Vleestomaat gevuld met tonijnsalade

Vleestomaat gevuld met tonijnsalade

Serveer eens deze mooie tomaat gevuld met een heerlijke tonijnsalade.
Vleestomaat gevuld met tonijnsalade

Uiteindelijk wordt het natuurlijk steeds ingewikkelder om hier thuis verrassende gerechtjes op tafel te zetten. Mijn man is behoorlijk verwend geraakt, en toch krijgt hij heel vaak op zijn werk de vraag: ” eet jij dat ècht allemaal wat ik online zie verschijnen?”. Het antwoord is altijd met een glimlach “ja” dat eet ik écht! Hoe pak je dat dan aan met een eigenlijk super makkelijke tonijnsalade en nog wat vleestomaten die verwerkt moesten worden? Juist je snijdt er een mooi kommetje van en kleedt het bord leuk aan met wat eetbare bloemetjes! En zo staat er iets super leuks op tafel en gegarandeerd een blij gezicht. Aan de slag met deze vleestomaat gevuld met tonijnsalade.

Vleestomaat gevuld met tonijnsalade
Als een soort bloem die open gaat.
Vleestomaat gevuld met tonijnsalade

Vleestomaat gevuld met tonijnsalade

Serveer eens deze mooie tomaat gevuld met een heerlijke tonijnsalade.
5 van 6 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: augurk, geroosterde paprika, tonijn, vleestomaat
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 blikje tonijn
  • 2 rijpe vleestomaten
  • ½ rode paprika
  • 1 sjalot
  • ½ rood pepertje
  • 10 groene olijven
  • 1 el kappertjes
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl Dijon mosterd
  • peper / zout
  • verse kruiden

En zo maak je het:

  • Laat het blikje tonijn uitlekken in een vergiet.
  • Was de tomaten en leg hem met het gedeelte waar het kroontje zit op de snijplank. Snijd hem voorzichtig in. Schep met een lepeltje de pitjes eruit, en een beetje van het vruchtvlees. Laat even uitlekken op een stukje keukenpapier. Niet te hard duwen tegen de partjes anders laten ze los.
  • Snijd en hak de rest van de ingrediënten fijn en doe deze in een kom. Voeg hier de mayonaise, en mosterd aan toe en mix. Breng op smaak met peper en zout en hak wat verse kruiden zoals tijm of basilicum erdoor.
  • Leg de tomaten op een bordje met bijvoorbeeld wat sla en vul de tomaat met de tonijnsalade.
  • Heerlijk Happen!
Wat vind je van dit recept?
Vleestomaat gevuld met tonijnsalade
Serveer op een mooi servies, dan ziet het er nog luxer uit!

Vleestomaat gevuld met tonijnsalade

Vleestomaten hebben een stevige structuur, vaak hebben ze ook wat minder zaadjes dan de gewone tomaten. Hij smaakt lekker zoet en doordat ze vrij stevig zijn kun je ze makkelijk vullen en blijven ze dan ook heel in de oven. In dit recept houdt de tomaat dus mooi zijn vorm om zo een bakje te vormen. Wist je trouwens dat de tomaat op de tweede plek staat van de meest gegeten groente in Nederland. Doordat we veel kas-teelt hebben kun je ook gemakkelijk het hele jaar rond deze tomaten kopen en eten. Natuurlijk kun je er zelf ook mee aan de slag. Tomaten groeien ook heel makkelijk op een pot in je tuin of je balkon. Je hoeft ze alleen maar op te binden en de zon en een beetje water doen de rest.

Naast tomaat zoals in Vleestomaat gevuld met tonijnsalade, kun je nog veel meer groenten vullen met een lekkere inhoud, probeer maar eens één van deze:

Vleestomaat gevuld met tonijnsalade
Het viooltje kun je eten.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

5 gedachten over “Vleestomaat gevuld met tonijnsalade”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept