Estimated reading time: 3 minuten
Het leuke van samenwerken met een magazine als Foodies zijn de diverse opdrachten. Je krijgt een bepaalde groente of een product toegewezen, en maak daar maar eens wat lekkers mee. En dan wel een beetje “outside of the box”, want ontbijtkoek met roomboter, tja dat kennen we wel. Passend bij het thema van deze editie koos ik voor pompoen en pumpkin-spice ricotta. En daarmee maken we een ontbijtkoek toast met pompoen. een heerlijk ontbijtkoek recept.
Ontbijtkoek toast met pompoen
Deze ontbijtkoek toast met pompoen is niet alleen een prima lunch-gerechtje, maar ook weer eens een verrassend hapje bij een borrel. Aangezien ontbijtkoek al zoet is, passen de pompkin spice kruiden en de pompoenpuree daar perfect bij.
Bovendien heb ik ricotta gebruikt, maar je zou eventueel ook Hüttenkäse kunnen gebruiken. De nootjes karameliseren is een klusje van niks. Echter, deze kun je wel in een afgesloten doosje een aantal dagen in de koelkast bewaren.
Door de ontbijtkoek nog een keer te bakken in de oven wordt hij krokant. Dit lijkt een beetje op een toastje. Daarom zou ik je wel aanraden om het daarna meteen op te eten. Anders kun je het niet nog dagen extra bewaren, want het wordt snel oud. Maar goed, ik kan me zo voorstellen dat je gelijk al je toastje opeet, omdat het zo lekker is!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Ontbijtkoek toast met pompoen
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 250 gram pompoen - geschild en in blokjes
- 100 gram ricotta
- 1 tl pumpkin spice kruidenmix
- 1 el honing
- 1 el olijfolie
- 2 el gemengde noten - fijngehakt
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Kook de pompoen tot de blokjes zacht zijn in een minuut of 10 tot 12. Laat goed uitlekken en stamp ze daarna tot een zachte puree.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schenk de olijfolie en 1 el honing in de koekenpan en voeg de fijngehakte noten toe. Laat op laag vuur karameliseren. Zodra het geheel goudbruin is schep je het op een stuk bakpapier ( loeiheet!!) en laat je het afkoelen, hierdoor worden de nootjes lekker crispy.
- Besmeer een aantal plakken ontbijtkoek met wat honing en verkruimel 1 plak tot kruimeltjes. Leg deze op je bakblik en bak 8 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen, hierdoor wordt het lekker krokant!
- Klop de ricotta los en mix met de pumpkin spice kruidenmix.
- Besmeer de toast eerst met wat pompoenpuree en daarop schep je de ricotta. Bestrooi met wat ontbijtkoek-kruimels en de gekarmeliseerde nootjes.
- Heerlijk Happen!
Ook fan van pompoen? Maak dan eens een andere lekkere recept met deze veelzijdige groente:
Wat dacht je van deze kruidige gepofte knoflook pompoensoep?
En anders deze gezonde Madeleines met pompoenpuree.
Maar ook deze zoete herfstige pompoen kaneel rolletjes zijn top.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
ontbijtkoek recept
Delicious!