Franse stoofpot met gebakken krieltjes

Stoofpot. Je kunt mij erg blij maken met een gerecht wat heerlijk uren en uren heeft staan pruttelen. De hele keuken die ruikt naar lekkere kruiden.
Franse stoofpot met gebakken krieltjes

Franse stoofpot met gebakken krieltjes

Stoofpot. Je kunt mij erg blij maken met een gerecht wat heerlijk uren en uren heeft staan pruttelen. De hele keuken die ruikt naar lekkere kruiden. En dan de eerste hap om even te proeven en je weet dat het smullen wordt aan tafel. Dat gevoel, die emotie ik kan er geen genoeg van krijgen! In mijn vriezer lag nog een stuk kalfsschouder wat op moest. Zonde om dat soort stukken vlees te lang te laten liggen want dan smaakt het nergens meer naar. Kalfsvlees moet je hier in Nederland wel vaak op bestelling kopen bij je Keurslager. Het is namelijk niet het meest voorradige stuk vlees. Jullie kennen mijn voorliefde voor de Franse keuken, nou alles in dit recept ademt Frankrijk! De kruiden, het vlees,  de aardappeltjes, aan de slag met deze Franse stoofpot met gebakken krieltjes!

Voor deze stoof heb je nodig:

Franse stoofpot met gebakken krieltjes
  • 300 gram kalfsschouder in stukken
  • 2 courgettes in blokjes
  • 3 witte uien in stukken
  • 400 gram champignons in kwarten
  • persillade
  • 1 el bloem
  • 1 bakje creme fraiche 125 ml
  • 200ml water
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook gesnipperd
  • voorgekookte krieltjes

En zo maak je het:

-Neem allereerst een koekenpan met dikke bodem erbij of een hapjespan en doe hierin wat olijfolie. Verhit deze en bak dan de stukken kalfsvlees mooi bruin aan. Strooi er wat peper en zout en 3 eetlepels Franse kruiden over en voeg wanneer het vlees bruin is de gesnipperde knoflook toe.

Franse stoofpot met gebakken krieltjes

-Dan gaan we stapsgewijs de groente toevoegen. Eerst de uien, bak deze tot ze glazig zijn en voeg dan de courgettes toe. Als laatste de champignons en vervolgens bak je dit een minuut of vijf al omscheppend.

-In een maatbeker doe je 200 ml lauw water en hier voeg je de bloem aan toe , mix dit goed tot de bloem helemaal is opgelost in het water. Giet het in de pan erbij en voeg de crème fraiche toe. Roer het geheel goed door elkaar en zet de pan dan op een stoofpitje. Laat het zeker een uur stoven, maar twee uur mag ook.

Franse stoofpot met gebakken krieltjes

Franse stoofpot met gebakken krieltjes

Stoofpot. Je kunt mij erg blij maken met een gerecht wat heerlijk uren en uren heeft staan pruttelen. De hele keuken die ruikt naar lekkere kruiden.
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: stoof
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 25 minuten
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Benodigdheden:

koekenpan
maatbeker
stoofpan

Ingrediënten:

  • 300 gram kalfsschouder in stukken
  • 2 courgettes in blokjes
  • 3 witte uien in stukken
  • 400 gram champignons in kwarten
  • 1 potje persillade
  • 1 el bloem
  • 1 bakje creme fraiche 125 ml
  • 200 ml water
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook gesnipperd
  • voorgekookte krieltjes

En zo maak je het:

  • Dan gaan we stapsgewijs de groente toevoegen. Eerst de uien, bak deze tot ze glazig zijn en voeg dan de courgettes toe. Als laatste de champignons en vervolgens bak je dit een minuut of vijf al omscheppend.
  • In een maatbeker doe je 200 ml lauw water en hier voeg je de bloem aan toe , mix dit goed tot de bloem helemaal is opgelost in het water. Giet het in de pan erbij en voeg de crème fraiche toe. Roer het geheel goed door elkaar en zet de pan dan op een stoofpitje. Laat het zeker een uur stoven, maar twee uur mag ook.
  • Voordat je wilt gaan opdienen neem je een andere koekenpan erbij en ook hier doe je wat olijfolie in. Bak de krieltjes met wat persillade kruiden lekker goudbruin.
Wat vind je van dit recept?

-Voordat je wilt gaan opdienen neem je een andere koekenpan erbij en ook hier doe je wat olijfolie in. Bak de krieltjes met wat Franse kruiden lekker goudbruin.

Franse stoofpot met gebakken krieltjes

Franse stoofpot met gebakken krieltjes

Schep ten slotte de aardappels op een grote schaal en schep hier bovenop de stoof. Garneer het met wat verse tijm uit de tuin : Heerlijk Happen!

De persillade kruiden die ik gebruikt heb , kun je hier bestellen. of je maakt ze lekker zelf

Zelf een potje persillade maken
Naar recept gaan
Zelf een potje persillade maken

5 gedachten over “Franse stoofpot met gebakken krieltjes”

  1. Pingback: Runderstoof in pittige mosterdsaus - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Gegrilde paprika stoofpot met rijst - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Tafeltje dekje stoofpot met riblappen - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Klassieke Franse uiensoep met Gruyère kaas - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Zero waste paprika stoofpot - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept