Geschatte leestijd: 4 minuten
Pasta, wie is er niet gek op? Veelal zijn de lekkerste pasta’s degene die het makkelijkste te maken zijn. Met maar een paar ingrediënten zodat de smaken lekker puur blijven. En een groot voordeel hiervan is dat het ook zo op tafel staat! Natuurlijk zijn er talloze soorten pasta te vinden en vind ik het leuk om eens aan de slag te gaan met een andere pastasoort dan spaghetti. Dit keer dus mafaldine pasta recepten met portobellosaus.
Pasta is een veelzijdig gerecht dat je op verschillende manieren kunt bereiden en eten. De ribbeltjes bij deze pasta zorgen ervoor dat de saus er lekker tussen blijft hangen. Zo krijg je meer smaak bij elke hap. En het eet ook heel anders dan met de vork rondjes te draaien op je lepel. Dat is een typische manier om spaghetti of tagliatelle te eten. Of snijd jij je pasta en eet je met mes en vork? Dat kan natuurlijk ook, maar sommige mensen vinden dat niet zo netjes of authentiek. Hoe je je pasta ook eet, het belangrijkste is dat je ervan geniet!
Mafaldine pasta met portobellosaus
Mafal-watte? De naam van deze pasta is niet zo bekend als de gewone spaghetti. We kennen hem ook wel onder de naam reginette , Mafalda of mafalde. Het ziet er dus uit als lange geribbelde linten, ze zijn ongeveer een centimeter breed. Maar het bereiden gaat gewoon precies op dezelfde manier als gewone pasta. Water en zout en dan een minuut of 8 tot 10 koken.
De pasta heeft zijn naam te danken aan Prinses Mafalda. Geboren in Rome 1902. Ze trouwde met Prins Philipp van Hesse, een Duitse prins. Helaas ook lid van de Nazi partij. Tijdens de tweede wereldoorlog kreeg Hitler echter het idee dat ze tegen de partij was en liet haar arresteren.
Uiteindelijk is ze haar leven verloren in Buchenwald concentratiekamp op 41 jarige leeftijd. Later heeft de Italiaanse regering haar een eigen postzegel gegeven en heeft de mafaldine zijn naam gekregen.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Mafaldine pasta met portobellosaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd de portobello's in plakken. Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de portobello-plakjes mooi bruin. Bestrooi met wat zout en peper.
- Kook ondertussen de mafaldine pasta in een pan met ruim kokend water en zout. Ongeveer 8 tot 9 minuutjes.
- Schep de gebakken portobello's uit de pan ,schenk er nog wat olijfolie in en de 75 ml witte wijn. Breng aan de kook en voeg de mascarpone en kookroom en gehakte knoflook toe. Roer de saus goed, dan mag de Parmezaanse kaas erbij en schep de pasta en portobello's erbij.
- Schep alles goed om zodat de saus lekker over de hele pasta zit.
- Pak de borden erbij en schep op, maak af met de basilicum en cressen en bestrooi met wat geraspte Parmezaanse kaas.
- Heerlijk Happen!
Pasta, pasta, pasta zoals Mafaldine pasta met portobellosaus, wie is er niet gek op? Veelal makkelijk en snel op tafel probeer deze maar eens:
- Deze one-pot pasta Primavera, een klassieker en heerlijk.
- Of deze gevulde jumbo pasta schelpen.
- Maar ook deze simpele cacio é Pepe wil je proeven!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Mafaldine pasta met portobellosaus recepten
lekker hoor. Ik ben dol op pasta
Een heerlijke pasta om eens te proberen.
Fantastich!