onovertroffen burger

Onovertroffen burger

Onovertroffen burger

Als je jezelf eens goed wilt verwennen met een lekkere hap moet je deze eens proberen! Het recept is van een Franse kok die leuke franse programma’s maakt. Omdat niet iedereen frans begrijpt of kan lezen dacht ik laat ik er een Nederlandse versie van maken! Natuurlijk wel met mijn eigen twist eraan. En wat een heerlijke burger was dit zeg.Een onovertroffen burger. Vooral de saus die vers gemaakt is smaakt zoveel beter dan een saus uit een potje! Maak er ook een lekkere salade bij en om het helemaal af te maken huisgemaakte frieten! Een feestje op tafel.

Onovertroffen burger
De saus bij deze burger is echt de moeite waard eens te proberen!

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 1 wit brood in dikke plakken
  • olijfolie
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 pakje bacon/ ontbijtspek
  • 1 pak plakjes cheddar cheese
  • kruidenmix voor gehakt
  • 3 grote witte uien
  • 1 grote eetlepel suiker
  • 1 eetlepel balsamicoazijn

Voor de saus:

  • 80 ml mayonaise
  • 1 witte ui
  • 1 volle eetlepels krokante/ gebakken uitjes
  • 2 dikke augurken
  • 1 theelepel suiker
  • 3 eetlepels vers gehakte bieslook

En zo maak je ze:

-We beginnen met de broodjes. Hiervoor snij je het wit brood in dikke plakken. Snij de korsten er vanaf. Vervolgens besmeer je ze met olijfolie met een kwastje. Zet je grill in de oven aan en grill de broodjes ongeveer 3 minuten aan één kant en draai ze dan om. De andere kant grill je ze eventjes een minuutje. Haal ze daarna uit de oven en leg ze apart op een rooster om af te laten koelen tot gebruik.

-Nu gaan we de saus maken, we beginnen met de augurken, deze ga je raspen. Let op er komt dan veel vocht vrij. Je knijp de augurk-rasp goed uit met je handen. Ook de witte ui rasp je fijn en knijp je uit. Doe de geraspte ui en augurk samen met de mayonaise in een kommetje. Neem een snijplank erbij of een vijzel en stamp of hak de gebakken uitjes fijn en doe het vervolgens in het kommetje erbij. Voeg de bieslook en de theelepel suiker toe en roer het geheel goed door elkaar, breng op smaak met wat zout.

-In een koekenpan bak je de reepjes bacon of ontbijtspek ook even lekker krokant en leg ze op een keukenpapiertje om uit te laten lekken. Maak de uien schoon en doe deze in een schone koekenpan met wat olijfolie, bak ze rustig aan. Vervolgens voeg je de eetlepel suiker en balsamico azijn toe en laat je ze karameliseren. Roer af en toe eventjes om.

-Kruid het gehakt met de kruiden en kneed er daarna mooie burgers van. Deze leg je op je grill of in een koekenpan en bak ze gaar, als laatste leg je er een plakje cheddar op en laat deze lekker smelten. Op de BBQ kan natuurlijk ook voor de BBQ liefhebbers.

Onovertroffen burger
Mes en vork heb je wel nodig bij deze burger.

De onovertroffen burger:

Ten slotte neem je de broodjes erbij en besmeer je ze lekker dik met de verse saus. Doe hierop wat gekarameliseerde uien, daarna één of twee burgers en ertussen een lekker plakje knisperende bacon. Serveer met een frisse groene salade en huisgemaakte friet. De overgebleven saus kun je gebruiken om de frietjes in te dippen: Heerlijk happen!