Koude visschotel met bulgursalade

Makkelijk te maken koude visschotel met bulgursalade

Estimated reading time: 3 minuten

“Hoeveel mensen komen er eten?” Dat was de vraag van mijn man toen hij de schotel zag en we gewoon met z’n tweetjes gingen eten. Maar nadat de schaal leeg was kwam hij toch tot de conclusie dat het precies genoeg voor twee personen was! “Moet je wat mee doen dat koken”, een lopend grapje bij ons thuis. Want zo begon het ooit door verschillende vrienden die maar beleven zeggen “moet je wat mee doen”… En dat doen, dat doe ik graag hoor want met een koude visschotel met bulgursalade als deze is het geen straf om in de keuken te staan.

visschotel maken
Lekker met een eitje erbij.

Een visschotel maken is dus helemaal niet zo ingewikkeld en hij dient zeker in de zomer als een lekker frisse avondmaaltijd. Maar een recept als deze visschotel kan ook heel goed dienen bij een feest-buffetje bijvoorbeeld. luxe visschotel

visschotel recept
Lekker met een garnalenschuitje met wat knoflooksaus.

Koude visschotel met bulgursalade

Een recept voor een koude visschotel is dus helemaal niet zo ingewikkeld. En met een beetje fantasie kun je er ook volop mee variëren. Denk eens aan een andere soort salade, maar ook andere soorten vis. Zou zou je ook voor makreel of paling kunnen kiezen. En als we dan toch bezig zijn dan past een fijne Hollandse Nieuwe er ook nog wel bij.

Variatie is goed mogelijk met deze visschotel.

Hiermee heb ik je dus een fijn basisrecept gegeven en ik ben erg benieuwd of jullie er lekker zelf mee aan de slag gaan. Laat me het dan zeker weten in de reacties, dat is altijd leuk om te horen. luxe visschotel

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Koude visschotel met bulgursalade

Koude visschotel met bulgursalade

Een heerlijke schotel om van te genieten tijdens een feestje of als diner.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 58 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: bulgur, garnalen, tonijn, zalm
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

grote schaal

Ingrediënten:

  • 1 blik tonijn op olie
  • 150 gram zalm
  • 100 gram roze garnaaltjes
  • gemengde sla
  • 2 gekookte eitjes
  • olijven
  • tomaatjes
  • witlof
  • gegrilde paprika

Voor de bulgursalade

  • 150 gram bulgur
  • 50 gram gewelde rozijnen
  • 2 takjes verse munt
  • peper
  • zout

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Bereid de bulgur zoals op de verpakking staat. Hier vind je precies hoeveel water je nodig hebt voor het aantal gram bulgur. Wel ondertussen de rozijnen in een kommetje lauwwarm water. Haal de blaadjes van de takjes munt en hak ze fijn.
  • Breng de bulgur op smaak met peper en zout en schep de gewelde rozijnen en de munt erdoor. Mix het geheel goed.
  • Kook de eitjes.
  • Neem een grote serveerschaal erbij en schep in het midden de bulgursalader erop.
  • Laat de tonijn uitlekken.
  • Maak de schaal op met wat sla en vul hem verder aan met de rest van de ingrediënten uit de lijst. Maak bijvoorbeeld witlofschuitjes met de garnalen. Hier kun je eventueel wat knoflooksaus op scheppen.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Andere lekkere recepten zoals deze fijne salade:

Bulgur salade met een zachte lamsrack.

Of gebakken rijst met kip en cashewnoten.

Maar ook deze saffraan rijstsalade met rozijntjes is top.

Andere maar zeker net zo lekkere recepten zoals deze koude visschotel met bulgursalade:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

luxe visschotel

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Makkelijk te maken koude visschotel met bulgursalade

Eén gedachte over “Makkelijk te maken koude visschotel met bulgursalade”

4.88 from 58 votes (57 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept