Geschatte leestijd: 4 minuten
Als je houdt van smaakvolle en kleurrijke gerechten, dan is dit Libanees brood met pikante kip iets voor jou. Een waar fusion gerechtje is dit Libanees brood met pikante kip. Met kruiden en ingrediënten van over de hele wereld. Zo gebruik je onder andere komijn, paprikapoeder, koriander, yoghurt, limoen en mango. Totaal niet moeilijk om te maken maar wel met een instant “wow” effect. Libanees brood recept hete kip
De kleuren en de presentatie zo op een grote schaal maken het dat je gelijk wilt aanvallen. Het Libanees brood in dit gerecht heb ik niet zelf gemaakt maar gekocht in de supermarkt. Het is een dun en zacht platbrood dat je kunt vullen of dippen.
Overigens wordt de Libanese keuken beschouwd als de meest verfijnde van de Arabische wereld. De verschillende invloeden van de omliggende landen maken het tot een hele diverse keuken. Je vindt er gerechten met vlees, vis, groenten, fruit, noten en granen.
We beginnen met de kip, zoals al vaker gezegd als je deze een dag van tevoren klaarmaakt en marineert komt dat de smaak alleen maar ten goede. Snij de kip in kleine reepjes of blokjes en doe ze in een kom. Giet er een klein beetje olijf olie over. Breng op smaak met de za’atar, het paprikapoeder, de piri piri, en een beetje zout en peper en laat marineren.
Snij de paprika in stukken of in ringen ( ik had gekleurde puntpaprika’s).
Maak van de avocado’s een avocadodip. Haal de schil van de avocado’s en doe ze met een beetje limoensap, een schoongemaakte knoflookteen, peper, zout en wat peterselie in je keukenmachine en draai tot een lobbige massa. Als je te ver doordraait krijg je echt een mousse dus stop af en toe even en kijk hoe ver je bent.
Verwarm je oven voor op 200 graden
Als de oven warm is neem je een bakblik erbij en leg je hier de paprika op, druppel er wat olijfolie op en zet in de oven voor een minuutje of 15/ 20 tot de paprika zacht is.
Terwijl de paprika in de oven staat bakken we in een pan met wat olijfolie de stukken kip.
Libanees brood met pikante kip
Neem een grote serveerschaal erbij en schep hier de kip en de paprika op. Het brood hoeft maar 1 minuutje op 200 graden verwarmd te worden dus dat doe je echt als laatste nèt voor het serveren.
Serveer de acovadodip los in een kommetje erbij en knijp nog wat limoensap over het vlees uit. Garneer met de peterselie en dan : Heerlijk Happen!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Libanees brood met pikante kip
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 Libanees brood - bij de appie te verkrijgen
- 400 gram kip
- 3 kleuren paprika rood/oranje/geel
- 1 limoen
- 2 avocado’s
- verse platte peterselie
- 1 knoflookteen
- 2 el za’atar - kruidenmix
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl piri piri
- olijfolie
- zout
- peper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We beginnen met de kip, zoals al vaker gezegd als je deze een dag van tevoren klaarmaakt en marineert komt dat de smaak alleen maar ten goede. Snij de kip in kleine reepjes of blokjes en doe ze in een kom. Giet er een klein beetje olijf olie over. Breng op smaak met de za’atar, het paprikapoeder, de piri piri, en een beetje zout en peper en laat marineren.
- Snij de paprika in stukken of in ringen ( ik had gekleurde puntpaprika’s).
- Maak van de avocado’s een avocadodip. Haal de schil van de avocado’s en doe ze met een beetje limoensap, een schoongemaakte knoflookteen, peper, zout en wat peterselie in je keukenmachine en draai tot een lobbige massa. Als je te ver doordraait krijg je echt een mousse dus stop af en toe even en kijk hoe ver je bent.
- Verwarm je oven voor op 200 graden
- Als de oven warm is neem je een bakblik erbij en leg je hier de paprika op, druppel er wat olijfolie op en zet in de oven voor een minuutje of 15/ 20 tot de paprika zacht is.
- Terwijl de paprika in de oven staat bakken we in een pan met wat olijfolie de stukken kip.
- Neem een grote serveerschaal erbij en schep hier de kip en de paprika op. Het brood hoeft maar 1 minuutje op 200 graden verwarmd te worden dus dat doe je echt als laatste nèt voor het serveren.
- Serveer de acovadodip los in een kommetje erbij en knijp nog wat limoensap over het vlees uit. Garneer met de peterselie.
Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:
Knoflookbroodje met pikante kip en harissa saus
Gevulde paprika met kip en rijst
Broodje hummus met geroosterde tomaatjes
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
libanees brood recept hete kip
Echt een aanrader. Een super lekker broodje kip.
Echt heerlijk. Makkelijk te maken en het ziet er gezellig uit met al die kleuren.
Lekkere juicy broodjes!
Bizar lekker dit!
Waar komt de mango terug?
Mango? Ik zie even niet zo snel waar je de mango vandaan haalt…. maar je mag het zeker toevoegen als extraatje! Gr Francine
Wat was dit een super lekker broodje?
Super! Leuk om te horen! gr Francine
Een waar fusion gerechtje is dit Libanees brood met pikante kip. Met kruiden en ingrediënten van over de hele wereld. Zo gebruik je onder andere komijn, paprikapoeder, koriander, yoghurt, limoen en mango. Totaal niet moeilijk om te maken maar wel met een instant “wow” effect. Libanees brood recept hete kip
Hier gaat het over mango. Ik was nl ook op zoek naar een kip-mango recept en kwam ook bij jouw recept uit. Maar kon de mango niet meer terugvinden. Ik ga de mango wel toevoegen om uit te proberen. Ik ben erg benieuwd naar het resultaat. Boodschappen zijn in huis. Vanmiddag de keuken in!
Je hebt gelijk! Je kunt het er inderdaad bij serveren, heel kookplezier in de keuken vanmiddag. Laat maar weten hoe het je gesmaakt heeft! Gr Francine