Mini appelflapjes met kaneelsuiker

Mini appelflapjes met kaneelsuiker

Bite-size grootte en dus heerlijke kleine hapjes deze mini appelflapjes.
Mini appelflapjes met kaneelsuiker

Een appelflap op z’n tijd vind ik best lekker. Alleen vind ik het wel een flinke hap! We zijn aan de slag gegaan met mini appelflapjes met kaneelsuiker. Heerlijke “bite size” snacks die ik samen met mijn dochter gemaakt heb. Ik weet niet hoe het bij jullie thuis zit maar die tieners van tegenwoordig doe niets liever dan gamen. Om ze een beetje achter het scherm vandaan te krijgen laat ik haar zo nu en dan ook in de keuken helpen. “Heb ik wel eens appelflappen gegeten?” vroeg mijn altijd kritische eter aan mij. Ik vermoedde van wel maar wist het niet helemaal zeker meer. We gingen aan de slag met dit appelflap recept en hebben samen een hoop lol gehad. Na het bakken en het proeven meldde ze me goedkeurend, ja hoor dit lust ik wel!

appelflappen
Vind je kaneel niet zo lekker dan gebruik je gewone suiker.
Mini appelflapjes met kaneelsuiker

Mini appelflapjes met kaneelsuiker

Bite-size grootte en dus heerlijke kleine hapjes deze mini appelflapjes.
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: gebak
Keuken: European
Trefwoord: appel, bladerdeeg, kaneel
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

  • 2 appels
  • 1 citroen
  • 1 pakje roomboter bladerdeeg
  • 5 el kristalsuiker
  • 1 el kaneel
  • 1 eilosgeklopt
Zet alles op je lijst +

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Schil de appels en haal het klokhuis eruit. Snijd daarna de appels in hele kleine blokjes. Druppel er een eetlepel citroensap over en 2 eetlepels suiker.
  • De rest van de suiker mix je met het kaneelpoeder en zet dat kommetje apart tot gebruik.
  • Ontdooi intussen de velletjes bladerdeeg. Snijd deze in vier gelijke vierkantjes.
  • Smeer met je vingertoppen de randjes van het bladerdeeg in met wat water. Leg een klein toefje appelblokjes erop en vouw het dicht. Met een vorkje duw je de randjes goed dicht.
  • Leg de flapjes op een bakblik bekleed met bakpapier.
  • Besmeer ze allemaal met losgeklopt ei en bestrooi ze met de kaneelsuiker, bak dan af in de oven tot ze goudbruin zijn.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
appelflap recept
Lekker bij een kopje thee!

Mini appelflapjes met kaneelsuiker

Het woord appelflap kan twee dingen in Nederland betekenen. In het Noorden van het land bedoelen ze hier de appelbeignet mee. Maar in theorie is het hetzelfde appelflap recept. Nogal verwarrend als je het over appelflappen hebt en iemand anders bedoelt er eigenlijk heel wat anders mee. Er zit echt echter wel een verschil in bereiden als je de appelflap frituurt. Dat is een in deeg gedipt stuk appel en heeft een ronde vorm. Honderd procent Nederlands is de appelflap niet hoor. Al in de tijd van de Romeinen werd er zoiets gemaakt. En ook in Frankrijk kent men de beignets. Door de eeuwen heen hebben dit soort recepten een reis door Europa gemaakt en iedereen heeft er zijn eigen draai aan gegeven.

Andere lekkere baksels maken? Dat kan hoor! Hier heb ik er nog een paar voor je:

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
Mini appelflapjes met kaneelsuiker
Strooi er wat poedersuiker op voor een feestelijke uitstraling.

1 gedachte over “Mini appelflapjes met kaneelsuiker”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept