkere klodder mayo erbij.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Kipwaaier met franse frietjes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 2 kipfilet
- 1 tomaat
- 1 gele paprika
- stukje courgette
- een paar plakjes salami
- 1 zakje geraspte kaas
- mozzarella in kleine blokjes
- 1 eetlepel Persillade (kruidenmix)
- Franse frietjes
- klodder mayonaise
- olijfolie
Kruiden en specerijen
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
- Pak een bakblik erbij en bekleed deze met bakpapier en zet even opzij. Neem de kipfilets erbij en leg ze op een snijplank. Snij de kipfilets in maar niet helemaal door. Ongeveer een centimeter van elkaar.
- Was de groenten en snij ze in dunne reepjes, ook de salami. Vul nu elke snede op met een stukje groente of met de salami. Druppel er wat olijfolie overheen en bestrooi met het knoflookpoeder en de persillade.
- Leg voorzichtig de kipfilets op het bakblik en bestrooi ze met de geraspte kaas en de mozzarella blokjes.
- Schuif daarna het bakblik in de oven en bak de kipfilets mooi gaar in 20/25 minuutjes.
- Hou even de tijd in de gaten dan kun je ondertussen de frietjes mooi goudbruin bakken. Laat ze goed uitlekken en strooi er eventueel nog wat zout op.
Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
kip met friet
Frietjes altijd goed. Dan neem ik de groente op de koop toe
Lekker kip met friet!