Estimated reading time: 4 minuten
Ontdek hoe je zelf authentieke labneh maakt: een fluweelzachte, hartige yoghurtdip uit het Midden-Oosten , perfect als borrelhapje of onderdeel van een mezze tafel . Dit eenvoudige labneh recept met Griekse yoghurt, noten en za’atar kost je alleen wat wachttijd, maar het resultaat is een dip die veel lekkerder is dan varianten uit een potj
Dipjes bij stokbrood, of met een toastje op zaterdagavond ik ben er dol op. En dan vooral een schaal lekker vol met nog wat nootjes, olijven en kruiden erbij. Het ziet er prachtig uit en veelal zijn ze helemaal niet ingewikkeld om te maken. En dan ook nog eens lekkerder dan dipjes en sausjes uit een potje. Sowieso probeer ik dat zoveel mogelijk te vermijden, het kost meestal niet zo veel tijd zelf iets op tafel te zetten. labneh recept yoghurt dip maken

Dit recept is super makkelijk alleen het kost je wel iets meer tijd. De Griekse yoghurt die ik gebruikt heb voor deze Labneh de hartige yoghurt dip met noten moet namelijk even uitlekken. Zet hem gewoon in de ochtend in de koelkast, doe je dagelijkse dingen en in de avond schep je hem op een schaal. En dan is het maar een kwestie minuutjes voordat je kunt dippen!

Zelf Labneh Maken: Hét Recept voor Hartige Yoghurt Dip met Noten en Za’atar
Lab-watte? Als je nog nooit hebt gehoord van labneh of gewoonweg eigenlijk niet weet wat het precies is dan zal ik je dat hier in het kort even vertellen. Het is eigenlijk een soort hangop. Uitgelekte Griekse yoghurt, Turkse yoghurt mag ook, vermengd met wat zout en daarna aangekleed met olijfolie en andere lekkere kruiden, specerijen en bijvoorbeeld fruit. Het kent zijn oorsprong in de Levant.

De regio Libanon-Syrië- Turkije, hier wordt het opgediend als een bijgerecht bij de mezze. Dat zijn verschillende kleine hapjes, een soort tapas. Et voilà super simpel, super smaakvol en past eigenlijk heel goed bij een tapas-tafel / mezze-tafel maar ook een bbq.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Zelfgemaakte Labneh met Noten en Za’ata
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 500 gram Griekse yoghurt
- 3 gram zout
Om de labneh aan te kleden op de schaal:
- stokbrood
- olijfolie
- granaatappelpitjes
- olijven
- gemengde nootjes - gehakt
- verse munt - een aantal
- za'atar kruiden
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Neem een kom en plaats hier een zeef op. Bekleed de zeef met een schone theedoek of kaasdoek (zorg dat de doek de bodem van de kom niet raakt). Schep de yoghurt in de doek. Strooi 3 gram zout erop en roer dit voorzichtig door de yoghurt. Draai de doek dicht (of bind samen met keukentouw) en zet de kom met de zeef in de koelkast. Laat minimaal 4 uur staan, of een hele nacht voor een stevigere labneh
- Schep de labneh uit de de doek op een bord en schenk er wat olijfolie op.
- Decoreer de schaal met de dingen die jij lekker vindt zoals bijvoorbeeld uit het lijstje hierboven.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere dipjes zoals Labneh de hartige yoghurt dip met noten voor een fijne snack-tafel maken? Dat kan hoor check deze maar eens:
- Hét recept voor een heerlijke zachte guacamole.
- En ook om mee te dippen: huisgemaakte mayonaise.
- Of deze fijne hummus waarmee je de show steelt.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Ziet er erg lekker uit, ga ik snel proberen
Lekker en weer is wat anders!!!
Verrassend lekker vond ik deze