Geschatte leestijd: 3 minuten
Noedelsalade met eendenborstfilet
Ter inspiratie lees ik wel eens in mijn saladebijbel. Een erg leuk kookboek met honderden salades erin. Het leuke hiervan is dat je ze als basis kunt gebruiken en dan zelf er lekker mee gaat varieren. Ik vind eendenborst ook een lekker stukje vlees en in deze noedelsalade met eendenborstfilet komt hij goed tot zijn recht. En zelfs in deze frisse tijden smaakt deze lauw-warme salade dan ook prima.
Voor 4 personen Noedelsalade met eendenborstfilet heb je nodig:
- 2 eendenborstfilets
- sesamolie
- 1 zakje sugarsnaps
- 1 grote winterwortel
- 8 champignons
- een pak eiernoedels
- 3 bosuitjes
- verse peterselie
- vers gemalen peper
- korianderpoeder
- djahe
- knoflookpoeder
- zout
Voor de dressing:
- 2 eetlepels witte azijn
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 teen knoflook geperst
- zwarte sesampitjes
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels sesamolie
- zwarte peper
En zo maak je de Noedelsalade met eendenborstfilet:
-Laat eerst de eendeborstfilets op kamertemperatuur komen. Snij ze in reepjes en leg ze daarna in een schaal. Giet er wat sesamolie olie op en breng op smaak met vers gemalen peper, korianderpoeder, knoflookpoeder en een beetje zout. Zet apart en laat het even lekker marineren.
-Snij daarna de wortel in reepjes, haal de kontjes van de sugar snaps en snij de champignons in plakjes. In een stoompan of stoomoven stoom je de wortels en sugar snaps gaar.
-In een koekenpan bak je de eendenborstfilets om en om gaar. Niet te lang anders worden ze taai, daarna haal je ze uit de pan en leg je ze even apart. In het eendenvet bak je nu de plakjes champignons.
-Kook in een pan 2 liter water en zet dan het vuur uit. Vervolgens doe je de noedels in de pan en week je in vier minuten de noedels zacht. Haal ze uit de pan en spoel ze af in een vergiet met koud water.
-Doe ten slotte alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en mix het goed door elkaar. eendenborstfilet bakken
Noedelsalade met eendenborstfilet
Neem de kommen erbij en schep de noedels erop, daarna de rest van de ingredienten, garneer met de bosuitjes en de dressing en als laatste strooi je er nog wat sesampitjes op: Heerlijk happen!
Noedelsalade met eendenborstfilet
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 eendenborstfilets
- sesamolie
- 1 zakje sugarsnaps
- 1 grote winterwortel
- 8 champignons
- 1 pak eiernoedels
- 3 bosuitjes
- verse gehakte peterselie
- vers gemalen peper
- korianderpoeder
- djahe
- knoflookpoeder
- zout
Voor de dressing:
- 2 eetlepels witte azijn
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 teen knoflook geperst
- zwarte sesampitjes
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels sesamolie
- gemalen zwarte peper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Laat eerst de eendeborstfilets op kamertemperatuur komen. Snij ze in reepjes en leg ze daarna in een schaal. Giet er wat sesamolie olie op en breng op smaak met vers gemalen peper, korianderpoeder, knoflookpoeder en een beetje zout. Zet apart en laat het even lekker marineren.
- Snij daarna de wortel in reepjes, haal de kontjes van de sugar snaps en snij de champignons in plakjes. In een stoompan of stoomoven stoom je de wortels en sugar snaps gaar.
- In een koekenpan bak je de eendenborstfilets om en om gaar. Niet te lang anders worden ze taai, daarna haal je ze uit de pan en leg je ze even apart. In het eendenvet bak je nu de plakjes champignons.
- Kook in een pan 2 liter water en zet dan het vuur uit. Vervolgens doe je de noedels in de pan en week je in vier minuten de noedels zacht. Haal ze uit de pan en spoel ze af in een vergiet met koud water.
- Doe ten slotte alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en mix het goed door elkaar.
Wil je meer recepten uitproberen zoals de Noedelsalade met eendenborstfilet? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
eendenborstfilet bakken
Lekkerrrrr
Ziet er heel lekker uit
Snel zelf een keer proberen!
Heb er gisteren nog 1 aangereden, ligt nu in de vriezer
Heerlijk dit!