Knoflook kurkuma pangasius
Geschatte leestijd: 4 minuten
Als je op zoek bent naar een manier om je visgerechten wat meer smaak te geven, dan zou je het recept voor knoflook kurkuma pangasius eens kunnen proberen. In dit recept wordt gebruik gemaakt van pangasiusfilet, omdat deze vissoort over het algemeen goedkoper is dan bijvoorbeeld kabeljauw. Uiteraard kun je de pangasius vervangen door een andere witvis, maar het fijne van deze vis is dat hij betaalbaar is en daardoor ook geschikt voor mensen met een wat kleiner budget. Als kok is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende smaken en wensen van je gasten, en daarom vind ik het prettig om recepten te maken die voor iedereen toegankelijk zijn. pangasiusfilet kruiden
De specerij die ik in dit gerecht gebruik is Kurkuma. Dit is een specerij die gemaakt wordt van de wortel van de Curcuma long plant. Het geeft namelijk een mooie kleur aan je gerechten. Een mooie warme gele kleur. Zo maak je dus ook zelf mooie gele rijst. De meeste kurkuma komt uit de oogst van de wortel uit India. pangasiusfilet kruiden
En zo maak je de Knoflook kurkuma pangasius:
-Was eerst de paksoi en haal de bladeren los. Droog ze daarna goed af en leg ze apart tot je ze gaat gebruiken.
-Verwarm dan je oven voor op 200 graden.
-Neem een kommetje erbij en doe hierin de boter, smelt deze even in de oven en haal het bakje er met een ovenwant uit! Voeg daarna de 3 fijngehakte tenen knoflook, de kurkuma en 2 eetlepels citroensap aan toe. En mix vervolgens het geheel goed door elkaar tot je een gladde saus hebt.
-Pak een ovenschaal erbij en vet de bodem in. Leg hierop de pangasiusfilets. Strooi wat peper en zout op de filets. Wil je het wat pittiger hebben strooi dan ook nog wat chilivlokken erop. Met een lepel schep je de botersaus op de vis en zorg ervoor dat de hele vis mooi bedekt is hiermee.
-Zet de schaal met pangasiusfilet in de oven en bak de filets gaar in ongeveer 15 minuten.
-Terwijl de vis aan het bakken is maken we de paksoi klaar. Pak een grote koekenpan erbij en doe hierin een beetje olijfolie. doe de losse paksoi in de pan en bak ze op hoog vuur aan. Voeg daarna een eetlepel ketjap toe en laat ze even stomen.
-In een klein koekenpannetje doe je wat takjes zeekraal en deze verwarm je voor 2 tot 3 minuten met een klein beetje olijfolie.
-Ik kocht bij de versafdeling van de supermarkt een zakje voorgekookte linzen/spelt/zilvervlies rijst. Deze hoeft maar een minuutje in de magnetron. pangasiusfilet recept
Knoflook kurkuma pangasius
Als laatste stap in het bereiden van dit gerecht is het tijd om de borden erbij te pakken en de vis mooi op te maken. Leg de pangasiusfilet voorzichtig op het bord en garneer het met een handjevol zeekraal. Voeg ook wat paksoi en de rijst-mix toe aan het bord om de maaltijd compleet te maken. Om het gerecht nog wat extra smaak te geven, kun je er een klein scheutje Ketjap sendeng overheen druppelen. Dit geeft een lekkere zoete en kruidige smaak aan het gerecht en zorgt ervoor dat alle smaken mooi samenkomen. Nu is het tijd om te genieten van deze heerlijke en betaalbare maaltijd!
* De Ketjap Sedeng van Oma Miet koop je hier : tjemaralaan 14
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Knoflook kurkuma pangasius
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Was eerst de paksoi en haal de bladeren los. Droog ze daarna goed af en leg ze apart tot je ze gaat gebruiken.
- Verwarm dan je oven voor op 200 graden.
- Neem een kommetje erbij en doe hierin de boter, smelt deze even in de oven en haal het bakje er met een ovenwant uit! Voeg daarna de 3 fijngehakte tenen knoflook, de kurkuma en 2 eetlepels citroensap aan toe. En mix vervolgens het geheel goed door elkaar tot je een gladde saus hebt.
- Pak een ovenschaal erbij en vet de bodem in. Leg hierop de pangasiusfilets. Strooi wat peper en zout op de filets. Wil je het wat pittiger hebben strooi dan ook nog wat chilivlokken erop. Met een lepel schep je de botersaus op de vis en zorg ervoor dat de hele vis mooi bedekt is hiermee.
- Zet de schaal in de oven en bak de filets gaar in ongeveer 15 minuten.
- Terwijl de vis aan het bakken is maken we de paksoi klaar. Pak een grote koekenpan erbij en doe hierin een beetje olijfolie. doe de losse paksoi in de pan en bak ze op hoog vuur aan. Voeg daarna een eetlepel ketjap toe en laat ze even stomen.
- In een klein koekenpannetje doe je wat takjes zeekraal en deze verwarm je voor 2 tot 3 minuten met een klein beetje olijfolie.
- Ik kocht bij de versafdeling van de supermarkt een zakje voorgekookte linzen/spelt/zilvervlies rijst. Deze hoeft maar een minuutje in de magnetron.
- Neem ten slotte je borden erbij en leg de vis op het bord. Garneer met de zeekraal en leg de paksoi en de rijst-mix erbij. Klein scheutje Ketjap sendeng erover
Wil je meer recepten uitproberen zoals de Knoflook kurkuma pangasius:? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Kabeljauwhaasje met mosterdsaus
Tonijn torentje met komkommersalade
Paksoi poké bowl met rijst en kip
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
pangasiusfilet recept kruiden
Heerlijk visje!