Lauw warme salade met krieltjes en gegrilde perzik

Lauwwarme Salade met Krieltjes, Gegrilde Perzik & Feta

🕒 Bereidingstijd: 30 minuten  👨‍🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆

Deze lauwwarme salade combineert ziltige postelein met zoete gegrilde perzik en knapperige krieltjes. Afgewerkt met romige feta en een frisse dressing, is dit het ultieme seizoensgerecht .

Lauwwarme salade met krieltjes en gegrilde perzik
Een heerlijke vegetarische salade.

Eten wat de seizoenen je geven is hoe het ooit begon. Groenten van de ene kant van de wereld vervoeren naar de andere kant gebeurde sporadisch met bijvoorbeeld zaadjes en later de aardappels en mais. Deze lauwwarme salade met krieltjes en gegrilde perzik bevat ook wat seizoensgroente. Namelijk postelein en perzik.

Lauwwarme salade met krieltjes en gegrilde perzik

Deze zijn op het moment beide nog te verkrijgen in de supermarkt of bij je groenteboer. Het ziltige van de postelein past heel goed bij het zoete van de perzik. De zoute smaak komt van de feta en de kruidige krieltjes maken het helemaal af! Snel aan de slag. Geniet van dit recept lauwwarme salade met aardappel.

Gegrilde Perzik voor Zoete Smaak

Lauwwarme salade met krieltjes en gegrilde perzik
In de grillpan met een beetje olijfolie.

Door de perzikpartjes kort op hoog vuur te grillen, karamelliseren de natuurlijke suikers en ontstaan heerlijke, goudbruine randen. Dit zorgt voor een heerlijke balans tussen sappig fruit en hartige elementen in de salade. Bovendien brengt de warme perzik een zomerse frisheid die combineert met de zoute feta en kruidige krieltjes. 

Een heerlijke herfstsalade.

Postelein: Zoutige Bite

Postelein voegt een verrassende, zilte textuur toe aan deze lauwwarme salade. De glanzende, donkergroene bladeren hebben een licht crunchy mondgevoel en smaken subtiel zout, wat een mooi contrast vormt met de zoete gegrilde perzik. Dankzij het hoge watergehalte blijft postelein fris en knapperig, zelfs als het wordt gecombineerd met warme ingrediënten.

Stap 1: Knapperige Krieltjes in de Airfryer

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Lauw warme salade met krieltjes en gegrilde perzik

Lauwwarme Salade met Krieltjes, Gegrilde Perzik & Feta

Seizoenssalade met warme krieltjes, gegrilde perzik, frisse postelein en romige feta. Snel klaar in de airfryer en grillpan!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 31 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: salade
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Servings: 2 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

oven of airfryer

Ingrediënten:

  • 300 gram krieltjes
  • 150 gram Postelein - ( uit een bak van 400 gram)
  • 2 rijpe perziken
  • 300 gram gemengde sla
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 50 gram feta gebrokkeld
  • 1 el Persillade (kruidenmix) - kruidenmix
  • 1 el olijfolie

Voor de dressing heb je nodig:

  • 3 el mayonaise
  • 3 el yoghurt
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 tl zout
  • ½ tl peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We beginnen dus eerst met de aardappeltjes. Doe ze in een kom en schep de persillade erover en en scheutje olijfolie. Hussel de krieltjes zodat er overal een laagje op komt te zitten. Vervolgens kunnen ze in de airfryer. Een minuutje of 16 op 200 graden.
  • Verhit de grillpan en doe er een beetje olijfolie in.
  • Snij de perzik in partjes. Leg ze in de hete grillpan. Draai ze omen en om. Door de suiker in de perzik karameliseren ze een beetje tijdens het bakken.
  • De dressing :Neem een kommetje erbij en doe hier alle ingrediënten voor de dressing in. Klopt het geheel met een garde tot een gladde saus en klaar is hij! Vind je hem te dik? Voeg dan nog een beetje yoghurt toe.
  • Pak een grote schaal of bord erbij en begin met de gemengde sla. Trek vervolgens de blaadjes van de takjes postelein. Ik gebruikte een stuk of 10 takjes. Schep daarna alle andere ingrediënten op de sla. Maak de salade af door er de feta over te kruimelen en de dressing er op te schenken.
  • Heerlijk Happen!
Tip: Vervang postelein door rucola voor nootachtige smaak
Serveertip: Garneer met extra granaatappelpitjes voor kleur
Nutrition Facts
Lauwwarme Salade met Krieltjes, Gegrilde Perzik & Feta
Amount per Serving
Calories
285
% Daily Value*
Fat
 
8
g
12
%
Saturated Fat
 
4
g
25
%
Trans Fat
 
0.01
g
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
2
g
Cholesterol
 
23
mg
8
%
Sodium
 
533
mg
23
%
Potassium
 
1058
mg
30
%
Carbohydrates
 
48
g
16
%
Fiber
 
8
g
33
%
Sugar
 
17
g
19
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
1363
IU
27
%
Vitamin C
 
40
mg
48
%
Calcium
 
186
mg
19
%
Iron
 
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je nog meer inspiratie voor wat lekkere salades zoals Lauwwarme salade met krieltjes en gegrilde perzik? Probeer dan eens deze:

Een heerlijke salade met paprika en artisjok.

Of deze salade met couscous en geitenkaas.

Maar ook dit is een top salade met burrata.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Lauwwarme Salade met Krieltjes, Gegrilde Perzik & Feta

5 gedachten over “Lauwwarme Salade met Krieltjes, Gegrilde Perzik & Feta”

  1. 4 sterren
    hoeveel is een zak krieltjes? 250gr 500gr 1kg
    hoeveel is 1 zakje gemengde sla? 50 ge 100 gr 170gr?
    Postelein?
    Graag gewichten voor mensen die nog niet kunnen koken.

    1. De tekst gaf volgens mij hoeveelheden aan. maar ik zal de recept kaart nog even voor je nalopen. De hoeveelheid mag je soms gewoon aanpassen naar hoeveel je zelf lekker vindt, daar hoef je niet speciaal voor te kunnen koken. Gr Francine

4.88 from 31 votes (26 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept