Onovertroffen burger met cheddar, ontbijtspek en verse saus

🕒 Bereidingstijd: 25 minuten | 👨‍🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆

Verwen jezelf met deze onovertroffen burger: sappig rundergehakt, knapperig ontbijtspek, romige cheddar en verse huisgemaakte saus. In slechts 25 minuten staat er een restaurantwaardige burger op tafel die smaakt naar meer!

Onovertroffen burger
De saus bij deze burger is echt de moeite waard eens te proberen!

Wat maakt deze burger onovertroffen?

Als je jezelf eens goed wilt verwennen met een lekkere hap moet je deze eens proberen! Het recept is van een Franse kok die leuke franse programma’s maakt. Omdat niet iedereen frans begrijpt of kan lezen dacht ik laat ik er een Nederlandse versie van maken! Natuurlijk wel met mijn eigen twist eraan. En wat een heerlijke burger was dit zeg.Een onovertroffen burger. Vooral de saus die vers gemaakt is smaakt zoveel beter dan een saus uit een potje! Maak er ook een lekkere salade bij en om het helemaal af te maken huisgemaakte frieten! Een feestje op tafel.

Onovertroffen burger hamburger recept
Mes en vork heb je wel nodig bij deze burger.

Serveersuggesties en variaties

Serveer deze onovertroffen burger met klassieke frietjes of zoete aardappelfriet met truffelolie en Parmezaanse kaas voor een luxe twist. Als frisse tegenhanger past coleslaw of een komkommersalade met dille perfect bij de rijke burger.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

onovertroffen burger

Onovertroffen burger met cheddar, ontbijtspek en verse saus

Sappig rundergehakt, krokant ontbijtspek, gesmolten cheddar, gekarameliseerde uien en een verse saus met augurk en bieslook vormen samen de ultieme burger op een gegrild broodje

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.8 van 24 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Borrelhapje, Hoofdgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: burger
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 1 wit brood - in dikke plakken
  • olijfolie
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 pakje bacan - ontbijtspek
  • 1 pak cheddar cheese - plakjes
  • 1 zakje kruidenmix voor gehakt
  • 3 grote witte uien
  • 1 grote eetlepel suiker
  • 1 eetlepel balsamicoazijn

Voor de saus:

  • 80 ml mayonaise
  • 1 witte ui
  • 1 eetlepel gebakken uitjes - krokante/
  • 2 dikke augurken
  • 1 theelepel suiker
  • 3 eetlepels vers gehakte bieslook

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We beginnen met de broodjes. Hiervoor snij je het wit brood in dikke plakken. Snij de korsten er vanaf. Vervolgens besmeer je ze met olijfolie met een kwastje. Zet je grill in de oven aan en grill de broodjes ongeveer 3 minuten aan één kant en draai ze dan om. De andere kant grill je ze eventjes een minuutje. Haal ze daarna uit de oven en leg ze apart op een rooster om af te laten koelen tot gebruik.
  • Nu gaan we de saus maken, we beginnen met de augurken, deze ga je raspen. Let op er komt dan veel vocht vrij. Je knijp de augurk-rasp goed uit met je handen. Ook de witte ui rasp je fijn en knijp je uit. Doe de geraspte ui en augurk samen met de mayonaise in een kommetje. Neem een snijplank erbij of een vijzel en stamp of hak de gebakken uitjes fijn en doe het vervolgens in het kommetje erbij. Voeg de bieslook en de theelepel suiker toe en roer het geheel goed door elkaar, breng op smaak met wat zout.
  • In een koekenpan bak je de reepjes bacon of ontbijtspek ook even lekker krokant en leg ze op een keukenpapiertje om uit te laten lekken. Maak de uien schoon en doe deze in een schone koekenpan met wat olijfolie, bak ze rustig aan. Vervolgens voeg je de eetlepel suiker en balsamico azijn toe en laat je ze karameliseren. Roer af en toe eventjes om.
  • Kruid het gehakt met de kruiden en kneed er daarna mooie burgers van. Deze leg je op je grill of in een koekenpan en bak ze gaar, als laatste leg je er een plakje cheddar op en laat deze lekker smelten. Op de BBQ kan natuurlijk ook voor de BBQ liefhebbers.
Brood alternatief: Geen witbrood in huis? Gebruik briochebroodjes of sesamburgerbroodjes voor een andere textuur.
Nutrition Facts
Onovertroffen burger met cheddar, ontbijtspek en verse saus
Amount per Serving
Calories
494
% Daily Value*
Fat
 
39
g
60
%
Saturated Fat
 
12
g
75
%
Trans Fat
 
2
g
Polyunsaturated Fat
 
9
g
Monounsaturated Fat
 
14
g
Cholesterol
 
97
mg
32
%
Sodium
 
210
mg
9
%
Potassium
 
503
mg
14
%
Carbohydrates
 
11
g
4
%
Fiber
 
2
g
8
%
Sugar
 
5
g
6
%
Protein
 
23
g
46
%
Vitamin A
 
17
IU
0
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Calcium
 
51
mg
5
%
Iron
 
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals De onovertroffen burger? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Francine bij Liquido d’Oro, heerlijke olijfolie

Courgette burgers met franse frietjes

Mediterraanse zoet zure caponata

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Onovertroffen burger met cheddar, ontbijtspek en verse saus

2 gedachten over “Onovertroffen burger met cheddar, ontbijtspek en verse saus”

4.84 from 24 votes (23 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept