Ricotta plaatcake met vruchtjes

Ricotta plaatcake met vruchtjes

Ricotta plaatcake met vruchtjes

Zoetigheid. Ik heb er zo ongelofelijk een haat-liefde verhouding mee! We weten allemaal dat we niet teveel suiker moeten eten want dat is niet gezond. En taart en cake is nou niet bepaald gezond te noemen… Maar wel lekker, alhoewel ook dat ligt bij mij nogal ingewikkeld. Zo gruwel ik bijvoorbeeld van banketbakkersroom. Bij de meeste taart denk ik laat maar, niet aan mij besteed. Voor mij dus ook nooit een deelname aan Heel Holland bakt of een ander banketbakkersprogramma. Daarbij is het bakken natuurlijk een super nauwkeurig werkje en moet het soms tot op de gram nauwkeurig kloppen anders zakt je taart of cake in en is alles mislukt. En juist dáár heb ik geen zin en tijd voor… Nou deze ricotta plaatcake met vruchtjes is dus easy peasy en kan eigenlijk niet mislukken en past dus alleen daarom al heel goed bij mij!

Voor een mooie cake heb je nodig:Ricotta plaatcake met vruchtjes

  • 100 gram zachte roomboter
  • 200 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 250 gram ricotta
  • 175 gram bloem gezeefd
  • 10 gram bakpoeder
  • 200 frambozen/blauwe bes
  • slagroom voor erbij

En zo maak je het:

-Verwarm eerst je oven voor op 180 graden.

-Dit is voor mij het moment om echt alle ingrediënten in bakjes klaar te zetten zodat ik zeker weet dat ik niets vergeet en dat alle verhoudingen kloppen en alles tot op de gram nauwkeurig klaarstaat.

-Neem een bakplaat erbij en bekleed deze voor de helft met bakpapier. Ik vouwde het bakpapier in een rechthoek met een wat opstaand randje.Ricotta plaatcake met vruchtjes

-Pak je handmixer of keukenmachine erbij en doe hierin de boter, suiker, vanillesuiker en klop dit helemaal romig. Dat duurt even dus heb geduld!

-Daarna klop je één voor één de eieren erbij en dan de ricotta. Zeef vervolgens de bloem en het bakpoeder in de kom erbij en mix het geen tot een mooi beslag.

-Schep met een siliconen spatel het deeg in de vorm en druk dan de vruchtjes zachtjes in het deeg. Ricotta plaatcake met vruchtjes

-Zet in de oven voor ongeveer 25 tot 30 minuutjes, je kunt er met een satéprikker in prikken om te zie of hij gaar is. Komt de prikker er schoon uit dan is het goed.

Ricotta plaatcake met vruchtjesRicotta plaatcake met vruchtjes

Laat de cake eerst afkoelen voordat je hem aansnijdt. Hier thuis en bij vrienden is hij goedgekeurd dus dat was weer een hele opluchting dat het me gelukt is om een mooie cake te bakken : Heerlijk Happen dus.

Tip: Ik gebruikte een doosje vruchtjes uit het vriesvak en heb deze eerst laten ontdooien voordat ik ze in de cake heb gedaan.

 

 

 

Deze ricotta plaatcake is gebaseerd op een recept uit het Delicious magazine.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *