Geschatte leestijd: 3 minuten
Hoewel deze low carb taco ovenschotel dus weinig carbs bevat is het ècht geen light meal hoor! Zure room, flinke hoeveelheid cheddar kaas, gehakt, tacosaus… Achteraf vraag ik me af waarom ik toch niet gewoon tortilla chips bij heb geserveerd. Maar goed misschien toch beter het niet gedaan te hebben. Wel is dit een vreselijk lekker Tex-Mex gerecht wat vrij makkelijk te maken is. Een ideaal gerecht voor in het weekend, lekker op zaterdagavond genieten van deze guilty-pleasure. Stiekem heb ik er wel extra veel groente aan toegevoegd, dat lees je in de receptkaart hieronder. recept taco ovenschotel gehakt
Low carb taco ovenschotel
Tex-Mex is de omschrijving voor de Texaans-Mexicaanse keuken. Mexico grenst aan de staat Texas in de Verenigde Staten. En wat in meer landen gebeurt: dan krijg je in het grensgebied vaak gerechten die het beste van beide werelden bevat. Over het algemeen is het een vrij pikante keuken, en zijn ze niet te bang om lekker te strooien met flink wat kruiden. Zeker de verschillende soorten pepers zoals de jalpēno pepers. Zelf doe ik het iets minder goed op dat enorm spicy voedsel.
In mijn kookstijl ben ik ruimhartig met diverse specerijen, maar hanteer ik een terughoudend beleid als het aankomt op het gebruik van pepers. Koriander is eveneens een ingrediënt dat mijn keuken niet haalt; de zeepsmaak staat me tegen. Ik kies steevast voor peterselie als een smakelijk alternatief. Het is net zo verrukkelijk en komt zonder die vreemde bijtint. Met dit in het achterhoofd blijkt dat je met een beetje creativiteit en aanpassing vrijwel elke culinaire traditie kunt ombuigen naar je eigen smaakpallet en zo iets heerlijks kunt bereiden. Koken is uiteindelijk personaliseren en genieten.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Low carb taco ovenschotel
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 500 gr gehakt
- 300 gr bloemkoolrijst
- 1 blik mais
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 witte uien - gesnipperd
- 300 gr cheddar kaas - geraspt
- 1 rode paprika
Voor de topping:
- zure room
- tacosaus
- komkommer
- tomaat
- verse gehakte peterselie
- avocado
Kruiden en specerijen
- 1 zakje Tex-Mex kruiden - (bijv voor tortilla's)
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Pel de uien en snipper ze fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken.
- Neem een grote koekenpan erbij en doe hierin wat olie. Hou je net als ik van knoflook, voeg dan nog 3 extra fijngehakte knoflook tenen toe. Doe deze dan samen met de ui in de koekenpan en bak ze glazig. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze mee.
- Neem het gehakt erbij en doe deze in de koekenpan erbij, rul het gehakt. Nu kan ook de paprika, mais en de bloemkoolrijst erbij. Schud het zakje kruiden erbij en meng het goed door het gehakt-groentemengsel.
- Neem de ovenschaaltjes erbij en schep een laag in de schaaltjes. Dek af met en flinke laag cheddar kaas en zet het in de oven. ( Voorverwarmen op 200 graden)
- Wanneer de kaas lekker gesmolten is haal je de schaaltjes uit de oven. Smeer er een laag tacosaus op en een laag zure room en dek af met de verse toppings. Deze kun je hakken en snijden terwijl de schalen in de oven staan.
- Strooi als laatste nog wat kaas en verse peterselie erop en serveer.
- Heerlijk Happen!
Zin in nog meer Tex-Mex gerechten zoals Low carb taco ovenschotel? Dat kan ik heb er nog wel een paar voor je:
Genieten van deze quesedilla met Mexicaans gehakt.
Maar ook deze 10-lagen-taco-salade is een topper.
En deze tortilla bowl met guacamole… zo lekker!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
recept taco ovenschotel gehakt
Gezond en lekker!