Pompoen goulash gekruid met persillade

Pompoen goulash gekruid met persillade

In dit recept komen wel heel veel dingen bij elkaar die ik lekker vind. Groente van het seizoen de pompoen, natuurlijk mijn eigen Heerlijke Happen persillade, en het feit dat het een lekker stoofpotje is scoort bij mij ook hoog. In andere stoofpotten voeg ik vaak pas aan het einde de blokjes pompoen toe, maar in deze pompoen goulash gekruid met persillade heb ik ze er gelijk bij gedaan. Hier door worden ze helemaal zacht en een beetje onderdeel van saus. Deze is lekker dik en gebonden en met wat rijst erbij heb je een heerlijke maaltijd. Neem er wel de tijd voor want ook deze stoof heeft ruim vijf uur op het sudderplaatje gestaan. Groot voordeel is wel dat je ondertussen heel je to-do lijst kunt afmaken.

Pompoen goulash gekruid met persillade
Lekker uren laten stoven.

Pompoen goulash gekruid met persillade

Een heerlijke stoofpot met volop smaak.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd5 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: champignons, persillade, pompoen, rundvlees
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Equipment

  • stoofpan

Ingrediënten

  • 400 gr stoofvlees in blokjes
  • 400 gr champignons
  • 2 uien
  • ½ flespompoen in blokjes
  • 3 el persillade
  • 3 el bloem
  • 400 ml passata (tomatensaus)
  • zout/peper naar smaak
  • 2 Blaadjes Laurier

Instructies

  • Schil de pompoen en snijd in blokjes. Is het vlees niet in blokjes dan snijd je ook deze in blokjes. De champignons veeg je schoon met een borsteltje en mogen in kwarten gesneden. Snipper de uien.
  • Kruid het vlees met zout en peper en bestrooi met de bloem. Mix het geheel goed.
  • Verhit je stoofpan op het vuur en voeg olie en boter toe. Bak de blokjes vlees tot ze mooi bruin zijn en schep dan uit de pan.
  • Voeg de ui toe en bak een minuut of twee. Voeg de rest van de groentes toe en schep de persillade in de pan erbij. Bak het geheel een minuutje of 5.
  • Voeg het vlees weer aan de pan toe en schenk de passata erbij. Roer het geheel en breng even aan de kook.
  • Nu kan het deksel op de pan en kan de pan op het sudderplaatje gezet worden. Laat voor een uurtje of vijf lekker stoven. Roer zo nu en dan even door.
  • Kook net voor het einde wat rijst en serveer met de goulash.
  • Heerlijk Happen!
Pompoen goulash gekruid met persillade
Natuurlijk gebruik ik mijn eigen persillade.

Pompoen goulash gekruid met persillade

Wist jij dat goulash eigenlijk een soep is? De ingedikte variant is dus de stoofpot. In principe kun je een goulash met verschillende soorten vlees maken. Of zelfs vegetarisch mocht je geen vlees willen eten. Wil je het op de authentieke manier maken dan doe je dat in een grote pot boven een houtvuur, maar ik zette het natuurlijk op een sudderplaatje. Naast mijn eigen persillade heb ik ook nog twee blaadjes laurier toegevoegd. Een zeer veel gebruikt kruid in een stoofpot. Dit omdat het ook heel lang duurt voordat hij zijn smaak afgeeft. Zelf heb ik een laurierstruik in de tuin staan. Ze doen het namelijk ook goed als kuipplant en hij groeit er lustig op los. Ze kunnen niet zo goed tegen de kou, dan zul je wel je plant moeten beschermen. Ik heb de blaadjes nog niet gedroogd, dat is een project waar ik nog aan moet beginnen.

Nog meer lekkere gerechtjes met pompoen? Dat kan ik ben fan en dus nog veel meer:

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *