Mediterraanse pompoen lunch bowl

Mediterraanse pompoen lunch bowl

Estimated reading time: 3 minuten

Laatst ging ik ergens lunchen in Den Bosch en bestelde deze bowl. Hoewel niet onaardig miste ik vooral smaak… Het roerei had geen smaak, de hummus was “bland” van smaak, de pompoen was prima gaar maar ook daar zat niet heel veel smaak aan. Al met al voor een kommetje waar je dan 12euro voor moet betalen miste ik vooral smaak! En dat is zo gemakkelijk toe te voegen. Kruidenmixen, zout, peper, deze specerijen kunnen voor een smaakexplosie in een kommetje zorgen. En bij het woord “Mediterraans” denk ik dan toch vooral aan smaak. Deze Mediterraanse pompoen lunch bowl is er ook eentje die je als “mealprep”kunt gebruiken, want het neemt ook lekker mee naar je werk.

Mediterraanse pompoen lunch bowl

Mediterraanse pompoen lunch bowl

Zo gebruikte ik de kruidenmixen za ‘atar uit het Midden-Oosten , baharat een Arabische mix, maar ook gepofte knoflook en natuurijk peper en zout. Al deze smaken mixen perfect en geven deze bowl een echte smaakexplosie. Vele malen meer dan de bowl die ik geserveerd kreeg. Natuurlijk snap ik de lunchroom dat ze wellicht niet té uitgesproken smaken willen serveren. Het gaf mij in ieder geval inspiratie om er lekker zelf thuis mee aan de slag te gaan.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Mediterraanse pompoen lunch bowl

Mediterraanse pompoen lunch bowl

Heerlijke bowl gevuld met allerlei lekkers!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Nog geen reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: cherrytomaatjes, ei, pompoen, spinazie
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 200 gram pompoen
  • 150 gram baby spinazie
  • 4 eieren
  • 100 gram hummus
  • 2 bolletjes spelt brood
  • 10 cherrytomaatjes
  • 4 el tofu dip - (zie notities voor recept)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el za 'atar kruidenmix
  • peper
  • zout
  • 1 tl baharat kruidenmix

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Snijd de pompoen in plakjes en druppel er olijfolie over en de baharat. Zet in de oven op 200 graden en bak voor 35/40 minuutjes tot ze gaar zijn.
  • Bak in een koekenpan van de 4 eieren een mooi roerei.
  • Pak 2 kommen erbij en verder hier de spinazie en de rest van de ingrediënten in.
  • Bestrooi met de za 'atar en peper en zout naar smaak.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Pompoen, ik vind het heerlijk! Natuurlijk heb ik veel meer recepten met deze fijne groente. Tegenwoordig het jaar rond te verkrijgen en dus kun je er volop mee aan de slag. Bekijk onderstaande recepten maar eens:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Lunchgerechten » Mediterraanse pompoen lunch bowl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept