Lima bonen in kruidige tomatensaus

Lima bonen in kruidige tomatensaus

Estimated reading time: 4 minuten

Deze lima bonen in kruidige tomatensaus met rundergehakt zijn een moderne, smaakvolle twist op een klassieker en een perfect voorbeeld van een ‘one-pot-wonder’ – ideaal voor een doordeweekse avond! Dit recept combineert zachte lima bonen, die bekend staan om hun boterige textuur, met een rijke tomatensaus, verse spinazie en romige buffelmozzarella. Het doet denken aan een bonen-bolognese en staat garant voor een bord vol comfort food dat snel op tafel staat en weinig afwas oplevert.

Heb jij dat ook? Eten wat je vroeger heel vaak hebt gegeten en nu eigenlijk nooit meer? Ik kan me nog goed herinneren dat ik vroeg regelmatig vissticks met witte bonen in tomatensaus at. Beetje gekke combinatie hè? Jarenlang heb ik het niet meer gegeten en ik bedacht ik maak er gewoon een nieuwe versie van. Eentje met wel wat meer smaak en toevoegingen. En daarmee doel ik op groenten en wat biologisch gehakt. lima bonen recept

witte bonen in tomatensaus geserveerd met buffelmozzarella.
Een heerlijke schaal vol.

Natuurlijk vergeten we ook niet gedroogde en verse kruiden èn wat buffelmozzarella. Daarmee zijn deze lima bonen in kruidige tomatensaus een soort bonen-bolognese. In ieder geval was het heel lekker en hoef je maar één hapjes pan te gebruiken. Dat schelt een hoop afwas en is het een ideale maaltijd voor een werkdag.

Makkelijk Recept: Lima Bonen in Kruidige Tomatensaus met Gehakt

Receptontwikkelaar, zo noem ik mezelf ook wel, want iets maken en zorgen dat het ook nog lekker is dat is het leukste wat er is. Natuurlijk ben ik geen sterrenchef, maar er zijn maar weinig mensen thuis die dat wel zijn. Recepten voor de massa eigenlijk dus, maar daar ben ik super trots op. Mensen herkennen zich in verhalen die bij de recepten horen, of aten vroeger ook dat soort gekke combinaties. Wie eet er nou witte bonen in tomatensaus met vissticks haha…

Lima bonen in kruidige tomatensaus

Deze lima bonen in kruidige tomatensaus kun je gemakkelijk ook van te voren bereiden. Je hoeft het alleen maar even zachtjes op te warmen. De Lima bonen zijn kwetsbaar dus niet als een malle roeren in de pan, maar gewoon voorzichtig mengen en dan verwarmen. Dat is alles, daarna: Heerlijk Happen!

Lima bonen in kruidige tomatensaus

Stap-voor-stap Bereiding van het recept

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Lima bonen in kruidige tomatensaus

Lima bonen in kruidige tomatensaus

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.8 van 30 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: bonen, persillade, tomatensaus, ui, witte bonen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

diepe hapjespan

Ingrediënten:

  • 800 gram lima bonen - (uit blik, ca. 2 blikken van 400g), uitgelekt en afgespoeld
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 witte ui
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 400 gram tomaten pulp - ( mutti )
  • 100 ml passata
  • 250 gram spinazie
  • 1 bol buffelmozzarella - (ca. 125g), uitgelekt en in stukjes gescheurd of gesneden

Kruiden en specerijen:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Snipper de ui en knoflooktenen.
  • Neem je hapjespan erbij en doe hierin een scheutje olijfolie. Bak de ui tot hij glazig is en voeg dan de knoflook toe. Schep de tomatenpuree erbij en bak deze even mee. Voeg het gehakt toe en rul het gehakt een aantal minuten.
  • Leg de spinazie erop en al roerend laat je deze slinken. Hak de verse basilicum blaadjes fijn en voeg deze erbij.
  • Breng het geheel op smaak met de persillade, paprikapoeder, peper, zout, en schenk dan de tomatenpulp en passata erbij. Roer het geheel goed door elkaar.
  • Doe de limabonen in een vergiet en spoel ze schoon, voeg toe aan de pan en schep ze voorzichtig in de saus. Verwarm de bonen mee, ze hoeven niet te koken. Laat dus even rustig pruttelen. Proef en voeg eventueel extra peper, zout of persillade toe naar smaak. De saus moet goed op smaak zijn voordat de bonen erbij gaan.”
  • Serveer met de buffelmozzarella, heerlijk happen!
Nutrition Facts
Lima bonen in kruidige tomatensaus
Amount per Serving
Calories
492
% Daily Value*
Fat
 
16
g
25
%
Saturated Fat
 
6
g
38
%
Trans Fat
 
1
g
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
7
g
Cholesterol
 
53
mg
18
%
Sodium
 
248
mg
11
%
Potassium
 
2034
mg
58
%
Carbohydrates
 
57
g
19
%
Fiber
 
18
g
75
%
Sugar
 
13
g
14
%
Protein
 
33
g
66
%
Vitamin A
 
6392
IU
128
%
Vitamin C
 
32
mg
39
%
Calcium
 
161
mg
16
%
Iron
 
10
mg
56
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Ik heb hier nog wat ideetjes voor recepten met tomatensaus voor je:

Chorizo gehaktbal met verse pasta is een heel fijn gerechtje!

Of wat dacht je van deze tijgergarnalen in tomatensaus?!

Maar ook deze kip in tomatensaus uit de römertopf is genieten.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Lima bonen in kruidige tomatensaus

3 gedachten over “Lima bonen in kruidige tomatensaus”

4.80 from 30 votes (27 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept