Estimated reading time: 3 minuten
“Hoeveel mensen komen er eten?” Dat was de vraag van mijn man toen hij de schotel zag en we gewoon met z’n tweetjes gingen eten. Maar nadat de schaal leeg was kwam hij toch tot de conclusie dat het precies genoeg voor twee personen was! “Moet je wat mee doen dat koken”, een lopend grapje bij ons thuis. Want zo begon het ooit door verschillende vrienden die maar beleven zeggen “moet je wat mee doen”… En dat doen, dat doe ik graag hoor want met een koude visschotel met bulgursalade als deze is het geen straf om in de keuken te staan.
Een visschotel maken is dus helemaal niet zo ingewikkeld en hij dient zeker in de zomer als een lekker frisse avondmaaltijd. Maar een recept als deze visschotel kan ook heel goed dienen bij een feest-buffetje bijvoorbeeld. luxe visschotel
Koude visschotel met bulgursalade
Een recept voor een koude visschotel is dus helemaal niet zo ingewikkeld. En met een beetje fantasie kun je er ook volop mee variëren. Denk eens aan een andere soort salade, maar ook andere soorten vis. Zou zou je ook voor makreel of paling kunnen kiezen. En als we dan toch bezig zijn dan past een fijne Hollandse Nieuwe er ook nog wel bij.
Hiermee heb ik je dus een fijn basisrecept gegeven en ik ben erg benieuwd of jullie er lekker zelf mee aan de slag gaan. Laat me het dan zeker weten in de reacties, dat is altijd leuk om te horen. luxe visschotel
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Koude visschotel met bulgursalade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 blik tonijn op olie
- 150 gram zalm
- 100 gram roze garnaaltjes
- gemengde sla
- 2 gekookte eitjes
- olijven
- tomaatjes
- witlof
- gegrilde paprika
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Bereid de bulgur zoals op de verpakking staat. Hier vind je precies hoeveel water je nodig hebt voor het aantal gram bulgur. Wel ondertussen de rozijnen in een kommetje lauwwarm water. Haal de blaadjes van de takjes munt en hak ze fijn.
- Breng de bulgur op smaak met peper en zout en schep de gewelde rozijnen en de munt erdoor. Mix het geheel goed.
- Kook de eitjes.
- Neem een grote serveerschaal erbij en schep in het midden de bulgursalader erop.
- Laat de tonijn uitlekken.
- Maak de schaal op met wat sla en vul hem verder aan met de rest van de ingrediënten uit de lijst. Maak bijvoorbeeld witlofschuitjes met de garnalen. Hier kun je eventueel wat knoflooksaus op scheppen.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere recepten zoals deze fijne salade:
Bulgur salade met een zachte lamsrack.
Of gebakken rijst met kip en cashewnoten.
Maar ook deze saffraan rijstsalade met rozijntjes is top.
Andere maar zeker net zo lekkere recepten zoals deze koude visschotel met bulgursalade:
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
luxe visschotel
Dit heb ik tijdens mijn vakantie gegeten. Het was echt heerlijk!