Geschatte leestijd: 3 minuten
Een gezonde leefstijl betekent ook gezonde vetten binnenkrijgen. Daar is de makreel een uitstekend voorbeeld voor. Een lekker gerookt vet visje, super zacht vlees èn vrij gemakkelijk verkrijgbaar. Voor de lunch maakte ik dit recept fijne makreelsalade met roerbak bloemkool. Zo krijgen we naast gezonde vetten ook nog wat vezels en vitamines binnen. Natuurlijk kun je de tomaatjes er gewoon bij leggen of door het midden snijden. Ik vind het altijd leuk om er van die kleine roosjes van te maken. Super makkelijk en het ziet er gelijk heel feestelijk uit op je bord.
Makreel is een sappige, vette vis rijk aan omega-3 en vitamine B12, bevorderlijk voor het hart en hersenen. Deze zilver-blauwachtige vis, variërend van 30 tot 50 cm, voedt zich met plankton. Beschikbaar als filets, is deze vis veelzijdig en heerlijk gerookt in salades of als hoofdgerecht.
Makreelsalade met roerbak bloemkool
Een lekker gerookt makreeltje vers bij de visboer! Heerlijk toch, en dit visje zit vol met vitamine B 12, beter voor je dan van die vitaminepillen slikken! Deze vissen zwemmen dicht bij de wateroppervlakte en voeden zichzelf met plankton. Overigens is het een vraatzuchtig beestje zo eet hij ook garnalen en kreeftjes. Hij zwemt rond met de bek open en zeeft zo het eten uit het water. Het velletje van de vis heeft bij de visboer een goudgele gloed. Dat heeft hij in het water niet.
Daar is hij zilver-blauwachtig. Heel groot wordt hij niet, ongeveer 30 tot 50 cm. Zelf ben ik als de dood voor graatjes, dus ik koop altijd filets! Ooit zag ik iemand stikken op een graat, gelukkig overleefde deze persoon het! Iets goedkoper is vaak als je gewoon de hele vis koopt, en hem zelf thuis schoonmaakt. Maar dat zul je mij dus niet zien doen haha.
Makreelsalade met roerbak bloemkool
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 2 makreel filets
- 200 gr bloemkoolroosjes
- 4 tomaten
- ½ komkommer
- 1 zakje veldsla
Kruiden en specerijen
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Breng een pan water aan de kook met wat zout erin. Blancheer de bloemkoolroosjes een minuut of 3. Laat daarna uitlekken in een vergiet.
- Verhit een koekenpan en doe er een beetje olijfolie in. Bestrooi de roosjes met de persillade en bak ze een minuutje of 10 in de pan.
- Schil de komkommer met een kaasrasp in dunne plakken.
- Snijd met een mes om en om de tomaatjes schuin in. ( als kartelrandjes) als je helemaal rond bent trek je de helften voorzichtig van elkaar.
- Neem een schaal erbij en doe hier eerst de sla op. Druppel er wat olijfolie over. Maak daarna de salade af met de rest van de ingrediënten.
- Heerlijk Happen!
Andere recepten met een visje zoals Makreelsalade met roerbak bloemkool? Dat kan hoor, ik heb een aantal lekkere opties voor je:
Deze heerlijke kabeljauw met Franse frietjes.
Of deze gezonde poké bowl met rijst en zalm.
Maar ook dit fijne voorgerechtje met coquille en paling.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
makreelsalade recept
Ik ben do op makreel