Estimated reading time: 4 minuten
Pasta, wie is er niet gek op? Veelal zijn de lekkerste pasta’s degene die het makkelijkste te maken zijn, en dit Mafaldine pasta recept combineert de unieke lintpasta met een romige portobellosaus met mascarpone en Parmezaan, een makkelijk Italiaans hoofdgerecht dat snel op tafel staat, met maar een paar ingrediënten zodat de smaken lekker puur blijven. En een groot voordeel hiervan is dat het ook zo op tafel staat! Natuurlijk zijn er talloze soorten pasta te vinden en vind ik het leuk om eens aan de slag te gaan met een andere pastasoort dan spaghetti. Dit keer dus mafaldine pasta recepten met portobellosaus.

Pasta is een veelzijdig gerecht dat je op verschillende manieren kunt bereiden en eten. De ribbeltjes bij deze pasta zorgen ervoor dat de saus er lekker tussen blijft hangen. Zo krijg je meer smaak bij elke hap. En het eet ook heel anders dan met de vork rondjes te draaien op je lepel. Dat is een typische manier om spaghetti of tagliatelle te eten.

Of snijd jij je pasta en eet je met mes en vork? Dat kan natuurlijk ook, maar sommige mensen vinden dat niet zo netjes of authentiek. Hoe je je pasta ook eet, het belangrijkste is dat je ervan geniet!

Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Mafaldine pasta met portobellosaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 300 gr mafaldine pasta - (gewone spaghetti mag ook )
- 4 portobello's
- 200 ml kookroom
- 3 el mascarpone
- 200 gr Parmezaanse kaas - ook voor de garnering
- 75 ml witte wijn
- 3 tenen knoflook gehakt
- 2 el olijfolie
- verse basilicum - handjevol basilicum
- 1 bakje cressen voor garnering
- peper - naar smaak
- zout - naar smaak
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd de portobello's in plakken. Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de portobello-plakjes mooi bruin. Bestrooi met wat zout en peper.
- Kook ondertussen de mafaldine pasta in een pan met ruim kokend water en zout. Ongeveer 8 tot 10 minuutjes.
- Haal de gebakken portobello’s uit de pan en zet even apart. Doe eventueel nog wat olijfolie in dezelfde pan en voeg de witte wijn toe. Breng kort aan de kook
- Voeg de mascarpone, kookroom en gehakte knoflook toe. Roer goed door tot een gladde saus.
- Zet het vuur laag, voeg de Parmezaanse kaas toe en roer tot deze gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de gekookte pasta en de gebakken portobello’s door de saus.
- Pak de borden erbij en schep op, maak af met de basilicum en cressen en bestrooi met wat geraspte Parmezaanse kaas.
Wat is Mafaldine pasta?
Mafal-watte? De naam van deze pasta is niet zo bekend als de gewone spaghetti. We kennen hem ook wel onder de naam reginette , Mafalda of mafalde. Het ziet er dus uit als lange geribbelde linten, ze zijn ongeveer een centimeter breed. Maar het bereiden gaat gewoon precies op dezelfde manier als gewone pasta. Water en zout en dan een minuut of 8 tot 10 koken.
De pasta heeft zijn naam te danken aan Prinses Mafalda. Geboren in Rome 1902. Ze trouwde met Prins Philipp van Hesse, een Duitse prins. Helaas ook lid van de Nazi partij. Tijdens de tweede wereldoorlog kreeg Hitler echter het idee dat ze tegen de partij was en liet haar arresteren.
Pasta, pasta, pasta zoals Mafaldine pasta met portobellosaus, wie is er niet gek op? Veelal makkelijk en snel op tafel probeer deze maar eens:
- Deze one-pot pasta Primavera, een klassieker en heerlijk.
- Of deze gevulde jumbo pasta schelpen.
- Maar ook deze simpele cacio é Pepe wil je proeven!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
lekker hoor. Ik ben dol op pasta
Een heerlijke pasta om eens te proberen.
Fantastich!