Hoisin noodles met grote gambas

Mijn man houdt van de Aziatische keuken en eet graag noodles. Zelf ben ik niet zo heel erg thuis in die keuken wat koken betreft.
Hoisin noodles met grote gambas

Hoisin noodles met grote gambas

Mijn man houdt van de Aziatische keuken en eet graag noodles. Zelf ben ik niet zo heel erg thuis in die keuken wat koken betreft. Het is zo specifiek en ik moet daar wellicht me eens goed op gaan inlezen en met makkelijke gerechtjes gaan beginnen. Want smaak dat heeft deze keuken wel! Ik ging aan de slag met deze hoisin noodles met grote gambas. Bij mijn visboer bestelde ik heerlijke grote van wel 4 tot 5 centimeter doorsnee. Deze keer gebruikte ik volkoren noodles bij de gamba’s en daar zit net even andere smaak aan dan de gewone. Zelf eet ik niet zo heel graag pittig eten dus je kunt zelf variëren met het chilipoeder om het zo naar je eigen hand te zetten. Een hoisin noedels recept.

Voor 2 personen Hoisin noodles met grote gambas heb je nodig:

Hoisin noodles met grote gambas
  • 14 grote gamba’s
  • 1 kleine gele paprika
  • 1 kleine rode paprika
  • een witte ui
  • zwart sesamzaad
  • chilipoeder
  • 1 limoen
  • 1 pak volkoren noodles
  • Lee Kum Kee hoisinsaus
  • peper/zout
  • 4 knoflooktenen
  • wokolie

En zo maak je de hoisin noodles met grote gambas:

hoisin noedels recept

-Pak eerst de gamba’s erbij en doe deze in een kom. Doe een klein beetje wokolie erbij. Ik gebruik wokolie omdat deze lekker ruikt en net even wat meer smaak geeft aan de gamba’s. Voeg er verder nog zout, peper, chilipoeder naar smaak, en de geperste knoflooktenen aan toe. Mix het geheel even door elkaar en laat het dan een kwartiertje marineren.

-Neem een wokpan of een koekenpan met dikke bodem erbij en doe hier wat wokolie in. Bak de gamba’s mooi roze aan beide zijdes en leg ze daarna apart op een bordje.

-In dezelfde pan bak je vervolgens de in repen gesneden paprika’s en ui. De ui moet al een beetje mooi bruin worden en de paprika’s zacht.

-Terwijl de groenten bakken doe je de noodles in een pan kokendheet water en laat je de noodles 4 minuten wellen tot ze zacht zijn. Laat ze goed uitlekken in een vergiet. ( Kijk even op de verpakking van je noodles precies hoe lang dit kan per soort iets verschillen). Voeg dan de noodles toe aan de groenten en mix het geheel door elkaar.

-Voeg als laatste de garnalen toe en schenk er wat van de hoisinsaus over.

Hoisin noodles met grote gambas

Hoisin noodles met grote gambas

Mijn man houdt van de Aziatische keuken en eet graag noodles. Zelf ben ik niet zo heel erg thuis in die keuken wat koken betreft.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: gamba’s
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

  • 1 kleine gele paprika
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 witte ui
  • zwart sesamzaad
  • chilipoeder
  • 1 limoen
  • 1 pak volkoren noodles
  • Lee Kum Kee hoisinsaus
  • peper/zout
  • 4 knoflooktenen
  • wokolie

En zo maak je het:

  • Pak eerst de gamba’s erbij en doe deze in een kom. Doe een klein beetje wokolie erbij. Ik gebruik wokolie omdat deze lekker ruikt en net even wat meer smaak geeft aan de gamba’s. Voeg er verder nog zout, peper, chilipoeder naar smaak, en de geperste knoflooktenen aan toe. Mix het geheel even door elkaar en laat het dan een kwartiertje marineren.hoisin noodles met grote gambas
  • Neem een wokpan of een koekenpan met dikke bodem erbij en doe hier wat wokolie in. Bak de gamba’s mooi roze aan beide zijdes en leg ze daarna apart op een bordje.
  • In dezelfde pan bak je vervolgens de in repen gesneden paprika’s en ui. De ui moet al een beetje mooi bruin worden en de paprika’s zacht.
  • Terwijl de groenten bakken doe je de noodles in een pan kokendheet water en laat je de noodles 4 minuten wellen tot ze zacht zijn. Laat ze goed uitlekken in een vergiet. ( Kijk even op de verpakking van je noodles precies hoe lang dit kan per soort iets verschillen). Voeg dan de noodles toe aan de groenten en mix het geheel door elkaar.
  • Voeg als laatste de garnalen toe en schenk er wat van de hoisinsaus over.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Hoisin noodles met grote gambas

Neem ten slotte leuke kommetjes erbij en doe hierin je noodles met gamba’s, serveer met een schijfje limoen erbij: Heerlijk Happen!

Vond je de Hoisin noodles met grote gambas lekker? wellicht is dit ook een lekker recept voor jou?

hoisin noedels recept

3 gedachten over “Hoisin noodles met grote gambas”

  1. Pingback: Linguine in roomsaus met gamba - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Edamame soepje met munt en soja saus - Heerlijke Happen

  3. Pingback: De onverwachte kip wrap met guacamole - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept