Geschatte leestijd: 3 minuten
Risotto is toch wel comfort food te noemen. Een risotto gerecht maken is op zich niet moeilijk. Je moet er alleen bij blijven en lekker blijven roeren. Zo lekker aandachtig koken en roeren daar wordt je best een beetje zen van hoor. De inspiratie komt bij Nienke van Foxilicious vandaan. Ik maakte dit gerecht weer als onderdeel van de foodblog-swap van Mandy. De basis is hetzelfde gebleven ik heb alleen andere bouillon gebruikt. Maar ook voegde ik er nog lekkere kastanjechampignons aan toe. Pompoen risotto recept
Zo is het echt een herfstige pompoen risotto met salieboter geworden. Super leuk om wat inspiratie te halen bij een collega blogger. Nienke eet volledig vegetarisch, dus als je nog meer vega-inspiratie zoekt zit je ook bij haar aan het goede adres. Deze heerlijke pan vol geurige risotto staat in een kleine drie kwartier op tafel. En dan smullen maar!
Pompoen risotto met salieboter
Er wordt wel eens geroepen dat een risotto gerecht maken moeilijk is. Het juiste recept is dat je erbij moet blijven, en moet blijven roeren. Als je wegloopt en je bouillon is ineens opgenomen plakt de rijst aan de bodem. Gewoon lekker erbij blijven en met een houten pollepel roeren.
Dit risotto recept is een fijne aanvulling op degene die ik al op de site had staan. In principe is een risotto recept een heel mooi basis gerecht wat je op vele manieren kunt aanvullen met verschillende groenten. Verschillende soorten kaas, en vergeet vooral je kruiden niet.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Pompoen risotto met salieboter
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 600 gram pompoenblokjes
- 10 kastanjechampignons - in kwarten
- 1 tl kaneelpoeder
- olijfolie
Voor de salieboter:
- 4 blaadjes salie
- 75 gram gezouten roomboter
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verhit je oven op 200 graden. Doe de blokjes pompoen op een bakblik bekleed met bakpapier. Strooi de kaneel erover en druppel wat olijfolie op de pompoen. Hussel even zodat er een laagje olijfolie over de pompoen zit. Bak de pompoen zacht in een minuut of 20.
- Borstel de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Bak ze met wat olie tot ze zacht zijn. Zet apart tot gebruik.
- Zet een pan met de anderhalve liter paddestoelenbouillon klaar.
- Neem je hapjespan erbij. Doe hier wat olijfolie in en bak de gesnipperde sjalot tot hij glazig is, voeg de rijst toe en bak deze een minuut of twee mee. Blus af met de witte wijn en blijf roeren.
- Voeg nu telkens een soeplepel bouillon toe tot hij is opgenomen door de rijst. Blijf roeren. Herhaal dit proces tot de rijst gaar is, dit duurt een minuutje of 20-25.
- Maak in de tussentijd de salieboter. In je steelpannetje smelt je de boter en voeg hier de salieblaadjes aan toe. Bak ze op heel laag vuur een minuutje of drie zodat de boter de smaak van de salie opneemt. Haal de blaadjes uit de boter en zet apart tot gebruik.
- Als de risotto gaar is voeg je de pompoenblokjes en de champignons toe, roer de Parmezaanse kaas erdoor en een beetje salieboter. Maak af met wat versgemalen peper en eventueel zout, maar let daar mee op omdat de kaas en bouillon al zout zijn.
- Schep in de kommetjes en garneer met nog wat kaas.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere risotto of rijst gerechten? Probeer dan deze maar eens:
Of deze oesterzwam risotto met truffelmosterd.
Een klassieke risotto ai frutti di mare met Arborio rijst.
Meer inspiratie?
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Wat ziet dit er lekker uit!
Heerlijk!