Franse stoofpot met gebakken krieltjes

Franse stoofpot met gebakken krieltjes

Franse stoofpot met gebakken krieltjes

Stoofpot. Je kunt mij erg blij maken met een gerecht wat heerlijk uren en uren heeft staan pruttelen. De hele keuken die ruikt naar lekkere kruiden. En dan de eerste hap om even te proeven en je weet dat het smullen wordt aan tafel. Dat gevoel, die emotie ik kan er geen genoeg van krijgen! In mijn vriezer lag nog een stuk kalfsschouder wat op moest. Zonde om dat soort stukken vlees te lang te laten liggen want dan smaakt het nergens meer naar. Kalfsvlees moet je hier in Nederland wel vaak op bestelling kopen bij je Keurslager. Het is namelijk niet het meest voorradige stuk vlees. Jullie kennen mijn voorliefde voor de Franse keuken, nou alles in dit recept ademt Frankrijk! De kruiden, het vlees,  de aardappeltjes, aan de slag met deze Franse stoofpot met gebakken krieltjes!

Voor deze stoof heb je nodig:Franse stoofpot met gebakken krieltjes

  • 300 gram kalfsschouder in stukken
  • 2 courgettes in blokjes
  • 3 witte uien in stukken
  • 400 gram champignons in kwarten
  • Franse kruidenmix
  • 1 el bloem
  • 1 bakje creme fraiche 125 ml
  • 200ml water
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook gesnipperd
  • voorgekookte krieltjes

En zo maak je het:

-Neem allereerst een koekenpan met dikke bodem erbij of een hapjespan en doe hierin wat olijfolie. Verhit deze en bak dan de stukken kalfsvlees mooi bruin aan. Strooi er wat peper en zout en 3 eetlepels Franse kruiden over en voeg wanneer het vlees bruin is de gesnipperde knoflook toe.Franse stoofpot met gebakken krieltjes

-Dan gaan we stapsgewijs de groente toevoegen. Eerst de uien, bak deze tot ze glazig zijn en voeg dan de courgettes toe. Als laatste de champignons en vervolgens bak je dit een minuut of vijf alFranse stoofpot met gebakken krieltjes omscheppend.

-In een maatbeker doe je 200 ml lauw water en hier voeg je de bloem aan toe , mix dit goed tot de bloem helemaal is opgelost in het water. Giet het in de pan erbij en voeg de crème fraiche toe. Roer het geheel goed door elkaar en zet de pan dan op een stoofpitje. Laat het zeker een uur stoven, maar twee uur mag ook.

-Voordat je wilt gaan opdienen neem je een andere koekenpan erbij en ook hier doe je wat olijfolie in. Bak de krieltjes met wat Franse kruiden lekker goudbruin.

Franse stoofpot met gebakken krieltjesFranse stoofpot met gebakken krieltjes

Schep ten slotte de aardappels op een grote schaal en schep hier bovenop de stoof. Garneer het met wat verse tijm uit de tuin : Heerlijk Happen!

 

De Franse kruiden die ik gebruikt heb , heb ik gekregen van Marenka van SpiceM. Zij vroeg mij om een recept te maken voor haar 1-jarig bestaan wat zij op 10-10-2018 viert. Marenka verkoopt zakjes met heerlijke kruiden. Klik hier om naar haar website te gaan en iets meer over haar te weten te komen.

 

 

Facebook Comments

Reacties

Reacties

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*