Geschatte leestijd: 3 minuten
Mei de maand van de mijlpalen: meilpaal. Als je mij wat beter kent, weet je dat ik een fan ben van woordgrapjes. Nu vond ik deze meilpaal natuurlijk weer goed gevonden. Zo kan ik ook enorm lachen, met een borrel op, om het boekje Alfabetbeter. Maar goed, nu weer naar de mijlpalen in mei. Voor mij stond de maand mei vol met mijlpalen: de horeca ging eindelijk weer open, mijn eerste e-book ging live en ging voor het eerst sinds hele lange tijd ging ik eindelijk weer op vakantie. Maar voordat ik vertrok bakte ik nog een hele fijne luchtige abrikozen amandel cake. Dit amandelcake recept is zoals jullie van mij gewend zijn heel makkelijk te maken, bijvoorbeeld samen met je kids.
De laatste mijlpaal was dat ik eindelijk weer op vakantie ben. Ik schrijf deze blog namelijk vanuit Ibiza. Ik was hier al zo’n drie jaar niet geweest. Toen het bekend werd dat het eiland weer op code geel werd gezet, heb ik snel een vlucht en een onderkomen geboekt.
Luchtige abrikozen amandel cake
Wat is het heerlijk om weer in andere omgeving te zijn. Ze zijn hier al wat verder met versoepelingen dan in Nederland, dus je stapt hier gewoon ergens binnen en gaat heerlijk zitten genieten. Het voelt bijna niet ècht aan. Er zijn prachtige baaien en vooral héél veel lekker eten.
Gezond eten is hier geen enkel probleem. Dus ik kan mijn hart hier ophalen. Net voordat ik vertrok, bakte ik nog een lekkere luchtige amandel abrikozen cake. Check snel hieronder het recept. Vanaf Ibiza zeg ik tot de volgende!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Luchtige abrikozen amandel cake
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 150 gram amandelmeel
- 100 gram havermeel
- 250 gram Griekse yoghurt
- 3 eieren
- 1 tl vanille extract
- 2 tl bakpoeder
- 6 abrikozen
- 2 el amandelschaafsel
- 2 el abrikozenjam - optioneel
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Splits de eieren en klop in een vetvrije kom de eiwitten met het vanille extract stijf.
- Meng in een ander kom de yoghurt met het eigeel en eventueel de abrikozenjam. Voeg het amandelmeel, havermeel en bakpoeder toe en meng het tot een stevig mengsel.
- Snijd en ontpit ondertussen de zes abrikozen in stukjes en snijd in helften.
- Als de eiwitten stijf geklopt zijn zijn, meng dan voorzichtig het beslag door de eiwitten. Doe dit zo voorzichtig mogelijk, zodat het mengsel geen lucht verliest.
- Schep het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en leg de abrikozen-helften boven het beslag. Top af met amandelschaafsel en schuif de cake voor 35-40 minuten de oven in.
- Heerlijk Happen!
Deze blog ” Luchtige abrikozen amandel cake ” is een bijdrage van onze gast foodie Lobke van de Kickstart Kitchen. Meer van haar recepten proberen? Bekijk dan eens onderstaande blogs.
Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:
Zomerse salade met Frans fruit
Kickstart salade met bloemkoolrijst
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Luchtige abrikozen amandel cake
Lekker ziet dit er uit. Snel maar eens proberen.
Heerlijke cake is dit