mascarpone slagroom aardbeienschelp

Mascarpone slagroom aardbeienschelp

Estimated reading time: 4 minuten

Als er iets is waar ik van gruwel dan is het wel banketbakkersroom. De textuur, het mondgevoel, nee ik kan het niet waarderen en dat al zolang ik me kan heugen. Een aardbeienschelp gebak bij de bakker laat ik dus standaard links liggen. Deze worden daar namelijk altijd mee gevuld, en om het nog erger te maken ze smeren een soort gelatine-achtig laagje op de aardbeien om ze te laten glimmen. Ook dat maakt het er niet beter op voor mij…. Tijd voor een aardbeienschelp recept die deze onderdelen niet bevat! Oh en is het daardoor minder lekker? Nee, sterker nog ik vind mijn versie echt heel veel lekkerder dan de bakkerij versie! Goed ode aan dit aardbeien taartje met deze mascarpone slagroom aardbeienschelp.

aardbeienschelp recept
Die crispy schelp, ik ga er zo goed op!

Mascarpone komt oorspronkelijk uit Italië en je kunt het voor allerlei gerechten gebruiken. Je maakt het door room te mengen met citroensap, waardoor het een zachte, romige smaak en textuur krijgt. Mascarpone is een populair ingrediënt in veel zoete gerechten, zoals het beroemde tiramisu, of je kunt het als basis gebruiken voor sauzen en glazuren die je over cakes of gebak giet. Je kunt het ook als een alternatief voor boter of room gebruiken in sommige recepten, om ze rijker en smeuïger te maken. Je vindt mascarpone in winkels die gespecialiseerd zijn in kaas of in de kaasafdeling van de meeste supermarkten.

aardbeienschelp gebak

Mascarpone slagroom aardbeienschelp

Je maakt dit aardbeienschelp recept heel gemakkelijk! Tussen het bakken, afkoelen, chocolade smelten en weer laten opstijven heb je alleen wat tijd nodig. Het is dus ideaal om in het weekend te doen. Ik ben dol op aardbeien, dus ik heb dit aardbeientaartje zo opgegeten. De gebakjes zijn lekker handzaam, want ik gebruik uitsteekringen van ongeveer 10 cm in doorsnede.

mascarpone slagroom aardbeienschelp

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

mascarpone slagroom aardbeienschelp

mascarpone slagroom aardbeienschelp

Een gebakje wat ik bij de bakker laat staan, maar deze zelfgemaakte in no-time verorber!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 31 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: gebak
Keuken: European
Trefwoord: aardbeien, bladerdeeg, mascarpone, slagroom
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 6 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 6 plakken bladerdeeg
  • 1 doos verse aardbeien
  • 500 ml slagroom
  • 250 ml mascarpone
  • 75 gram roze chocolade druppels
  • 3 el kristalsuiker - +2 extra voor de slagroom
  • 2 el roomboter - om vorm mee in te vetten
  • 2 el bloem - om vorm mee te "bebloemen"
  • 1 zakje klopfix

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Ontdooi je velletjes bladerdeeg en steek met de uitsteekring rondjes uit het deeg.
  • Beboter de onderkant van je muffinblik. ( Je legt heb bakblik dus ondersteboven, we bakken aan de buitenkant van het blik! ) Wrijf de kommetjes aan de buitenkant rondom goed in met roomboter, daarna "bebloem" je de kommetjes en klop je het blik even uit boven je spoelbak.
  • Wrijf de bladerdeeg rondjes in met een klein beetje water en strooi ruim kristalsuiker erop. Leg deze rondjes op de ingevette bolletjes van je muffinblik en duw de randjes goed vast zodat er een soort hoedje ontstaat. Bak de schelpen mooi goudbruin in een 20 tot 22 minuutjes.
  • Haal de schelpen nu van het blik af en laat ze afkoelen op een rekje.
  • Klop de slagroom met de mascarpone met 1 zakje klopfix en twee eetlepels kristalsuiker tot een dikke slagroom en doe deze in een spuitzak met een kartelmondje. Leg in de koelkast tot gebruik.
  • Verwarm een pan met water en zet er een kom in, smelt de chocolade druppels au bain Marie in deze kom. Besmeer gelijk de binnenkant van de schelpen met de gesmolten chocolade en laat ze dan weer op het rekje staan tot de chocolade is uitgehard.
  • Vul dan de schelpen met wat slagroommix en leg hier wat stukjes aardbei op, spuit er een mooi toef slagroom op en smullen maar!
  • Heerlijk Happen!
De schelpen kun je zonder slagroom een aantal dagen goedhouden in een afgesloten Tupperware doosje in de koelkast.
Als je ze eenmaal met slagroom hebt ingespoten kun je ze nog een dag bewaren in de koelkast. 
Van de randjes bladerdeeg die je overhoudt van het uitsteken kun je één bal maken. Deze rol je daarna uit en snijd je er lange repen van die je kunt vlechten. Strooi er kaas op en bak ze af tot heerlijk knapperige kaasstengels. 
De overgebleven slagroom kun je gebruiken voor bijvoorbeeld slagroomsoezen. 
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Heerlijke gebakjes als deze, we zijn er dol op! Bekijk deze ook eens want die zijn nèt zo lekker:

Maak eens deze echte Italiaanse cannoli koekjes gevuld met ricotta.

Koekje bij de koffie? Deze chocola chip macadamia cookies zijn om op te vreten.

En wacht dacht je van deze zoete croissant-kersen rolletjes?

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Mascarpone slagroom aardbeienschelp aardbeien slagroom

Start » Koek en taart » Mascarpone slagroom aardbeienschelp

Eén gedachte over “Mascarpone slagroom aardbeienschelp”

4.94 from 31 votes (30 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept