Geschatte leestijd: 3 minuten
Heb jij dat ook? Eten wat je vroeger heel vaak hebt gegeten en nu eigenlijk nooit meer? Ik kan me nog goed herinneren dat ik vroeg regelmatig vissticks met witte bonen in tomatensaus at. Beetje gekke combinatie hè? Jarenlang heb ik het niet meer gegeten en ik bedacht ik maak er gewoon een nieuwe versie van. Eentje met wel wat meer smaak en toevoegingen. En daarmee doel ik op groenten en wat biologisch gehakt. lima bonen recept
Natuurlijk vergeten we ook niet gedroogde en verse kruiden èn wat buffelmozzarella. Daarmee zijn deze lima bonen in kruidige tomatensaus een soort bonen-bolognese. In ieder geval was het heel lekker en hoef je maar één hapjes pan te gebruiken. Dat schelt een hoop afwas en is het een ideale maaltijd voor een werkdag.
Lima bonen in kruidige tomatensaus
Receptontwikkelaar, zo noem ik mezelf ook wel, want iets maken en zorgen dat het ook nog lekker is dat is het leukste wat er is. Natuurlijk ben ik geen sterrenchef, maar er zijn maar weinig mensen thuis die dat wel zijn. Recepten voor de massa eigenlijk dus, maar daar ben ik super trots op. Mensen herkennen zich in verhalen die bij de recepten horen, of aten vroeger ook dat soort gekke combinaties. Wie eet er nou witte bonen in tomatensaus met vissticks haha…
Deze lima bonen in kruidige tomatensaus kun je gemakkelijk ook van te voren bereiden. Je hoeft het alleen maar even zachtjes op te warmen. De Lima bonen zijn kwetsbaar dus niet als een malle roeren in de pan, maar gewoon voorzichtig mengen en dan verwarmen. Dat is alles, daarna: Heerlijk Happen!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Lima bonen in kruidige tomatensaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 800 gram lima bonen - ( 2 blikken )
- 300 gram rundergehakt
- 1 witte ui
- 1 blikje tomatenpuree
- 400 gram tomaten pulp - ( mutti )
- 100 ml passata
- 250 gram spinazie
- 1 bol buffelmozzarella
Kruiden en specerijen:
- 2 eetlepels Persillade (kruidenmix)
- 2 tenen knoflook
- peper
- zout
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 10 blaadjes verse basilicum
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snipper de ui en knoflooktenen.
- Neem je hapjespan erbij en doe hierin een scheutje olijfolie. Bak de ui tot hij glazig is en voeg dan de knoflook toe. Schep de tomatenpuree erbij en bak deze even mee. Voeg het gehakt toe en rul het gehakt een aantal minuten.
- Leg de spinazie erop en al roerend laat je deze slinken. Hak de verse basilicum blaadjes fijn en voeg deze erbij.
- Breng het geheel op smaak met de persillade, paprikapoeder, peper, zout, en schenk dan de tomatenpulp en passata erbij. Roer het geheel goed door elkaar.
- Doe de limabonen in een vergiet en spoel ze schoon, voeg toe aan de pan en schep ze voorzichtig in de saus. Verwarm de bonen mee, ze hoeven niet te koken. Laat dus even rustig pruttelen.
- Serveer met de buffelmozzarella, heerlijk happen!
Ik heb hier nog wat ideetjes voor recepten met tomatensaus voor je:
Chorizo gehaktbal met verse pasta is een heel fijn gerechtje!
Of wat dacht je van deze tijgergarnalen in tomatensaus?!
Maar ook deze kip in tomatensaus uit de römertopf is genieten.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
lima bonen recept
Heerlijk. Vandaag direct geprobeerd!
Verrassend lekker was deze