🕒 Bereidingstijd: 40 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆
Deze kruidige gehaktspiezen met zelfgemaakte tzatziki brengen Griekse smaken naar je keuken. Met een speciale kruidenmix van kardemon en kurkuma en romige komkommer-tzatziki zijn ze perfect voor BBQ of feestjes.
Een heerlijke hap die makkelijk gemaakt is! Als je kleine spiesjes maakt kun je dit makkelijk serveren op een feestje. Maar deze kruidige gehaktspies met verse tzatziki kan ook gewoon als hoofdgerecht dienen. Heerlijk met een lekkere salade en gepofte aardappel erbij. Ik koop altijd omgekruid gehakt daardoor kan ik lekker zelf kruiden toevoegen en het de smaak geven die ik lekker vind.

Waarom zelfgemaakte tzatziki het verschil maakt
De tzatziki die we erbij serveren maken we natuurlijk zelf! Ook dit is zo gedaan en is zó veel lekkerder dan uit een potje. In de supermarkt vind je potjes die best prima smaken, maar zelf maken geeft jou de controle over elke nuance van dit romige sausje. . Bovendien kun je dille én verse kruiden variëren naar jouw smaak – extra munt erbij voor een zomers tintje of juist platte peterselie voor een mildere smaak. En eerlijk is eerlijk: de geur die tijdens het maken opstijgt, alleen al maakt mensen nieuwsgierig en enthousiast voordat ze überhaupt een hap nemen.
Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Griekse Kruidige Gehaktspiezen met Zelfgemaakte Tzatziki”
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 500 gram rundergehakt
- 1 gesnipperde sjalot
- paneermeel
- 1 ei
De zelfgemaakte kruidenmix:
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel kardemon
- 1/2 theelepel zwarte mosterdzaadjes
- 1 theelepel kurkuma
- gemalen zwarte peper
- 1 theelepel Paprika poeder
Voor de tzatziki heb je nodig:
- ½ komkommer
- 3 tenen knoflook
- 1 theelepel dille
- gemalen zwarte peper
- ½ sap citroen
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 ml Griekse yoghurt - magere yoghurt mag ook
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Maak eerst de tzatziki, daardoor kunnen de smaken goed intrekken.
- Snij de komkommer door het midden en haal met een lepel de zaadjes eruit. Snij in smalle plakjes en leg deze in een vergiet. Strooi er wat zout op en laat even staan. Dit trekt het vocht uit de komkommer en zo wordt je tzatziki niet te nat. Na een half uurtje spoel je ze even kort af met koud water en droog je ze met een keukendoek.
- Neem dan een kom erbij en doe hierin de yoghurt. Voeg vervolgens de 3 uitgeknepen tenen knoflook erbij en de rest van de ingrediënten, en als laatste de komkommer. Mix het geheel en zet dan weg in de koelkast.
De gehaktspiesen maken:
- Neem een grote kom en doe hierin het gehakt, voeg hieraan toe het ei, de gesnipperde sjalot, het paneermeel en de kruidenmix en kneed dit goed door. Wanneer het te nat is doe je er nog wat extra paneermeel bij.
- Kneed nu 5 langwerpige ballen van het gehakt en steek er een spies in. Als je dit als kleine hapjes wilt serveren dan maak je natuurlijk kleinere ballen. Wanneer ze om de spies zitten maak je ze wat langwerpiger.
Wil je meer recepten uitproberen zoals de Kruidige gehaktspies met verse tzatziki? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Griekse burger met salade en tzatziki
Kruidige pompoensalade met feta
Gevulde eitjes kruidige eiersalade
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Kruidige gehaktspies met verse #Tzatziki
Een heerlijke hap die makkelijk gemaakt is! Als je kleine …… https://t.co/0e4TYz3KPE
Ik zeg doen bij de volgende BBQ
Maar snel weer een keer naar Griekenland