Geschatte leestijd: 3 minuten
Een goede salade kàn niet zonder een goede dressing! Voor mij dus bijnà heilig. En al die treurnis die je hier in de schappen in de supermarkt vind: laat maar staan en maak hem gewoon lekker zelf. Het kost je nog geen 5 minuten en het geeft zoveel smaak aan je salade. Zo ook deze loaded macaronisalade met kip. Waarom loaded? Omdat hij super goed gevuld is met veel verse groente en dus gemarineerd is in een heerlijke homemade dressing! Macaronisalade koud geserveerd ook heel lekker!
En zo maak je de Loaded macaronisalade met kip:
-Snij de beide paprika’s, de ui en de selderijstengels in fijne blokjes/ stukjes. Neem een grote kom erbij en doe hier alle groente in.
-Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren, niet helemaal hard gekookt maar ook niet te zacht dat het eigeel heel hard is.
-Neem een andere kom erbij en doe hier alle ingrediënten van de dressing in. Klop het geheel tot een mooie gladde dressing. Doe deze in de kom met de groente en mix het geheel goed door elkaar.
-Kook de macaroni beetgaar, ook hier niet té zacht laten worden dan wordt het geheel namelijk te snotterig.
Loaded macaronisalade met kip
-Voeg als laatste de eieren en de macaroni toe aan de kom en mix het geheel nogmaals tot er overal een lekkere laag dressing zit. Laat hem desnoods nog een nachtje in de koelkast staan om zo alle smaken goed in te laten trekken. Serveer met een lekker stuk stokbrood.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Loaded macaronisalade met kip
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 250 gram macaroni
- 150 gram gerookte kip
- ½ groene paprika - in kleine blokjes gesneden
- ½ rode paprika - in kleine blokjes gesneden
- 150 gram wortelreepjes
- 4 selderijstengels - in dunne ringetjes gesneden
- 3 gekookte eieren - in blokjes gesneden
- 1 rode ui - gesnipperd
- verse gehakte peterselie
- selderijzout
- peper
Voor de dressing:
- 3 el mayonaise
- 3 el yoghurt
- 1 tl grove mosterd
- 1 el olijfolie
- ½ tl zout
- 1 tl Persillade (kruidenmix)
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snij de beide paprika’s, de ui en de selderijstengels in fijne blokjes/ stukjes. Neem een grote kom erbij en doe hier alle groente in.
- Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren, niet helemaal hard gekookt maar ook niet te zacht dat het eigeel heel hard is.
- Neem een andere kom erbij en doe hier alle ingrediënten van de dressing in. Klop het geheel tot een mooie gladde dressing. Doe deze in de kom met de groente en mix het geheel goed door elkaar.
- Kook de macaroni beetgaar, ook hier niet té zacht laten worden dan wordt het geheel namelijk te snotterig.
- Voeg als laatste de eieren en de macaroni toe aan de kom en mix het geheel nogmaals tot er overal een lekkere laag dressing zit. Laat hem desnoods nog een nachtje in de koelkast staan om zo alle smaken goed in te laten trekken. Serveer met een lekker stuk stokbrood
- Heerlijk Happen!
Wil je meer recepten uitproberen zoals de loaded macaronisalade met kip? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
macaronisalade koud
Als je de eieren kookt: zodra het water aan de kook is vlam onder de pan uitzetten, 6 minuten laten staan, afgieten en koud afspoelen. Altijd goed.
Dat is een hele goede tip
Dit is weer een keer echt iets anders